Τον γνωρίσαμε ως indie αστέρι, και μετά ως δραματικό μεγαθήριο -όμως ο Ryan Gosling λάμπει περισσότερο όταν χρησιμοποιεί τις κωμικές του ικανότητες!


O Ryan Gosling έχει πολλά πρόσωπα: Έχει αφήσει ιστορία σε indie διαμαντάκια που απαιτούν το πλήρες εύρος των ερμηνευτικών του δυνατοτήτων («Lars and the Real Girl», «Half Nelson»), αλλά και σε περίπλοκα δράματα όπως τα «The Ides of March» και «Fracture». Φυσικά, ο γοητευτικός ηθοποιός εισέβαλλε στο zeitgeist τη δεκαετία του 2000 συμμετέχοντας σε ένα επικό σερί από δακρύβρεχτα ρομάντζα («The Notebook», «Blue Valentine») που τον καθιέρωσαν ως το πιο ακαταμάχητο καρδιοχτύπι της νέας αμερικάνικης σχολής, ενώ τη δεκαετία του 2010 ο Gosling υιοθέτησε την περσόνα του μυστηριώδη και στωικού action man που μοιράζει κλωτσομπουνίδια, στα «Drive», «Only God Forgives», «The Place Beyond the Pines» και «Blade Runner 2049». Όμως, καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Gosling πάντα επιστρέφει έστω και για λίγο σε αυτό που (αν μας ρωτάτε) ξέρει να κάνει καλύτερα: Την ξεκαρδιστική κωμωδία!

Χρησιμοποιώντας και ανατρέποντας την low-energy προσωπικότητά του, ο Gosling λάμπει σε ρόλους με διακριτικά κωμικά στοιχεία: Είτε πρόκειται για straight-up κωμωδίες, είτε για δράματα με κωμικά undertones, η σιωπηλή περσόνα και το ανέκφραστο στυλ του Gosling προσφέρονται για μερικές ξεκαρδιστικές στιγμές, κάνοντας τις κωμικές του εμφανίσεις τις πιο αξιομνημόνευτες της καριέρας του. Εν αναμονή του επερχόμενου «The Fall Guy» λοιπόν, όπου ο Gosling ενσαρκώνει έναν εξουθενωμένο κασκαντέρ σε μία από τις πιο αχαλίνωτα κωμικές ερμηνείες του, θυμόμαστε τις πιο αξέχαστες κωμικές εμφανίσεις του γοητευτικού ηθοποιού!

Crazy, Stupid, Love (2011)

Η ταινία που εγκαινίασε το ερμηνευτικό δίδυμο των Gosling και Emma Stone μπορεί να μην στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών μας, μας προσέφερε ωστόσο μερικές επικές σκηνές ανάμεσα στον Gosling και τον αξεπέραστο Steve Carell! Ο Gosling ενσαρκώνει εδώ έναν γυναικά που καλείται να «εκπαιδεύσει» έναν διαζευγμένο μεσήλικα στην τέχνη του φλερτ, και παρά το γεγονός πως πλαισιώνεται από ένα κωμικό μεγαθήριο, ο Gosling καταφέρνει να κλέψει την παράσταση με τις γκριμάτσες και τo εντελώς 2000s, metrosexual στυλάκι του.

La La Land (2016)

Ακόμη ένα επεισόδιο στην «κοινή» επαγγελματική πορεία των Gosling και Stone, το La La Land ακολουθεί ένα ερωτευμένο ζευγάρι κατά τη διάρκεια μερικών μηνών στην καρδιά του Λος Άντζελες. Ο Gosling έμαθε να χορεύει, να τραγουδά και να παίζει πιάνο για το ρόλο, αυτό που κάνει την ερμηνεία του ξεχωριστή ωστόσο είναι οι κωμικές πινελιές που προσδίδει στην, κατά τα άλλα, χαρακτηριστικά υποτονική ερμηνεία του.

The Big Short (2015)

Έχοντας μερικές από τις πιο εμβληματικές κωμωδίες των 2000s στο ενεργητικό του («Anchorman», «Step Brothers»), ο Adam McKay δε διστάζει να πασπαλίσει τα περίπλοκα κοινωνικοπολιτικά φιλμ του με γενναίες δόσεις κωμωδίας: Παρά το βαρύ θέμα του, το «Big Short» είναι ξέφρενα μονταρισμένο και ανάλαφρα σκηνοθετημένο, με χαρακτήρες που θυμίζουν κινούμενα σχέδια -και ο Ryan Gosling εμπλουτίζει το ρόλο του καιροσκόπου χρηματιστή Jared Venett με μπόλικες δόσεις αυτοπεποίθησης και κουτοπονηριάς, μαγνητίζοντας έτσι τα βλέμματα του κοινού.

Barbie (2023)

Η ταινία που έμελλε να σημαδέψει το 2023, η «Barbie» της Greta Gerwig είχε πολλά αξιομνημόνευτα στοιχεία -αλλά ο Ken του Ryan Gosling ήταν αδιαμφισβήτητα ο MVP! Με απεριόριστη χαζομάρα και αμείωτη ενέργεια, ο Gosling χόρεψε, τραγούδησε, χαμογέλασε και στραβομουτσούνιασε, έχοντας το καλοσμιλεμένο six-pack του ασταμάτητα σε θέα -και η ερμηνεία του ήταν τόσο απολαυστική, που κάποιοι τον θέλουν να διαγωνίζεται για το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

The Nice Guys (2016)

Η καλύτερη ταινία του Shane Black και μία από τις καλύτερες ταινίες του 2016, το «The Nice Guys» είναι ένα από τα απολαυστικότερα buddy cop movies που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ! Στην καρδιά της δεκαετίας του '70, δύο παρακμιακοί ντετέκτιβ καλούνται να λύσουν ένα σκοτεινό μυστήριο και μπλέκονται σε μία σειρά από θεότρελες καταστάσεις, με τους Ryan Gosling και Russell Crowe να παραδίδουν δύο απίθανες, ξεκαρδιστικές ερμηνείες. Ο Gosling συγκεκριμένα δεν είχε ποτέ έναν κωμικό ρόλο τόσο ιδανικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, με την κοιμήσικη αφηρημάδα και την γλοιώδη γοητεία του να χτυπάνε κόκκινο, καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας.