Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Richard Linklater και άλλοι πολλοί!


Το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Sundance λαμβάνει χώρα κάθε Ιανουάριο στο Park City της Γιούτα, και αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά! Δεκάδες δημιουργοί συμμετέχουν κάθε χρόνο με σκοπό να προωθήσουν τα έργα τους, και πολλά από αυτά καταλήγουν να αποτελούν μεγάλα οσκαρικά φαβορί ή/και indie αγαπημένα. Το φετινό φεστιβάλ μόλις ολοκληρώθηκε, και με βάση τα trailer, τους συντελεστές, τα βραβεία αλλά και τις αντιδράσεις των κριτικών που παρευρέθηκαν, φτιάξαμε μία λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα φιλμ του φετινού event.

In the Summers

Ο μεγάλος νικητής του φετινού φεστιβάλ, το «In The Summers» τιμήθηκε με τα βραβεία σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας, και ακολουθεί 4 αδελφές από πολύ μικρή ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση. Με φόντο τέσσερα καλοκαίρια, οι αδελφές ανακαλύπτουν σιγά-σιγά την σκοτεινή πλευρά του πολυαγαπημένου τους πατέρα.

Kneecap

Με το βραβείο κοινού «Next» στο τσεπάκι, το «Kneecap» είναι μία θεότρελη γκανγκστερική κωμωδία με δημιουργούς (και πρωταγωνιστές) ένα rap γκρουπάκι από την Βόρεια Ιρλανδία. Ανάμεσα σε εγκλήματα, ποτά, ναρκωτικά και κάθε είδους ανεξέλεγκτη κραιπάλη, το φιλμ εξερευνά εις βάθος την κουλτούρα και την κληρονομιά της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς και τη δαιδαλώδη πολιτική της ιστορία.

Didi

Τιμημένο με το φετινό Βραβείο Κοινού, το Didi φέρει την υπογραφή του νεαρού Sean Wang, και ακολουθεί μία φυσιολογική παρέα παιδιών σε ένα γυμνάσιο του 2008. Με μπόλικη νοσταλγία και ρεαλιστική ματιά, το «Didi» δείχνει να είναι το επόμενο αγαπημένο μας high school film (στα ίχνη του Dazed and Confused και του Mid90s), καθώς και προπομπός ενός νέου κύματος 2000s νοσταλγίας στο αμερικάνικο σινεμά.

A Real Pain

Με την υπογραφή του συμπαθέστατου Jesse Eisenberg και τον αθεόφοβο Kieran Culkin (Succession) στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το «A Real Pain» αποτελεί μία κωμικοτραγική ματιά στην μνήμη του ολοκαυτώματος και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Hit Man

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το νέο φιλμ του αγαπημένου μας Richard Linklater! Με πρωταγωνιστή και συν-σεναριογράφο τον ραγδαία ανερχόμενο Glenn Powell (Top Gun: Maverick, Anyone But You) και την γοητευτική Adria Arjona (Andor) στο πλευρό του, η ταινία ακολουθεί έναν επαγγελματία εκτελεστή που συνάπτει μία φλογερή σχέση με την εργοδότη του.

Love Lies Bleeding

Συνωμοσίες, κυνηγητά, βία και παραφουσκωμένα μούσκουλα μας περιμένουν στο queer νεο-νουάρ ρομάντζο της Rose Glass, με την αγαπημένη μας Kristen Stewart να μπλέκεται άθελά της σε μία σκοτεινή περιπέτεια, στο πλευρό μίας γοητευτικής body builder (Katy O' Brien).