Ποιοι θα ενσαρκώσουν τους κεντρικούς χαρακτήρες της ταινίας «The Legend of Zelda»; Σας παρουσιάζουμε τις επιλογές μας για το καστ του πολυαναμενόμενου φιλμ!


Με το που ο Shigeru Miyamoto (ιερό τέρας της Nintendo και δημιουργός του Mario) ανακοίνωσε στο twitter πως μαγειρεύει μία live-action ταινία «Zelda» σε συνεργασία με την Sony Pictures, το ίντερνετ έπεσε με τα μούτρα στις εικασίες! Ποιοί χολιγουντιανοί σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς χαρακτήρες του βιντεοπαιχνιδικού franchise; Οι θεωρίες, οι απόψεις και τα αχαλίνωτα fancastings δίνουν και παίρνουν -και εμείς, σας παρουσιάζουμε τις προσωπικές μας επιλογές!

Κάθε βιντεοπαιχνίδι της σειράς Legend of Zelda λαμβάνει χώρα σε διαφορετικό σύμπαν και συνεπώς, μας είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποιοι χαρακτήρες θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ταινία. Παρ' όλα αυτά, ένα είναι σίγουρο: Κάθε ιστορία «Zelda» που σέβεται τον εαυτό της περιέχει την βασική πρωταγωνιστική τριάδα -Ο Link ειναι ένας γοητευτικός και περιπετειώδης έφηβος πολεμιστής που καλείται να σώσει το βασίλειο της Hyrule, η Zelda είναι μία τολμηρή και πανέμορφη πριγκίπισσα με τρομερό πεπρωμένο, και ο Ganondorf είναι ο αρχέγονος πολεμιστής/βασιλιάς/δαίμονας που απειλεί το βασίλειο με τα σκοτεινά του σχέδια.

Ganondorf

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τον δαιμονικό Ganondorf! Στην ανθρώπινη μορφή του, ο αδίστακτος βασιλιάς είναι ψηλός και επιβλητικός, με φουσκωμένα μούσκουλα, μεγάλη μύτη και μεγαλοπρεπές παράστημα. Χαιρέκακος, εντυπωσιακός και γεμάτος αυτοπεποίθηση, ο Ganondorf φαντάζει θεόρατος απέναντι στους μικροκαμωμένους ανταγωνιστές του, γι' αυτό κι εμείς ρίξαμε μια ματιά στους πιο σκληροτράχηλους σταρ του σύγχρονου Χόλιγουντ: Ο Tom Hardy θα μπορούσε άνετα να πετύχει το απειλητικό στυλάκι του Ganon, αλλά δεν έχει το απαραίτητο ανάστημα. Ο Dolph Lundgren είναι πρακτικά χτισμένος για το ρόλο, αλλά δυστυχώς είναι πλέον κάπως μεγάλος σε ηλικία. Θα μπορούσαμε ίσως να πάμε σε κάτι πιο αντισυμβατικό, όπως ο Nicolas Cage -ο οποίος μπορεί να μην είναι τούμπανος, αλλά είναι γνωστός για τις over-the-top ερμηνείες και την αξέχαστη φάτσα του. Αν, από την άλλη, πάμε σε κάτι πιο συνηθισμένο, ο Dwayne "The Rock" Johnson είναι, ομολογουμένως, οπτικά θεσπέσιος, αλλά σπανίως ενσαρκώνει τον κακό (και όταν το κάνει δεν είναι ιδιαίτερα πειστικός). Τέλος, ο Alan Ritchson του «Reacher» είναι κυριολεκτικά πελώριος -αλλά φατσικά είναι κάπως αδιάφορος. Ποιος θα είναι λοιπόν ο Ganondorf των ονείρων μας;;

Η επιλογή μας: Adam Driver

Μπορεί ο Ganondorf να είναι τεράστιος, μουσκουλάτος και τρομακτικός, αλλά το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι άλλο: Ο αδίστακτος βασιλιάς είναι πάντα αναπάντεχα, αδιαμφισβήτητα σέξι! Ο Adam Driver δεν έχει το σωματικό εύρος του The Rock, αλλά είναι πανύψηλος, στωικός και ακαταμάχητα επιβλητικός, με πρόσωπο που δεν ξεχνιέται και παρουσία που είναι αδύνατο να αγνοήσεις -γι' αυτό και αποτελεί την ιδανική επιλογή για το ρόλο του ανατριχιαστικού (και γοητευτικότατου) Ganondorf!

