Ποιά εμβληματικά βιντεοπαιχνίδια θα θέλαμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη;


Fallout, Five Nights At Freddy's, League Of Legends, Castelvania, Pokemon, Halo, Sonic The Hedgehog. Μερικά από τα μεγαλύτερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών έχουν δει μεταφορές στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη τα τελευταία χρόνια, και μερικά από αυτά (όπως το τηλεοπτικό The Last of Us και το κινηματογραφικό Super Mario Bros), έχουν σημειώσει δυσθεώρητη επιτυχία! Η βιντεοπαιχνιδική βιβλιοθήκη είναι γεμάτη με εμβληματικά brands και αυθεντικές ιστορίες έτοιμες να μεταφερθούν στο πανί και την τηλεόραση, με όλο και περισσότερα κορυφαία παιχνίδια να παίρνουν σειρά τους τελευταίους μήνες. Οι βιντεοπαιχνιδικές μεταφορές αποτελούν αδιαμφισβήτητα το επόμενο μεγάλο trend του Hollywood και ευτυχώς, η περίφημη «κατάρα των videogames» (που ήθελε την συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών βασισμένων σε παιχνίδια να αποτυγχάνουν παταγωδώς) φαίνεται να αποτελεί πλέον παρελθόν. Παρ' όλα αυτά, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή: η ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών είναι γεμάτη μέχρι τα μπούνια με ασύγκριτα επιδραστικούς τίτλους που δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη -και όσο περιμένουμε, επιλέξαμε μερικά από τα αγαπημένα μας videogames που δε βλέπουμε την ώρα να δούμε στη μεγάλη (και μικρή) οθόνη!

Read Dead Redemption

Η Rockstar αποτελεί ίσως το πιο επιτυχημένο βιντεοπαιχνιδικό στούντιο όλων των εποχών, έχοντας δημιουργήσει μία σειρά από εντυπωσιακές εμπειρίες, πολυεπίπεδα σενάρια και γοητευτικούς χαρακτήρες που άλλαξαν την ιστορία των games αλλά και τις ζωές εκατομμύρια παικτών ανά τον κόσμο. Οι ιστορίες της Rockstar είναι τόσο βαθιά συγκινητικές και ασύγκριτα ατμοσφαιρικές, που θα έλεγε κανείς πως μία κινηματογραφική μεταφορά είναι αχρείαστη -αλλά το φετινό «The Last of Us» μας απέδειξε πως ακόμη και τα πιο καλογραμμένα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να μεταφερθούν με επιτυχία στην μικρή οθόνη. Συνεπώς, δε θα λέγαμε όχι σε μία προσεγμένη τηλεοπτικη σειρά βασισμένη στον κόσμο του Read Dead Redemption, του κορυφαίου καουμπόικου έπους που λαμβάνει χώρα στην παλιά, καλή αμερικάνικη άγρια δύση -και που έχει κάνει ακόμη και τους πιο σκληροτράχηλους gamers να δακρύσουν σαν μωρά παιδιά.

Overwatch

Όταν κυκλοφόρησε το 2016, το Overwatch (μία υπερηρωική περιπέτεια τύπου «Avengers» σε έναν φανταστικό, φουτουριστικό κόσμο) αποτέλεσε έναν από τους πιο επιτυχημένους τίτλους της χρονιάς! Οι αξιολάτρευτοι χαρακτήρες, τα πολύχρωμα designs, η καλογραμμένη ιστορία και ο φανταστικός κόσμος γοήτευσαν το κοινό, ενώ τα εξαιρετικής ποιότητας animated διαφημιστικά σποτ μας έδωσαν μία ιδέα για το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει στην μικρή ή την μεγάλη οθόνη. Δυστυχώς, το παιχνίδι έχασε σιγά-σιγά τη δημοφιλία του χάρη σε μία σειρά από κακές επιχειρηματικές κινήσεις -εξαφανίζοντας έτσι τις ελπίδες μας για κάποια κινηματογραφική ή τηλεοπτική μεταφορά.

Doom

Ώντας ένα από τα πρώτα First Person Shooters όλων των εποχών, το «Doom» αποτελεί έναν από τους πιο επιδραστικούς τίτλους στην ιστορία του μέσου. Και μπορεί το 2005 να είδαμε μία κάπως βαρετή κινηματογραφική μεταφορά με τους Karl Urban και Dwayne Johnson στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά από τότε το βιντεοπαιχνιδικό franchise έχει ανανεωθεί πλήρως -με ολοκαίνουρια heavy metal αισθητική, αηδιαστικά και τρισάθλια εξωγήινα τέρατα, καθώς και εντυπωσιακά, φλογερά περιβάλλοντα. Αν γίνει σωστά, η διαστημική οδύσσεια ενός μοναχικού στρατιώτη που προσπαθεί να κατατροπώσει τις στρατιές της κόλασης στον πλανήτη Άρη (!) προσφέρεται για μία πραγματικά απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία -οπότε δε θα λέγαμε όχι σε μία ακόμη προσπάθεια!

Bloodborne

Η βιβλιοθήκη της From Software αποτελεί ίσως την πιο καλλιτεχνικά αναγνωρισμένη συλλογή βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών, με τους απανταχού gamers να αναγνωρίζουν τη δουλειά του studio ως το απόγειο της βιντεοπαιχνιδικής τέχνης. Σκοτεινοί κόσμοι, αλλόκοτα τέρατα, ανατριχιαστικές ιστορίες και επική ατμόσφαιρα χαρακτηρίζουν τη δουλειά της From, με το «Bloodborne» του 2015 συγκεκριμένα να λαμβάνει χώρα σε έναν αιματοβαμμένο steampunk κόσμο βγαλμένο από τις σελίδες του Bram Stoker και του Edgar Allan Poe. Το «Bloodborne» περιέχει μερικά από τα πιο ατμοσφαιρικά και καλοφτιαγμένα designs της προηγούμενης δεκαετίας και, με λίγη προσοχή, θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μία αρκούντως γκροτέσκα κινηματογραφική εμπειρία.

Grand Theft Auto

Ακόμη κι αν δεν έχεις παίξει βιντεοπαιχνίδια ούτε μία φορά στη ζωή σου, αποκλείεται να μην έχεις ακούσει για το Grand Theft Auto: το ασύγκριτο εγκληματικό έπος της Rockstar μετράει μία ντουζίνα τίτλους που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, προσφέροντας έτσι πολυάριθμες επιλογές για κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Με το GTA 5 να αποτελεί το επικερδέστερο media προϊόν στην ιστορία της ανθρωπότητας και το trailer του (σχεδόν μυθικού πλεον) GTA 6 να ενθουσιάζει το διαδίκτυο, η ώρα είναι τώρα για μία κινηματογραφική ταινία βασισμένη στο μεγαλύτερο videogame όλων των εποχών.