Ο Άγιος Βαλεντίνος καταφθάνει!


Μπαίνουμε γοργά στην πιο ρομαντική εβδομάδα του χρόνου και συνεπώς, ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τα αγαπημένα μας κινηματογραφικά ρομάντζα!

One Day (2011)

Χωρίς να θέλουμε να ξεκινήσουμε με απαισιοδοξία, το συγκινητικότατο «One Day» της Lone Scherfig, με τους γοητευτικούς Anne Hathaway και John Sturgess στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (και βασισμένο στο best-seller του David Nicholls), αποτελεί εμβληματικό ρομάντζο της προηγούμενης δεκαετίας. Ατμοσφαιρικό, δακρύβρεχτο και νοσταλγικό, το φιλμ υπόσχεται να σας ταξιδέψει -και αν μία φορά δε σας είναι αρκετή, μπορείτε να απολαύσετε την ολόφρεσκη τηλεοπτική σειρά-remake της ταινίας, η οποία μόλις κυκλοφόρησε στο Netflix!

Don Jon (2013)

Η πρώτη και μοναδική ταινία με τη σκηνοθετική υπογραφή του Joseph Gordon-Levitt είναι μία ιδιαίτερα καλογυρισμένη, αναπάντεχα καλογυαλισμένη και άρτια καλογραμμένη παραλλαγή της αρχετυπικής ρομαντικής κομεντί, με πρωταγωνιστή έναν ψυχαναγκαστικό κάγκουρα εθισμένο στο πορνό. Με αντισυμβατικό κόνσεπτ και βαθιά ανθρώπινο περιεχόμενο, το φιλμ εξερευνά και αποδομεί τα rom-com στερεότυπα και, ομολογουμένως, είναι κάπως ανδρο-κεντρικό -αλλά η οξυδέρκεια του σεναρίου του χαρίζει πάραυτα μία θέση στη λίστα μας, σε συνδυασμό φυσικά, με την αξέχαστη (και ξεκαρδιστική) ερμηνεία της Scarlett Johansson.

Emma. (2020)

Δε θα μπορούσαμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη ρομαντζο-λίστα χωρίς να συμπεριλάβουμε κάτι με την υπογραφή της Jane Austin -και μπορεί ο περισσότερος κόσμος να επέλεγε εδώ το «Περηφάνεια και Προκατάληψη», εμείς όμως πιστεύουμε πως η καλύτερη oστινική μεταφορά των τελευταίων ετών είναι το αξιολάτρευτο «Emma.» της Autumn De Wilde! Με μαγευτικό production design και top μουσική υπόκρουση από την Isobel Waller-Bridge (Fleabag), ο κόσμος της «Emma» (μία απολαυστική Anya-Taylor Joy) είναι πολύχρωμος, ανάλαφρος, αξέχαστος και ολοζώντανος.

Adventureland (2009)

Με τους Kristen Stewart και Jesse Eisenberg να μονοπωλούν το indie κινηματογραφικό προσκήνιο τους τελευταίους μήνες, αποφασίσαμε να θυμηθούμε μία από τις πρώτες τους συνεργασίες. Κάτω από το παραπλανητικά ευαίσθητο βλέμμα του Greg Mottola (Superbad), ο James του Jesse Eisenberg ψάχνει την αγάπη και το νόημα σε ένα παρακμιακό λούνα παρκ της δεκαετίας του '80 -και στην πορεία, γνωρίζει την ακαταμάχητη Em (Kristen Stewart) και μαθαίνει να βλέπει τα πράγματα λιγότερο εγωκεντρικά.

Everybody Wants Some!! (2016)

O άρχοντας του slice-of-life Richard Linklater μας προσέφερε το 2016 μία από τις πιο αισιόδοξες, τρυφερές και υποτιμημένες ταινίες του -και μπορεί η πλειοψηφία της διάρκειας να εστιάζει σε μια παρέα από παραφουσκωμένους μαντραχαλάδες, είναι το ρομάντζο ανάμεσα στους Blake Jenner και Zoey Deutch ωστόσο που αποτελεί την ψυχή του φιλμ. Bonus: απολαυστικές εμφανίσεις από τους Tyler Hoechlin (Superman & Lois), Wyatt Russell (Monarch) και Glenn Powell (Anyone But You).

Chungking Express (1994)

Μία σειρά από ταξιδιάρικες βινιέτες εστιασμένες στους επισκέπτες μιας καντίνας, το «Chungking Express» του ρομαντζο-μάστερ Wong Kar-Wai (In The Mood For Love) είναι ένα αξιολάτρευτο ανθολόγιο έρωτα και ένα από τα πιο τρυφερά του φιλμ. Αγάπη και φαγητό, υπάρχει καλύτερος συνδυασμός;

About Time (2013)

Φέροντας την υπογραφή του Richard Curtis (Love Actually), το About Time εστιάζει στη σχέση των Domhnall Gleeson και Rachel McAdams αλλά στην πραγματικότητα, αφορά πολύ περισσότερα! Μία από τις πιο τρυφερές, συγκινητικές και εμβριθείς ρομαντικές κομεντί του 21ου αιώνα, το About Time υπόσχεται να σας κάνει να δακρύσετε -κάθε φορά!