Πριγκίπισσα Zelda

Ο επώνυμος ρόλος της Πριγκίπισσας Zelda είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, με την τολμηρή ηρωίδα να έχει εξελιχθεί από αβοήθητη κορασίδα σε ατρόμητη πολεμίστρια τα τελευταία τριάντα χρόνια. Η ιδανική Zelda θα πρέπει να αποπνέει γοητεία, μεγαλοπρέπεια, εξυπνάδα και φιλότιμο -γι' αυτό και εμείς στραφήκαμε στην πολλά υποσχόμενη νέα γενιά του Χόλιγουντ για την επιλογή μας!

Αρχίζοντας από τα βασικά, η αγαπημένη μας Florence Pugh θα ήταν, φυσικά, ιδανική για το ρόλο, αλλά έχει ήδη αναλάβει έναν πριγκιπικό θρόνο στο επερχόμενο «Dune Part 2» του 2024. H Anya Taylor-Joy έχει την εμφάνιση, το στιλ και το απαραίτητο ταλέντο, αλλά ενσαρκώνει μίαν άλλη εμβληματική πριγκίπισσα της Nintendo: την Πριγκίπισσα Peach! Ίσως θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε στην γοητευτική Sydney Sweeney του Euphoria, ή ακόμη και στην Simone Ashley του Βridgerton που φατσικά ταιριάζει άψογα (άσε που έχει προϋπηρεσία στα μεγαλοπρεπή βασιλικά φορέματα). Όμως παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο και τα εντυπωσιακά βιογραφικά των παραπάνω ερμηνευτριών, άλλη είναι η επιλογή μας για την ιδανική κινηματογραφική Zelda.

Η επιλογή μας: Emma Corrin

Το άτομο Emma Corrin έχει ήδη έναν πριγκιπικό ρόλο στο ενεργητικό του, έχοντας ενσαρκώσει άψογα την Πριγκίπισσα Diana στο αξέχαστο «The Crown» του Netflix. Φατσικά ταιριάζει άψογα, ερμηνευτικά έχει αποδείξει την αξία του, και εμείς θα λατρεύαμε να το δούμε στο ρόλο της δυναμικής και ατρόμητης Πριγκίπισσας της Hyrule!

Link

Και φτάνουμε επιτέλους στον πρωταγωνιστή μας! Λιγομήλιτος μα και γοητευτικός, αποφασιστικός μα και αγαθιάρης, ο Link αποτελεί το αρχέτυπο του σιωπηλού πρωταγωνιστή, πράγμα που κάνει τη δουλειά όποιου τον αναλάβει ιδιαίτερα δύσκολη: Ποιος ηθοποιός θα καταφέρει να εμφυσήσει στον αγαπημένο μας ήρωα μία νέα προσωπικότητα, χωρίς να ξενίσει τους απανταχού Zelda fans; Όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, η ενοχλητικά προφανής επιλογή του Tom Holland φαντάζει ιδανική σε αυτή την περίπτωση, με τον Εγγλέζο ηθοποιό να έχει την παιδικότητα, την αγαθιάρικη προσωπικότητα και το αδιαμφισβήτητο χάρισμα που τον κάνουν ιδανικό. Εμείς όμως θέλουμε κάτι πιο αναπάντεχο: Τι θα λέγατε για τον συμπαθέστατο Jacob Elordi του Euphoria που έχει εντυπωσιάσει τους κριτικούς με την ερμηνεία του ως Elvis Presley στο πολυαναμενόμενο «Priscilla»; Ή μήπως θα προτιμούσατε τον συμπρωταγωνιστή του Austin Abrams, ο οποίος φατσικά είναι σχεδόν άψογος; Όλες αυτές είναι καλές επιλογές αλλά...

Η επιλογή μας: Emma Corrin

Το αστείο τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο είναι πως, στο design των περισσότερων βιντεοπαιχνιδιών της σειράς, ο Link και η Zelda δείχνουν να έχουν περίπου το ίδιο πρόσωπο -οπότε γιατί να μην ερμηνεύσει και τους δύο χαρακτήρες το ίδιο άτομο;; Μπορεί να αποτελεί αστείο, το άτομο Emma Corrin ωστόσο θα μπορούσε άνετα να παραδώσει μία εντυπωσιακή διπλή ερμηνεία, μετατρέποντας την ταινία της «Zelda» σε ένα εκκεντρικό κινηματογραφικό πείραμα! Φυσικά, κάτι τέτοιο δε θα συμβεί ποτέ -όμως μέχρι να ανακοινωθεί το επίσημο καστ της ταινίας, μπορούμε άνετα να ονειρευόμαστε!