Τα πιο αμφιλεγόμενα σίκουελ των τελευταίων ετών!


Πριν από μερικές ημέρες απαριθμήσαμε τις αγαπημένες μας guilty pleasure ταινίες, δηλαδή ταινίες που μπορεί να μην αποτελούν το απόγειο της κινηματογραφικής τέχνης, εμείς όμως τις λατρεύουμε για την απενοχοποιημένη διασκέδαση που προσφέρουν! Σήμερα συνεχίζουμε την λίστα μας με 5 ακόμη καλές/κακές ταινίες, αυτή τη φορά εστιάζοντας σε διάφορα sequels που ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας!

Tron: Legacy (2010)

Το franchise του Tron δεν ήταν ποτέ γνωστό για τα πολύπλευρα σενάρια και τους ανάγλυφους χαρακτήρες του, αλλά για τα εντυπωσιακά γραφικά και τον εμβυθιστικό κόσμο του. Συγκεκριμένα το πρωτότυπο «Tron» του 1982 έφερε την επανάσταση στο CGI λαμβάνοντας χώρα σε έναν πλήρως ψηφιακό κόσμο, ενώ το sequel ανανέωσε πλήρως την αισθητική του προκατόχου του, προσφέροντας μας μία από τις πιο οπτικά θεσπέσιες και ατμοσφαιρικές ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας. Μπορεί το σενάριο να είναι απολύτως κούφιο, αλλά το αισθητικό περιτύλιγμα (συμπεριλαμβανομένου και του αξεπέραστου soundtrack από τους Daft Punk στο απόγειο της καριέρας τους) κάνει το «Tron Legacy» μία από τις πιο υποτιμημένες παραγωγές των τελευταίων ετών.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

To «Teenage Mutant Ninja Turtles» του 2014 μετέφερε τα αγαπημένα μας Χελωνονιντζάκια στη μεγάλη οθόνη αλλά, χάρη στην ανάμειξη του περίφημου Michael Bay, απογοήτευσε το κοινό με το βαρετό σενάριο και τα αποκρουστικά designs του. Το sequel της ταινίας από την άλλη, προτίμησε να ακολουθήσει μια πιο απενοχοποιημένη, καρτουνίστικη πορεία, προσφέροντας μας μία περιπέτεια που ναι μεν δεν βγάζει κανένα νόημα, αλλά χαρακτηρίζεται από ξέφρενη, χαρμόσυνη ατμόσφαιρα και άψογα παρεΐστικα vibes.

Kick-Ass 2 (2013)

To «Kick-Ass» του 2008 έκανε αίσθηση με την εκκεντρική και βίαια αισθητική του, αναζωογονώντας έτσι ευχάριστα το υπερηρωικό είδος. Το δεύτερο φιλμ της σειράς απομακρύνθηκε από τις gritty ευαισθησίες του προκατόχου του παρουσιάζοντάς μας μία πολύ πιο συνηθισμένη υπερηρωική ιστορία, αλλά κατά τα άλλα είναι ένα εγγυημένα διασκεδαστικό δίωρο που συμπεριλαμβάνει και μία ερμηνεία-έκπληξη από τον ξεκαρδιστικό Jim Carrey.

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Μετά το κάπως υποτονικό και γκρίζο «Man of Steel» του 2012, ο Zack Snyder επέστρεψε δριμύτερος στο σύμπαν της DC, για να σκηνοθετήσει τη σύγκρουση του Μπάτμαν με τον Σούπερμαν. To αποτέλεσμα είναι μία πολύχρωμη, μπερδεμένη, παρατραβηγμένη περιπέτεια εκτελεσμένη με απόλυτη σοβαρότητα, πράγμα που ξενέρωσε την πλειοψηφία των θεατών -εμείς όμως το αγαπάμε για την απενοχοποιημένα κομιστική αισθητική του, την εκθαμβωτική φωτογραφία του, αλλά και το αξεπέραστο soundtrack των Hans Zimmer και Junkie XL.

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Μία από τις πιο ευρέως μισητές περιπέτειες του Spider-Man, το αποτυχημένο sequel του Marc Webb απογοήτευσε το κοινό με το κακογραμμένο σενάριο και τους μισοψημένους χαρακτήρες του. Εμείς όμως το βρίσκουμε ακαταμάχητο, όχι μόνο γιατί ο Andrew Garfield είναι ο αγαπημένος μας Άνθρωπος-Αράχνη, αλλά και επειδή η οn-screen χημεία του με την Emma Stone είναι πλέον θρυλική. Επιπλέον, ο Hans Zimmer μας παραδίδει μία από τις low-key καλύτερες δουλειές του, προσδίδοντας στην ταινία μία ασύγκριτα επική ατμόσφαιρα.