Η εφιαλτική true crime μίνι σειρά του Netflix, βασισμένη σε μία απίστευτη αληθινή ιστορία, δεν είναι η μόνη στην streaming πλατφόρμα.  


Η ζωή γράφει τα πιο ευφάνταστα και σκληρά σενάρια. Αυτές τις ημέρες στην κορυφή του Netflix στην Ελλάδα βρίσκεται η true crime μίνι σειρά «Αμερικανικός Εφιάλτης» που εξετάζει την εισβολή αγνώστων σε ένα σπίτι σε μία μικρή πόλη της Καλιφόρνια και την απαγωγή μίας νεαρής γυναίκας, με τις αστυνομικές αρχές να θεωρούν ότι όλα αυτά μπορούν να είναι μία κακή φάρσα που στήθηκε από το ζευγάρι-ιδιοκτήτες του σπιτιού. Μόνο που οι αποκαλύψεις έρχονται σαν καταιγίδα.

Αν σας άρεσε ο «Αμερικανικός Εφιάλτης», στο Netflix υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από true crime ντοκιμαντέρ. Σας προτείνουμε κάποια από αυτά.

Γκισλέιν Μάξγουελ: Βρόμικα Πλούτη


Η βρετανίδα κοσμική Γκισλέιν Μάξγουελ υπήρξε σύντροφος και το δεξί χέρι του χρηματοοικονομικού συμβούλου Τζέφρι Έπσταϊν και συνεργός του σε μία σειρά από ειδεχθή εγκλήματα σεξουαλικής φύσης με ανήλικα κορίτσια και πελάτες την παγκόσμια επιχειρηματική και πολιτική ελίτ. Εκτίει ποινή 20 χρόνων, που ίσως προστεθούν και άλλα χρόνια, με το ντοκιμαντέρ του Netflix να εξετάζει εις βάθος τη δική της σκοτεινή ιστορία και πώς κατέληξε σαν το «μεγάλο αρπακτικό» στο πλάι του Έπσταϊν.  

Το Κορίτσι στη Φωτογραφία


Μία από τις πιο ανατριχιαστικές και στενάχωρες αληθινές ιστορίες, το ντοκιμαντέρ «Το Κορίτσι στη Φωτογραφία» εξετάζει – δεκαετίες αργότερα – τον μυστηριώδη θάνατο μίας γυναίκας από αυτοκινητιστικό δυστύχημα και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν για την πραγματική της ταυτότητα. Μία γυναίκα που σαν νήπιο είχε απαχθεί από έναν φυγά, στη συνέχεια την μεγάλωνε σαν δική του κόρη, την ανάγκασε να παντρευτούν και για δεκαετίες την κακοποιούσε. Αυτή είναι η ιστορία της.



Killer Sally: Η Δολοφονία ενός Μποντιμπίλντερ


Η υπόθεση της Σάλι Μακνίλ είχε συνταράξει τις ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν η πρώην πεζοναύτης και πρωταθλήτρια του μποντιμπίλντινγκ σκότωσε τον άνδρα της, Ρέι Μακνίλ, επίσης πρωταθλητής στο μποντιμπίλντινγκ. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα και ότι ο άνδρας την κακοποιούσε. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν φόνος εκ προμελέτης και την έστειλε πίσω από τα σίδερα για 25 χρόνια. Μέσα από τρία επεισόδια, «καταδυόμαστε» στο παρελθόν της Σάλι, τη βλέπουμε από μικρή ηλικία, μέχρι τη στιγμή του τραγικού συμβάντος, τι την οδήγησαν εκεί αλλά και πού βρίσκεται και κουβαλάει μέσα της σήμερα, μία 63χρονη γυναίκα.

Άλυτα Μυστήρια


Η κλασική σειρά αναζήτησης χαμένων προσώπων και μυστηριωδών υποθέσεων που δεν έχουν διαλευκανθεί, αναβίωσε πρόσφατα μέσα από νέα επεισόδια στο Netflix. Όπως σε αυτές τις περιπτώσεις, φανταστείτε κάτι αντίστοιχο με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, οι παρουσιαστές καλούν το τηλεοπτικό κοινό να δώσει χρήσιμες πληροφορίες, με πολλές υποθέσεις στο παρελθόν να έχουν λυθεί μέσα από τη συνδρομή των τηλεθεατών.

Στη Σκηνή του Εγκλήματος: Εξαφάνιση στο Ξενοδοχείο Cecil


Η εξαφάνιση και θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας Elisa Lam το 2013 στην οροφή του – πάλαι ποτέ πολυτελούς - ξενοδοχείου Cecil στην άγρια πλευρά του Λος Άντζελες, αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερη true crime μυστήρια. “Η Σκηνή του Εγκλήματος” ρίχνει φως σε νέα στοιχεία για την πολύκροτη και άλυτη υπόθεση – θρύλο στο true crime, μία πιο ψύχραιμη ματιά πάνω σε μία ιστορία που εμπλέκει μία σειρά από πιθανές και απίθανες θεωρίες (το παραφυσικό, μαύρη μαγεία, κατασκόπους κ.α.).



Ο Χειρότερος Συγκάτοικος στην Ιστορία
Κακά τα ψέματα, κανείς δε θέλει ένα κακό γείτονα, πόσο μάλλον ένα κακό συγκάτοικο. Δεν μιλάμε απλά για συγκατοίκους που αργούν να πληρώσουν το δικό τους share στο ενοίκιο ή κάνουν φασαρία, στα πέντε επεισόδια της σειράς στο Netflix και στις τέσσερις αληθινές υποθέσεις που εξετάζονται, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά και φτάνουν σε εξαφανίσεις και φόνο.