House of the Dragon, Doctor Who και Daredevil!


Εφόσον ρίξαμε μια ματιά στις πιο άχαστες κινηματογραφικές ταινίες της νέας χρονιάς, στρέφουμε τώρα το βλέμμα μας στη μικρή οθόνη, όπου το πρόγραμμα προμηνύεται συναρπαστικό! Μπορεί ο κινηματογράφος να αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων τα τελευταία χρόνια, η τηλεόραση ωστόσο παραμένει σε μία «χρυσή εποχή» περιεχομένου, με τους τηλεθεατές να απολαμβάνουν πολυβραβευμένα δράματα (Succesion), γαργαλιστικά ρομάντζα (White Lotus), αναπάντεχες κωμωδίες (Shrinking), ποπ διαμαντάκια (The Last of Us) και παραγωγές που αψηφούν κατηγοριοποίησης και σφύζουν από πρωτοτυπία (Severance, The Bear). Τηλεοπτικές σειρές για κάθε γούστο μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κοινού, κατακλύζουν το καλλιτεχνικό zeitgeist και αποσπούν αναρίθμητα βραβεία -και το σερί φαίνεται πως θα συνεχιστεί ακάθεκτο το 2024, με πολυαναμενόμενες νέες σειρές, τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων, επιστροφές αγαπημένων χαρακτήρων και άλλα πολλά.

House of the Dragon (Season 2)

Η σειρά-φαινόμενο από τον κόσμο του Game of Thrones συνεχίζεται! Η πρώτη σεζόν κατάφερε να αναπαράξει την παγκόσμια φρενίτιδα που είδαμε στα πρώτα χρόνια του GoT, με το καλογυρισμένο δράμα, τους ακαταμάχητους χαρακτήρες και τη συναρπαστική ίντριγκα που χαρακτηρίζουν τον κόσμο του Westeros. Μένει να δούμε αν η 2η σεζόν θα διατηρήσει υψηλά τα στάνταρ, όταν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2024.

Daredevil Born Again

Οι τηλεοπτικές περιπέτειες του Daredevil ξεκίνησαν το 2015 κάτω από την ομπρέλα του Netflix, και έγιναν αμέσως παγκόσμιο φαινόμενο. Σήμερα, 6 ολόκληρα χρόνια μετά το τέλος της σειράς, ο πορφυρός υπερήρωας ετοιμάζεται να κάνει την επιστροφή του, αυτή τη φορά στο Disney+... και η παραγωγή έχει ήδη παρουσιάσει ένα σωρό προβλήματα! Αναδιοργανώσεις της τελευταίας στιγμής, απολύσεις συντελεστών, αναπάντεχες σεναριακές αλλαγές και άλλα πολλά έχουν κάνει την επιστροφή του Daredevil ιδιαίτερα δύσκολη, μένει λοιπόν να δούμε αν το τηλεοπτικό αυτό reboot θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας.

Avatar: The Last Airbender

Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, το «Avatar: The Last Airbender» μεταφέρεται σε live-action με την υπογραφή του Netflix και, μετά την ανέλπιστη επιτυχία του περσινού «One Piece», οι προσδοκίες των θεατών έχουν εκτοξευτεί!

3-Body Problem

Οι δημιουργοί του «Game of Thrones» D.B. Weiss και David Benioff στρέφουν το βλέμμα τους στα αστέρια, και αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την δημοφιλέστατη και ιδιαίτερα επιδραστική sci-fi τριλογία βιβλίων του Cixin Liu.

Doctor Who (Season 15)

Ο Άρχοντας του Χρόνου επιστρέφει με ολοκαίνουρια εμφάνιση! Η 15η εκδοχή του ήρωα ενσαρκώνεται από τον αξιολάτρευτο Ncuti Gatwa (Barbie, Sex Education), ο οποίος παίρνει τα ηνία από την Jodie Whitaker και ετοιμάζεται για ατελείωτες χωροχρονικές περιπέτειες. Γεμάτος ενέργεια και απαράμιλλο στιλ, ο νέος Doctor καλείται να εμφυσήσει νέα πνοή στο franchise, μετά από μερικές απογοητευτικές σεζον.

Bridgerton (Season 3)

Η σειρά-φαινόμενο επιστρέφει επιτέλους στο Netflix και αυτή τη φορά, οι τηλεθεατές θα απολαύσουν τις ρομαντικές περιπέτειες της Penelope Featherington (Nicola Coughlan) και του Colin Bridgerton (Luke Newton). Η νέα σεζόν θα προβληθεί σε δύο μέρη, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις 16 Μαΐου και στις 13 Ιουνίου αντίστοιχα.

Arcane (Season 2)

Βασισμένο στον πολύχρωμο κόσμο του League of Legends, το «Arcane» αποτελεί ένα από τα πιο έξυπνα, καλογραμμένα, και οπτικά θεσπέσια κινούμενα σχέδια που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια! Οι μάγοι του Netflix κατάφεραν να μεταφέρουν στη μικρή οθόνη τους εμβληματικούς χαρακτήρες του βιντεοπαιχνιδιού και να δημιουργήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο, και η 2η σεζόν της σειράς αναμένεται ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Andor (Season 2)

Το Disney+ δεν έχει καταφέρει, σε γενικές γραμμές, να μας ενθουσιάσει με τις παραγωγές του, και ειδικά όσον αφορά τον κόσμο του Star Wars, οι live-action τηλεοπτικές σειρές της Disney (The Mandalorian, Obi-Wan, The Book of Boba Fett) ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικές. Λαμπερή εξαίρεση αποτελεί το εξαιρετικό «Andor» του Tony Gilroy, του οποίου η πρώτη σεζόν χαρακτηρίστηκε από συναίσθημα, περιπέτεια και αξέχαστους χαρακτήρες. Μένει να δούμε αν η δεύτερη σεζόν της σειράς (η οποία επηρεάστηκε πολύ από την απεργία των σεναριογράφων) θα καταφέρει να διατηρήσει τα ίδια επίπεδα ποιότητας.