Το υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Animation φιλμ έρχεται στις αίθουσες την 1η Φεβρουαρίου.


«Το Αγόρι και ο Ερωδιός», το βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Animation τελευταίο αριστούργημα του Hayao Miyazaki που έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς και τώρα διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Animation, κυκλοφορεί από 1 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους και στην Ελλάδα.

Με αφορμή την έξοδο της πολυαναμενόμενης ταινίας του κορυφαίου Ιάπωνα δημιουργού, μια από τις ακριβότερες όλων των εποχών στην Ιαπωνία,  η Feelgood Entertainment οργανώνει θεματικές συζητήσεις για το λυρικό και μεγαλειώδες αυτό υπερθέαμα.

Η αρχή θα γίνει  την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28-είσοδος από στοά Κοραή, ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο) στις 19.00, μετά το τέλος της προβολής των 17.00, με τον βραβευμένο από διεθνώς αναγνωρισμένα φεστιβάλ για το film του “Heatwave” σκηνοθέτη και animator Φωκίωνα Ξένο και τον Πάνο Γκένα, κριτικό κινηματογράφου, αρχισυντάκτη του ΣΙΝΕΜΑ cinemagazine.gr και υπεύθυνο προγράμματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Ακολούθως, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 21.50, στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ (Λ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι), μετά το τέλος της προβολής των 19.45, σε συνεργασία με το Comicdom CON Athens 2024, σχετική θεματική συζήτηση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των Μυρτώ Τσελέντη, θεωρητικού των manga και project manager στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Αλέκου Παπαδάτου, animator, συγγραφέα comics και εικονογράφου και τον Δημήτρη Σαββαΐδη, δημιουργό και παραγωγό animation.

Μοναδικές συναντήσεις με ανθρώπους που αγαπούν τον κόσμο του Miyazaki και ξέρουν από animation, οι οποίοι συζητάνε με το κοινό για τον μοναδικό εικονοκλάστη δημιουργό.

Δείτε το trailer της ταινίας: