Loki, Spider-man, Barbie και John Wick!


Το Halloween πλησιάζει απειλητικά και τα πάρτυ μασκέ έχουν ήδη ξεκινήσει! Αν αφήσατε την επιλογή στολής για τελευταία στιγμή, μην ανησυχείτε: Σας ετοιμάσαμε μια λίστα με απλές και γρήγορες στολές, εμπνευσμένες από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες της χρονιάς!

Πριγκίπισσα Peach

Με την ταινία κινουμένων σχεδίων της Illumination να σπάει τα ταμεία, και το ολόφρεσκο βιντεοπαιχνίδι της Nintendo να κάνει πρεμιέρα μόλις πριν από μία εβδομάδα, o κόσμος του Super Mario είναι σήμερα πιο δημοφιλής από ποτέ! Μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα ένα από τα πολυάριθμα μέλη του θεότρελου μανιταρο-καστ (οι περισσότεροι φίλοι του Mario εξάλλου έχουν σχετικά απλές εμφανίσεις), εμείς όμως επιλέγουμε συγκεκριμένα την αγαπημένη μας Πριγκίπισσα Peach, η οποία είχε επιτέλους φέτος το δυναμικό glow-up που της άξιζε.

John Wick

O Keanu Reeves μας προσέφερε μία από τις πιο δημοφιλείς αποκριάτικες στολές των 2000s με το εμβληματικό δερμάτινο του Neo, και τώρα το κάνει ξανά με τη μαύρη γραβάτα και το απαράμιλλο κοστούμι του Τζον Γουίκ! Αν έχετε μακριά μαλλιά και απεριποίητη γενειάδα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πατροπαράδοτο μαύρο κοστούμι, και είστε έτοιμοι για ατελείωτες ώρες ανελέητου γρονθοκοπήματος!

Spider-Punk

Με το «Spider-Man: Across the Spider-Verse» να μαγεύει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο και το ολοκαίνουριο βιντεοπαιχνίδι της Sony να κάνει επιτέλους πρεμιέρα, θα μπορούσαμε να πούμε πως φέτος είναι η χρονιά του Spider-Man... αλλά ομολογουμένως, κάθε χρονιά είναι χρονιά του Spider-Man! Οι επιλογές είναι κυριολεκτικά απεριόριστες, από τον Miles Morales και τους αναρίθμητους χωροχρονικούς φίλους του, μέχρι τα μυριάδες διαθέσιμα κοστούμια στο PlayStation -εμείς όμως επιλέγουμε τον πολυαγαπημένο Spider-Punk, όχι μόνο επειδή έκλεψε την παράσταση στο «Across the Spider-Verse», αλλά και επειδή η στολή του είναι σχετικά εύκολα κατασκευάσιμη: Τζιν ζακέτα με κομμένα τα μανίκια, αμέτρητες κονκάρδες, σκισμένο παντελόνι και χειροποίητη μάσκα αρκούν για να ολοκληρώσετε το λουκ, αρκεί φυσικά να έχετε τη δικιά σας ηλεκτρική κιθάρα!

Barbie/Ken

Η «Barbie» της Greta Gerwig αποτέλεσε το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φαινόμενο της χρονιάς, και είναι σίγουρο πως τα απανταχού πάρτυ μασκέ θα πλημμυρίσουν με κάθε λογής ροζ φορεσιές! Μπορεί να μην είναι η πιο πρωτότυπη ιδέα, είναι όμως η ιδανική επιλογή για ένα μεταμφιεσμένο ζευγαράκι -ενώ η απύθμενη γκαρνταρόμπα της πρωταγωνίστριας προσφέρει μπόλικες επιλογές σε κάθε επίδοξη Μπάρμπι (και Κεν).

Barbie/Oppenheimer

Φυσικά, αν ένα από τα δυο σας δεν γουστάρει τα φανταχτερά χρώματα και τις over-the-top στολές, μπορείτε να κάνετε την εμφάνισή σας ως Barbenheimer: Από τη μία, neon αισθητική και το χαμόγελο της Colgate και από την άλλη, γκρι ρεπούμπλικα, oversized καφέ κοστούμι και μούτρα μέχρι το πάτωμα.

Luffy

Με την πρεμιέρα της live-action σειράς του Netflix να ξεπερνάει κάθε προσδοκία, ένα από τα δημοφιλέστερα anime όλων των εποχών μπήκε επιτέλους στο mainstream: Η καλπάζουσα φαντασία του Eiichiro Oda έχει δημιουργήσει ένα θεότρελο ρόστερ από χαρακτήρες με αναπάντεχα εφικτές στολές, εμείς όμως επιλέγουμε τον αξιαγάπητο πρωταγωνιστή μας, το Παιδί με το Ψάθινο Καπέλο, τον αξεπέραστο Monkey D. Luffy! Με κόκκινο γιλέκο, μπλε παντελονάκι και φυσικά, ψάθινο καπέλο, ο Luffy είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του 21ου αιώνα, και ένας από τους πιο δημοφιλείς πρωταγωνιστές shonen όλων των εποχών.

Ellie/Joel

Στις αρχές του 2023, το «The Last Of Us» του Neil Druckmann γοήτευσε το παγκόσμιο κοινό και έσπασε την κατάρα των live-action βιντεοπαιχνιδικών μεταφορών: Οι εμβληματικές εμφανίσεις των δύο πρωταγωνιστών είναι ιδιαίτερα εύκολες στην κατασκευή τους, απαιτώντας μονάχα ένα βρωμερό γκρι πουκάμισο για τον Joel, και ένα βρωμερό κόκκινο πουκάμισο για την Ellie -συμπληρώστε με μπλου τζιν και σακίδια γεμάτα προμήθειες, και είστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσετε το zombie apocalypse!

Loki/Mobius

Εκτός από συναρπαστικές χωροχρονικές περιπέτειες και ξεκαρδιστικές κωμικές ατάκες, το «Loki» μας έχει προσφέρει και μερικές από τις πιο διακριτικά καλαίσθητες στολές του Marvel Cinematic Universe! Αν έχετε μαύρα λιγδερά μαλλιά και ο John Wick δεν είναι του γούστου σας, αρπάξτε ένα καταϊδρωμένο εκρού πουκάμισο (κατά προτίμηση ένα νούμερο μικρότερο) και μία καφέ γραβάτα, και θα είστε ίδιος ο Θεός της Σκανδαλιάς! Αν μάλιστα έχετε και έναν μυστακοφόρο φίλο, τότε μπορείτε να τον προσκαλέσετε να σας πλαισιώσει ως Mobius, συμπληρώνοντας έτσι το πιο αξιαγάπητο ντουέτο της τηλεοπτικής Marvel.