Η νέα adult σειρά κινουμένων σχεδίων του Netflix με τη μυστηριώδη σαμουράι με τα μπλε μάτια, κατακτά την κορυφή σε όλο τον κόσμο.  


Στις δύο βδομάδες που βρίσκεται στον αέρα του Netflix, η νέα original animated σειρά “Blue Eye Samurai” σαρώνει στο πέρασμά της και κατέχει το απόλυτο 100% σε βαθμολογία στο έγκυρο site Rotten Tomatoes.



Μέσα από 8 αριστοτεχνικά επεισόδια, με μέσο όρο διάρκειας γύρω τα 45 λεπτά, ταξιδεύουμε στην Ιαπωνία της περιόδου Έντο (17ος αιώνας), σε μία σειρά κινουμένων σχεδίων για adult κοινό, κάτι που σημαίνει ότι δεν λείπει η βία και οι σκηνές σεξ. Στο “Blue Eye Samurai”, ακολουθούμε την Μίζου, μία «αδέσποτη» μάστερ του σπαθιού μεταμφιεσμένη σε άνδρα, μία μιγά – μισή λευκή, μισή Γιαπωνέζα - με μπλε μάτια που τα κρύβει πίσω από γυαλιά με κίτρινη απόχρωση. Στην πρώιμη περίοδο Έντο απαγορευόταν η είσοδος σε λευκούς στην Ιαπωνία, όπως σχεδόν και σε κάθε «ξένο». Δεν υπήρχε καμία επαφή, εμπορική και διπλωματική, με κανέναν έξω από το νησί, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Κάπως έτσι, η-ο Μίζου, ξεκινάει μία περιπλάνηση, ένα ταξίδι για να βρει τους τελευταίους τέσσερις εναπομείναντες λευκούς άνδρες στην Ιαπωνία. Ένας από αυτούς ίσως είναι ο πατέρας της. Φυσικά, το “Blue Eye Samurai» βουτάει σε ακόμα βαθύτερα νερά, οι χορογραφημένες σκηνές μάχης είναι αριστουργηματικές, ενώ σιγά σιγά μαθαίνουμε περισσότερα για την Μίζου και την ιστορία της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix μας παραδίδει συναρπαστικές animated σειρές. Παρακάτω, επιλέγουμε και σας προτείνουμε άλλες 5 σειρές adult κινουμένων σχεδίων που μπορείτε να δείτε στο Netflix, με το βλέμμα στην Ιαπωνία.



Castlevania (2017-2021, 4 σεζόν)

Βασισμένη στο ομώνυμο διάσημο video game της γιαπωνέζικης Konami, η animated σειρά πραγματικά έτυχε μεγάλης αποδοχής και επιτυχίας. Δεν το έχεις και λίγο, το κλασικό video game είχε επιτυχία από τα μέσα των 80s μέχρι τις αρχές των 00s, κάπου μετά εξαφανίστηκε, αλλά φαίνεται ότι με τη σειρά απέκτησε ένα νέο κοινό νεότερων ηλικιών. Και δεν έχουν άδικο, όλοι θέλουν να δουν μία σειρά με κυνηγούς τεράτων και τον ίδιο τον Δράκουλα που θέλει να αφανίσει τους ανθρώπους της Βλαχίας. Ποιοι θα τον εμποδίσουν;

 

Onimusha (2023, 1 σεζόν)

Άλλη μία σειρά-μεταφορά από video game. Το “Onimusha” της Capcom υπήρξε ένα εμβληματικό hack-and-slash και action/adventure game των 00s και σου κάνει εντύπωση – όπως και στο “Castlevania” – πώς το επέλεξαν να αναγεννηθεί μέσα από anime σειρά. Κάτι θα περισσότερο θα ξέρουν από εμάς και η προσθήκη του cult κινηματογραφιστή Takashi Miike (Audition, Itchi the Killer) σαν επικεφαλής του εγχειρήματος, δείχνει ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι ξεχωριστό.

Με φόντο την πρώιμη περίοδο Έντο, μια εποχή κατά την οποία η Ιαπωνία βάδιζε προς την ειρήνη και οι πολεμικές συγκρούσεις περνούσαν στην ιστορία, ο γερασμένος Μουσάσι ξεκινά μια μυστική αποστολή. Εξοπλισμένος με το μυθικό "Γάντι των Όνι", ο Μουσάσι ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να εξοντώσει τους δαίμονες που παραμονεύουν.

 

 Yasuke (2021, 1 σεζόν)

Ο Yasuke υπήρξε πραγματικό ιστορικό πρόσωπο, αν και η χώρα καταγωγής του – ήταν από την Αφρική – και πολλά κομμάτια της ζωής του παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα. Ήταν ένας μαύρος σαμουράι την ταραγμένη περίοδο Σενγκόκου (15ος – 16ος αιώνας), των μεγάλων μαχών και εμφύλιου σπαραγμού, και υπηρέτησε τον πολέμαρχο Oda Nobunaga. H anime σειρά παίρνει όλα αυτά τα ιστορικά στοιχεία και τα συνδυάζει με fantasy, σκοτεινές δυνάμεις, ρομπότ, πλάσματα και μάγους, με τον Yasuke να προσπαθεί να προστατεύσει με το σπαθί του ένα μυστηριώδες κορίτσι.

 

Pluto (2023, 1 σεζόν)

Ο επιθεωρητής-ρομπότ της Europol, Gesicht, προσπαθεί να διαλευκάνει μία σειρά από θανάτους ρομπότ και ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ενώ σε όλα τα θύματα έχουν εμφυτευτεί περίεργα αντικείμενα – που θυμίζουν κέρατα - στα κεφάλια τους. Το manga κόμικ “Pluto” θεωρείται ένα από πιο δημοφιλή – με εκατομμύρια πωλήσεις στην Ιαπωνία και εκτός αυτής – από τη μέρα που πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια και η μεταφορά του σε anime για το Netflix είναι πραγματικά εντυπωσιακή και οι fans του είδους θα ενθουσιαστούν. Βασίζεται στη θρυλική ιστορία “Astro Boy: The Greatest Robot on Earth”  του Osamu Tezuka από το 1964.



Kengan Ashura (2019-2023, 2 σεζόν)

Βίαιο και διαφορετικό, το anime “Kengan Ashura” «ζωντανεύει» τις σελίδες του ομώνυμου γιαπωνέζικου manga κόμικ και μας εισάγει στον κόσμο των underground μονομαχιών με γυμνά χέρια. Εκεί που μια ελίτ επιχειρηματιών μαζεύεται και βλέπει τους δικούς της σύγχρονους gladiators να προσπαθούν να συντρίψουν τους αντιπάλους τους. Ο 20χρονος Ohma ξεχωρίζει από όλους τους άλλους μονομάχους και η γρήγορη ανέλιξή του και δύναμη αρχίζει να τρομάζει την ελίτ. Αν σας αρέσει το “Fight Club” με πολλές δόσεις “Street Fighter”, το “Kengan Ashura” είναι για εσάς.