Η νέα σειρά του Amazon Prime “Mr. and Mrs. Smith” με τους Danny Glover και Maya Erskine είναι η feelgood πρόταση του Φεβρουαρίου.


Αν σας λέει κάτι ο τίτλος, ναι, έχετε δίκιο. Είναι η τηλεοπτική μεταφορά της τεράστιας κινηματογραφικής επιτυχίας του 2005 με πρωταγωνιστές τότε το αξεπέραστο δίδυμο των Brad Pitt και Angelina Jolie. Για να μην πάμε πιο πίσω στο 1996 με την ομώνυμη σειρά του CBS που δεν έχουμε δει και ίσα που κράτησε για μία σεζόν.

Η σειρά «Mr. and Mrs. Smith» που άρχισε να προβάλλεται στο Amazon Prime είναι μεταφορά της κινηματογραφικής ταινίας αλλά διακρίνεις πολλές και θεμελιώδεις διαφορές. Δεν έχουμε Brad Pitt και Angelina Jolie αλλά το φρέσκο δίδυμο των Danny Glover και Maya Erskine, δύο εντελώς ξένους μέχρι χθες ανθρώπους - καθόλου προνομιούχους και φραγκάτους όπως στην ταινία - που αναλαμβάνουν επικίνδυνες αποστολές για λογαριασμό μίας μυστικής υπηρεσίας. Με ένα catch στην όλη υπόθεση: Πρέπει να προσποιηθούν το παντρεμένο ζευγάρι. Λέτε να έρθει και ο πραγματικός έρωτας κάποια στιγμή;

Με αφορμή τη νέα σειρά αλλά και την ταινία του 2005, ανατρέξαμε σε επτά ταινίες με cool ζευγάρια κατασκόπων και πρακτόρων.

 

Knight and Day (2010)


Ο ευφάνταστος ελληνικός τίτλος είναι “Επικίνδυνες Παρέες”, μάλλον δεν το έψαξαν και πολύ. Με πρωταγωνιστές τους Tom Cruise και Cameron Diaz, ένα πραγματικά δυναμικό ζευγάρι, το «Knight and Day» είναι μία action κωμωδία που πραγματικά σε κάνει να περνάς καλά. Αυτός δεν είναι ο ορισμός της ψυχαγωγίας; Μία νεαρή γυναίκα, η June (Cameron Diaz), άθελά της μπλέκει – χωρίς να γνωρίζει την ιδιότητά του – με τον εκκεντρικό πράκτορα Roy (Tom Cruise), με ολόκληρη την CIA να τον κυνηγάει.  



Get Smart (2008)


Απολαυστική κωμωδία με πρωταγωνιστικό ζευγάρι τους Steve Carell και Anne Hathaway. Ο Maxwell Smart (Steve Carell) είναι αναλυτής στην μυστική κρατική υπηρεσία ασφαλείας CONTROL, μέχρι που μία μέρα προάγεται σε πράκτορα, μετά και την βομβιστική επίθεση στα κεντρικά της CONTROL από την τρομοκρατική οργάνωση KAOS. Στο νέο του ρόλο θα πρέπει να δουλέψει μαζί με την Agent 99 (Anne Hathaway) για να ξετρυπώσουν την KAOS ή απλά να φέρουν το απόλυτο χάος στο διάβα τους.

Σύμμαχοι (2016)


Οι “Σύμμαχοι” βρίσκουν τον Brad Pitt και την Marion Cotillard να έρχονται κοντά, σε αυτό το όμορφο ρομαντικό κατασκοπικό φιλμ του Robert Zemeckis. Ο πρώτος, Καναδός κατάσκοπος, η δεύτερη, μαχήτρια της Γαλλικής Αντίστασης, συναντιούνται στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου το 1942 υπό γερμανική κατοχή και πρέπει να φέρουν εις πέρας  μία επικίνδυνη αποστολή.

Αληθινά Ψέματα (1994)


Τριάντα χρόνια πίσω στο χρόνο, ο Arnold Schwarzenegger ήταν ο απόλυτος action ήρωας, μαζί με τον Sylvester Stallone. Και οι δύο σταρ, ιδιαίτερα ο Arnold, δεν φοβήθηκαν να «χαλάσουν» το image του σκληρού άνδρα, παίζοντας και σε πολλές κωμωδίες. Στα “Αληθινά Ψέματα”, ο Arnold Schwarzenegger είναι ένας κατάσκοπος που κρύβει αυτή την ιδιότητα από τη γυναίκα και κόρη του, προσποιούμενο τον πωλητή software, μέχρι που υποψιάζεται ότι τη γυναίκα του – φοβερή η Jamei Lee Curtis - για εξωσυζυγική-κατασκοπική σχέση.

 

Austin Powers: Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το Τρίο! (1997)


Η πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή τον σούπερ κατάσκοπο και μέγα εραστή Austin Powers και άλλος ένας ευφάνταστος ελληνικός τίτλος. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο τίτλος κολλάει φουλ! Στα swinging και groovy 60s στο Λονδίνο, ο Austin Powers - ο Mike Myers σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς του ρόλους – μπαίνει στην κατάψυξη και ζωντανεύει τη δεκαετία του ’90 για να αντιμετωπίσει ξανά τον Dr. Evil. Κάπου στη μέση μπαίνει και η μυστική πράκτορας Vanessa Kensington (Elizabeth Hurley) και άλλες αιθέριες υπάρξεις.

 

Spy (2015)


Μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Αμερική, το «Spy» μάλλον πέρασε απαρατήρητο στην Ελλάδα. Κακώς, το «Spy» είναι μία πραγματικά έξυπνη και ξεκαρδιστική action κωμωδία, με πρωταγωνίστρια την Melissa McCarthy στο ρόλο μίας 40χρονης και single υπαλλήλου γραφείου στη CIA που ξαφνικά βγαίνει στην πραγματική δράση, με τον στενό συνεργάτης της (Jude Law) να κινδυνεύει και να κρύβεται και έναν άλλο έμπειρο και macho πράκτορα (Jason Statham) - που πρέπει να συνεργαστεί μαζί της - να την θεωρεί ακατάλληλη για μία τέτοια αποστολή. Μία καλοδεχούμενη τζεϊμς-μποντική παρωδία.



Με το Δάχτυλο στο Μπουκάλι (1996)


Ή αλλιώς «Spy Hard», βρισκόμαστε στα βαθιά 90s, τότε που γελούσαμε – όσοι γελούσαμε – με τις κωμωδίες του Leslie Nielsen. Από τον τίτλο, καταλαβαίνετε ότι έχουμε να κάνουμε με μία slapstick παρωδία ταινιών κατασκοπίας, με τον πράκτορα… Dick Steele (Leslie Nielsen) να συνεργάζεται με την hot πράκτορα της KGB, Veronique (Nicollette Sheridan) και προσπαθεί να σώζει τον πλανήτη από τον διαβολικό στρατηγό Rancor. Αν δεν καταφέρει ο ίδιος να καταστρέψει τον πλανήτη…