Οι πιο εμβληματικοί ρόλοι του Βρετανού ηθοποιού


Παρ' όλο που ο Henry Cavill δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε τεράστιο αριθμό ταινιών (αντιθέτως, η φιλμογραφία του είναι πολύ επιλεκτική), ο καλογυμνασμένος ηθοποιός από το Jersey έχει μονοπωλήσει τη συζήτηση τα τελευταία 15 χρόνια. Από τη μία, ο γαλανομάτης ερμηνευτής ξέρει να επιλέγει τους ρόλους του, έχοντας στο ενεργητικό του μερικούς πραγματικά εμβληματικούς χαρακτήρες. Από την άλλη, ο Cavill έχει βρεθεί στο επίκεντρο μίας σειράς από συμπτώσεις, παρεξηγήσεις και εταιρικές Χολιγουντιανές μανούβρες που τον έχουν κάνει εξίσου γνωστό για τους ρόλους που έχει παίξει όσο και γι' αυτούς που ...δεν έχει παίξει!

Βλέπετε, ο Cavill έχει αποδείξει επανειλημμένα τις γνώσεις του γύρω από τα επιτραπέζια, τα κόμικς, τα βιντεοπαιχνίδια και όλα ανεξαιρέτως τα σπασικλίδικα πράγματα -και σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή του διάπλαση, αυτό τον κάνει fan-favorite επιλογή για κάθε λογής τούμπανο χαρακτήρα της ποπ κουλτούρας. Δυστυχώς, τα μεγάλα κεφάλια του Χόλιγουντ δε δείχνουν να του έχουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη, με τον Cavill και τους θαυμαστές του να μένουν συχνά ανικανοποίητοι. Με αφορμή τον ρόλο του ως Argylle στην ομωνυμη ταινία του Matthew Vaughn λοιπόν, καθώς και τη συμμετοχή του στο επερχόμενο «Ministry of Ungentlemanly Warfare» του Guy Richie, ρίχνουμε μια ματιά στη φιλμογραφία του, και προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τη δαιδαλώδη του πορεία.

Charles Brandon

Οι περισσότεροι γνώρισαν τον Cavill στο ρόλο του Charles Brandon, Δούκα του Σάφολκ, στην υπερεπιτυχημένη σειρά-φαινόμενο των 2000s «The Tudors». Γοητευτικός, πιστός, καλόκαρδος και εντυπωσιακός, ο Charles του Cavill χαράχτηκε στο μυαλό των θεατών, και αποτέλεσε highlight της πολυαγαπημένης σειράς.

Θησέας

Λίγο πριν το μεγάλο ντεμπούτο του ως Superman, ο Cavill ανέλαβε έναν ακόμη action ρόλο, ενσαρκώνοντας τον Θησέα στο μυθολογικό «Immortals» του Tarsem Singh. Δυστυχώς, η ταινία αποτέλεσε απλώς μία ανέμπνευστη απομίμηση των «300» (ο Cavill είχε ήδη χάσει το ρόλο του Λεωνίδα μόλις 5 χρόνια νωρίτερα) και δυστυχώς, δεν αποτελεί αξιομνημόνευτο κομμάτι της φιλμογραφίας του.

Clark Kent/Superman

Όταν ο Cavill ανέλαβε να ενσαρκώσει τον Superman στο «Man Of Steel» του Zack Snyder, η καριέρα του εκτοξεύθηκε: Η ερμηνεία του ενθουσίασε τους απανταχού fans, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τον απολαύσουν ξανά το 2016, στο «Batman v Superman: Dawn of Justice». Δυστυχώς, η καριέρα του Cavill ως Superman πήρε την κάτω βόλτα όταν, για το «Justice League» του 2017, τα μεγάλα κεφάλια της DC αποφάσισαν να του εγκαταστήσουν ένα ψηφιακό πάνω χείλος (!) και στη συνέχεια, να τον αποσύρουν εξ ολοκλήρου από το ρόλο του Clark χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Ο Cavill εξέφρασε επανειλημμένα την όρεξή του να επιστρέψει, το στούντιο όμως δεν του έκανε ποτέ τη χάρη, με τους fans να έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν μία τελευταία φορά στο Director's Cut του «Justice Leauge» που κυκλοφόρησε το 2020, καθώς και σε ένα ολιγόλεπτο cameo στο «Black Adam» του 2022.

Napoleon Solo

Το 2015, ο Guy Richie μας προσέφερε ένα απολαυστικό remake της κλασικής κατασκοπευτικής σειράς «The Man from U.N.C.L.E.» του 1960, με τον Henry Cavill στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Cavill ήταν φαβορί για το ρόλο του James Bond στο «Casino Royale» του 2006, και έβγαλε τα απωθημένα του εδώ ενσαρκώνοντας έναν άλλο εμβληματικό χαρακτήρα του Ian Fleming -τον υπερκατάσκοπο Napoleon Solo! Η ερμηνεία του ήταν τόσο αβίαστα χαρισματική που οι απανταχού fans έχουν σπαταλήσει τα τελευταία 10 χρόνια υποστηρίζοντας πως ο Cavill πρέπει να είναι ο επόμενος Bond...

Geralt of Rivia

Το 2019, ο Cavill ανέλαβε ακόμη έναν iconic χαρακτήρα της ποπ κουλτούρας, τον σκληροτράχηλο Geralt στην σειρά «The Witcher» του Netflix. Βασισμένη στα βιβλία φαντασίας του Andrzej Sapkowski καθώς και στα υπερεπιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια της CD Projekt Red (των οποίων ο Cavill είναι μέγας λάτρης), η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες ενός μοναχικού κυνηγού τεράτων, σε ένα βίαιο σύμπαν γεμάτο πολέμους και ξόρκια. Δυστυχώς, η αφοσίωση του Cavill στο πρωτότυπο προκάλεσε τριβές με τους παραγωγούς, οι οποίοι αποφάσισαν να τον αντικαταστήσουν στην 4η και τελευταία σεζόν της σειράς.

Sherlock Holmes

Και σαν να μην έφταναν οι υπόλοιποι ρόλοι του, ο Cavill αποφάσισε το 2020 να ενσαρκώσει *ακόμη* έναν εμβληματικό χαρακτήρα της ποπ κουλτούρας -τον περίφημο Σέρλοκ Χόλμς! Μπορεί ο ρόλος του να μην είναι πρωταγωνιστικός (αποτελεί απλώς μέντορα για την Enola Holmes της Millie Bobby Brown), αλλά όπως πάντα, η παρουσία του είναι γοητευτικότατη. Στο μέλλον, ο Cavill αναμένεται να εκτονώσει πλήρως τις σπασικλίδικες ευαισθησίες του, δημιουργώντας εκ του μηδενός ένα ολόκληρο κινηματογραφικό σύμπαν βασισμένο στο επιτραπέζιο επιστημονικής φαντασίας «Warhammer 40.000», του οποίου θα έχει τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο! Ίσως έτσι ο συμπαθέστατος ηθοποιός να έχει επιτέλους την ευκαιρία να αφοσιωθεί στο πάθος του για την nerd κουλτούρα, χωρίς τις ενοχλητικές παρεμβάσεις των παραγωγών. Είδωμεν!