Η 27χρονη ηθοποιός αποτελεί την απόλυτη mega-star της εποχής μας!


Σε μια εποχή όπου οι παλιοί, καλοί σούπερ-σταρ αποτελούν πλέον παρελθόν, η Zendaya έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: ερμηνευτική δύναμη, χαρισματική παρουσία, viral φαινόμενο, γοητευτική προσωπικότητα, sex symbol, fashion icon, η επιρροή της Zendaya ήταν σεισμική στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα τα τελευταία χρόνια, με την ραγδαία ανύψωσή της στην κορυφή του star system να αντηχεί τις καριέρες των μεγαλύτερων σταρ του παρελθόντος.

Ξεκινώντας την δεκαετία του 2000 ως παιδί-μοντέλο και χορεύτρια, η Zendaya είχε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία το 2010, όταν σε ηλικία μόλις 14 ετών επιλέχθηκε να συμπρωταγωνιστήσει στην εφηβική σειρά «Shake It Up» του Disney Channel. Μετά από μία σειρά από επιτυχημένες μουσικές κυκλοφορίες, η Zendaya συνέχισε να συμμετάσχει σε παραγωγές του καναλιού, με αποκορύφωμα τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά «K.C. Undercover» και, τo 2017, η νεαρή ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη με τον ρόλο της ως MJ στην ταινία «Spider-Man: Homecoming». Η ερμηνεία της την εκτόξευσε στο προσκήνιο, και ο ρόλος της αυξήθηκε σημαντικά στα sequels της ταινίας, κάνοντας τη Zendaya γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στη συνέχεια, η Zendaya συμμετείχε στο ανέλπιστα επιτυχημένο μιούζικαλ «The Greatest Showman» του 2018, χρησιμοποιώντας τα μουσικοχορευτικά της ταλέντα στο πλευρό των Zac Efron και Hugh Jackman. Τόσο η ίδια η ταινία όσο και το soundtrack έμελλε να σημειώσουν τεράστια επιτυχία, προσθέτοντας ακόμη μία αξιομνημόνευτη στιγμή στο βιογραφικό της. Το 2019, η συμμετοχή της στο τηλεοπτικό «Euphoria» της χάρισε διθυραμβικές κριτικές και δύο βραβεία Emmy, κάνοντάς την τη νεότερη νικήτρια στην ιστορία του θεσμού -ενώ το 2021 εμφανίστηκε στο sci-fi έπος «Dune» του Denis Villeneuve, στο ρόλο της μυστηριώδους Chani.

Παράλληλα με την ιλιγγιώδη κινηματογραφική της καριέρα, η Zendaya μονοπωλεί το προσκήνιο με τις instantly iconic εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί, την χαρισματική και προσιτή περσόνα της, την παρουσία της στα social media αλλά και τις επιχειρηματικές και δημιουργικές της δραστηριότητες. Και όσο για το μέλλον, το 2024 προμηνύεται να είναι ακόμη μία εκρηκτική χρονιά για την λαμπερή σταρ, με τη Zendaya να συμμετέχει, όχι μόνο στο πολυαναμενόμενο «Dune 2» του Denis Villeneuve, αλλά και στο φλογερό «Challengers» του Luca Guadaningo, που αναμένεται να την καθιερώσει ακόμη περισσότερο ως το απόλυτο sex symbol της γενιάς μας. Η συνέχεια επί της οθόνης!