Επιστροφή στη Μέση Γη!


Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση πως ετοιμάζεται νέα σειρά ταινιών Lord of the Rings, ο φανταστικός κόσμος του Tolkien ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη! Η original τριλογία του Peter Jackson έκανε θραύση στις αρχές του 21ου αιώνα, με την επακόλουθη τριλογία «Hobbit» να απογοητεύει τους απανταχού fans. Σήμερα, τα χολιγουντιανά στούντιο προσπαθούν ακόμη να εξαργυρώσουν την αγάπη του κοινού για τη Μέση Γη, με το «Rings of Power» της Amazon να ετοιμάζεται για τη 2η σεζόν του καθώς και το επερχόμενο animation «The War of Rohirrim» να αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2024. Ποιά όμως είναι τα καλύτερα κινηματογραφικά φιλμ της σειράς μέχρι τώρα; Σε αντίθεση με τους περισσότερους, πιστεύουμε πως μόνο ένα από τα 6 φιλμ του franchise είναι πραγματικά ασυγχώρητο -με όλα τα υπόλοιπα να έχουν τουλάχιστον κάποια ωραία πράγματα να μας προσφέρουν.

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Παραφουσκωμένο και αφόρητα ανιαρό, το «Smaug» του 2013 ακολουθεί μία αναξιομνημόνευτη ομάδα από Νάνους στο πιο βαρετό κομμάτι του ταξιδιού τους -με πολυάριθμα τετριμμένα storylines να πασχίζουν να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον. Απαράδεκτα γραφικά, ανύπαρκτο σενάριο, ερμηνείες που υπνοβατούν, σε μία ταινία χωρίς λόγο ύπαρξης.

https://www.youtube.co/watch?v=fnaojlfdUbs

The Hobbit: The Battle of the Five Armys (2014)

Σε αυτή τη φάση του franchise, η καλή θέληση του κοινού είχε πλέον σπαταληθεί εντελώς -με το «Five Armys» να προκαλεί ως επι το πλείστον αρνητικές αντιδράσεις. Προσωπικά, πιστεύουμε πως η 6η ταινία της σειράς είχε πολλές όμορφες στιγμές, κυρίως όσον αφορά την ιστορία του αρχι-νάνου Thorin -αλλά η αχρείαστα μακρόσυρτη διάρκεια του φιλμ (καθώς και τα κάκιστα γραφικά) ρίχνουν κατά πολύ τη βαθμολογία του.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Αργό και κάπως ανούσιο, το «Unexpected Journey» του 2012 απογοήτευσε τους απανταχού fans, οι οποίοι διψούσαν για νέο content εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία! Παρ' όλα αυτά, εμείς είμαστε αμετανόητοι fans, αν μη τι άλλο για την cozy ατμόσφαιρα και το ταξιδιάρικο, παραμυθένιο ύφος που αναπαράγει τέλεια την παιδικότητα του original βιβλίου.

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Αν και περιέχει μερικές από τις πιο εμβληματικές σκηνές ολόκληρης της τριλογίας (αλλά και του αμερικάνικου σινεμά γενικότερα), το «Two Towers» είναι υπερβολικά μακροσκελές και μακρόσυρτο για να κρατήσει το ενδιαφέρον του μέσου θεατή.

The Lord of the Rings: THe Return of the King (2003)

Μία από τις πιο hype κυκλοφορίες όλων των εποχών, το «Return of the King» είναι ένα αμείωτα συναρπαστικό τρίωρο γεμάτο δράση, συγκίνηση, δράμα και περιπέτεια. Η υπερβολική χρήση cgi το κρατάει πίσω, αλλά κατά τα άλλα, το τρίτο και τελευταίο φιλμ της αρχικής σειράς αποτελεί έναν άρτιο και απολαυστικότατο επίλογο.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Για τους ίδιους λόγους που λατρεύουμε το 1ο «Hobbit», το «Fellowship» είναι το αγαπημένο μας φιλμ του έπους: Χουχουλιάρικο και ατμοσφαιρικό, μα ταυτοχρόνως σκοτεινό και απαισιόδοξο, το 1ο φιλμ της σειράς ισορροπεί άρτια τα πολυάριθμα στοιχεία του βιβλίου, συνδυάζει με άνεση τα διαφορετικά ύφη της ιστορίας, θεμελιώνει στιβαρά έναν ολόκληρο κόσμο και καταφέρνει να σε συγκινήσει μέχρι δακρύων -και τελικά, υπερισχύει των υπολοίπων ως το μοναδικό φιλμ της σειράς που μπορεί να σταθεί εντελώς μόνο του.