Βασισμένη στα απομνημονεύματα της Nadya Tolokonnikova που θα κυκλοφορήσουν σύντομα.


Σε σειρά πρόκειται να μεταφερθεί η ιστορία των Pussy Riot από την STX Entertainment, με ένα σενάριο βασισμένο στα απομνημονεύματα της Nadya Tolokonnikova που θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Η σειρά γνωρίζουμε ότι θα επικεντρώνεται σε μερικές από τις πιο σημαντικές διαμαρτυρίες του γυναικείου συγκροτήματος που έλαβαν χώρα πρόσφατα – συμπεριλαμβανομένου του “Punk Prayer” και της εμφάνισής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi. Φυσικά θα μάθουμε πληροφορίες για τις συλλήψεις τους όπως και τις ποινές που έχουν εκτίσει όλα αυτά τα χρόνια για τη δράση τους.

Μιλώντας για το περιεχόμενο της σειράς, η Tolokonnikova εξηγεί: «Ήμουν μια άφραγκη φοιτήτρια φιλοσοφίας και εκείνος ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς, πλούσιους και επικίνδυνους άνδρες στον πλανήτη. Το 2011 κινήθηκα εναντίον του, στο διάολο οι συνέπειες. Μετά από χρόνια φυλάκισης, παρενόχλησης, επιθέσεων, τραύματος, είμαι έτοιμη να μοιραστώ αυτήν την ιστορία. Το όνειρό μου είναι να δω τη χώρα μου σε ειρήνη, δημοκρατική και ποικιλόμορφη, όπου οι gay άνθρωποι δεν θα λιθοβολούνται μέχρι θανάτου. Ζητάω πολλά; Με κάνει αυτό εξτρεμίστρια;».

Η ίδια συνεχίζει: «Σήμερα βρίσκομαι στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους ανθρώπους της Ρωσίας, χαρακτηρισμένη ως ξένη πράκτορας και πρόσφατα συνελήφθην ερήμην από ρωσικό δικαστήριο. Οι συγγενείς και οι φίλοι μου έχουν δηλητηριαστεί, η κυβέρνησή μου με θέλει νεκρή, αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα. Αν η ιστορία των Pussy Riot μπορεί να εμπνεύσει μια νέα γενιά επαναστατών, δεν ήταν μάταια».

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένες που κάνουμε μια σειρά τόσο θαρραλέα και τολμηρή όσο το θέμα της», προσθέτει η εκτελεστική παραγωγός της σειράς Sophie Watts. «Η ζωή της Nadya δεν είναι τίποτα λιγότερο από συναρπαστική. Μια συναρπαστική, αληθινή κατασκοπευτική ζωή, γεμάτη με ηρωικές, αδυσώπητες καλλιτεχνικές δράσεις και ακτιβισμό, αυτή η σειρά θα δείξει πώς ένα επίμονο καλλιτεχνικό πνεύμα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο».

Τον περασμένο μήνα, μέλη των Pussy Riot μετέφεραν ένα γιγάντιο φουσκωτό αιδοίο στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Indiana ως μέρος της εκστρατείας του συγκροτήματος για τα δικαιώματα αναπαραγωγής God Save Abortion. Τον Οκτώβριο, η Tolokonnikova συνεργάστηκε με τους Avenged Sevenfold για ένα remix του τραγουδιού τους "We Love You", με τίτλο "We Love You Moar".