Ένα από τα πιο αγαπημένα video game franchises όλων των εποχών μεταφέρεται στον κινηματογράφο για να σπάσει ξανά όλα τα ρεκόρ.


Σε live-action ταινία μεταμορφώνεται το θρυλικό video game της παιδικής μας ηλικίας, The Legend of Zelda, με την είδηση να επιβεβαιώνεται από τον τεχνολικό κολοσσό της Nintendo. Κινητήριος παράγοντας για την εν λόγω μεταφορά στη μεγάλη οθόνη δεν ήταν άλλος από την τεράστια επιτυχία της ταινίας Super Mario Bros, οι εισπράξεις της οποίας στο παγκόσμιο box office ξεπέρασαν τα 1,36 δισ. δολάρια.

Ο Wes Ball που δημιούργησε την τριλογία The Maze Runner, όπως και τη νέα ταινία δράσης Kingdom of the Planet of the Apes θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας, πίσω από την παραγωγή της οποίας θα βρεθεί η Sony Pictures Entertainment. Πίσω από αυτήν θα δούμε και τον Ιάπωνα δημιουργό της Zelda, Sigeru Miyamoto, όπως και τον πρώην επικεφαλής των Marvel Studios και παραγωγό του βραβευμένου με Όσκαρ Spider-Man: Into the Spiderverse, Avi Arad.

Το Legend of Zelda κυκλοφόρησε το μακρινό 1986 και οι πωλήσεις του ξεπερνούν μέχρι σήμερα τα 130 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Η τελευταία κυκλοφορία της σειράς, το Tears of the Kingdom του 2023, κατάφερε μάλιστα να πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες τρεις ημέρες της στην αγορά.

Ως προς την ταινία που θα δούμε προσεχώς – η παραγωγή της οποίας τώρα ξεκινά – δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες γύρω από την πλοκή ή το casting. Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι θα είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες παραγωγές του επόμενου διαστήματος.