Από την Harley Quinn μέχρι την Wonder Woman.


Με το «Aquaman and the Lost Kingdom» να παίζεται στους κινηματογράφους, το κινηματογραφικό σύμπαν της DC φτάνει στο τέλος του. Ένα πείραμα που ξεκίνησε το 2012 ως αντίδραση στην παντοδυναμία της Marvel, το λεγόμενο DC Extended Universe (DCEU) επιχείρησε να μεταφέρει τους θρυλικούς ήρωες της DC Comics στο πανί, σε ένα κοινό, συνεκτικό κινηματογραφικό σύμπαν. Δυστυχώς, οι απογοητευτικές εισπράξεις των φιλμ της σειράς αλλά και οι συνεχείς αλλαγές στην ηγεσία της DC καταδίκασαν το franchise στην αποτυχία, με απανωτές αλλαγές κατεύθυνσης, έλλειψη πρωτοτυπίας και αταίριαστα ύφη να αποσπούν ως επί το πλείστον αρνητικές αντιδράσεις από τους κριτικούς. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν μερικές ταινίες της σειράς που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, και να σημειώσουν υψηλή βαθμολογία στην ιστοσελίδα Rotten Tomatoes. Παρακάτω λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τις 5 κορυφαίες ταινίες του DCEU σύμφωνα με τους κριτικούς!

Blue Beetle (2023)

Βαθμολογία: 78%

Η πέμπτη καλύτερη ταινία του DCEU σύμφωνα με τους κριτικούς ήταν το «Blue Beetle» που κυκλοφόρησε φέτος τον Σεπτέμβριο. Βασισμένο σε έναν από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες της DC, η ταινία ακολουθεί τον νεαρό Jamie Reyes, ο οποίος παλεύει να ισορροπήσει τις υπερηρωικές του περιπέτειες με την οικογενειακή του ζωή.

Birds of Prey (2020)

Βαθμολογία: 78%

Η Harley Quinn της Margot Robbie είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και εμβληματικούς χαρακτήρες της προηγούμενης δεκαετίας! Με την ερμηνεία της αυστραλίδας σταρ να δίνει νέα, ενδυναμωτική πνοή στην θεότρελη αρλεκίνα, αναδημιουργώντας το θρύλο της και σημαδεύοντας την παγκόσμια κουλτούρα, ήταν θέμα χρόνου να αποκτήσει τη δικιά της ταινία. Δυστυχώς, το κακό μάρκετινγκ, η επέλαση της επιδημίας και φυσικά, ο μη ξεκάθαρος τίτλος του φιλμ (το φιλμ ονομαζόταν αρχικά «Birds of Prey and the Fantabulous Emanipation of one Harley Quinn») καταδίκασαν την ταινία σε εμπορική αποτυχία.

The Suicide Squad (2021)

Βαθμολογία: 90%

Το καλοκαίρι του 2021, ο James Gunn του «Guardians of the Galaxy» έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, σκηνοθετώντας μία εκκεντρική και θεότρελη περιπέτεια γεμάτη χιουμοριστικούς χαρακτήρες και αναπάντεχες ατάκες.

Shazam! (2019)

Βαθμολογία: 90%

Το «Shazam» ακολουθεί τις περιπέτειες του Billy Batson, ενός συνηθισμένου εφήβου που έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε καλογυμνασμένο υπερήρωα όποτε το θελήσει. Οι κριτικοί λάτρεψαν το φιλμ, επαινώντας το χιουμοριστικό και ανάλαφρο, μαρβελικό του στιλ.

Wonder Woman (2017)

Βαθμολογία: 93%

Με την σουπερ-σταρ Gal Gadot στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον πάντοτε γοητευτικό Chris Pine στο πλευρό της, το «Wonder Woman» της Patty Jenkins («Monster») κέρδισε τις καρδιές των κριτικών και του κοινού.