Η τηλεοπτική διασκευή της αγαπημένης σειράς βιβλίων ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο.


Τον Bill Nighy φαίνεται πως «βλέπουν» οι στοιχηματικές ως επικρατέστερο Voldemort στη νέα σειρά Harry Potter του ΗΒΟ, η δημιουργία της οποίας ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι σύμφωνα με τις εταιρείες 3/1, ενώ αμέσως επόμενος υποψήφιος είναι ο επίσης δημοφιλής Benedict Cumberbatch, με πιθανότητες 4/1.

Ο Ralph Fiennes, που ερμήνευσε τον θρυλικό σκοτεινό μάγο στις ταινίες Harry Potter εμφανίζει επίσης απόδοση 5/1 για να συμμετέχει και εκείνος στην πολυαναμενόμενη τηλεοπτική σειρά.

Από την άλλη πλευρά, ο Charles Dance είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ερμηνεύσει τον  Albus Dumbledore με απόδοση 2/1, ενώ ίδια είναι η απόδοση για να δούμε τον Nick Frost στον ρόλο του Rubeus Hagrid.

Ο Bill Nighy έχει φυσικά εμφανιστεί ξανά στο σύμπαν του Harry Potter, αφού στην ταινία ο Harry Potter και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 1ο ερμήνευσε τον Rufus Scrimgeour. Ο δημοφιλής ηθοποιός προτάθηκε πέρυσι για Oscar Α’ Ανδρικού ρόλου, για την ταινία Living στην οποία συμπρωταγωνίστησε με την Aimee Lou Wood (Sex Education).

Η τηλεοπτική διασκευή του Harry Potter αναμένεται να είναι μια δεκαετής παραγωγή, πιστή στην πρωτότυπη σειρά βιβλίων και με τη J.K. Rowling να αναλαμβάνει ρόλο executive producer. Η πρεμιέρα της προβλέπεται κάποια στιγμή μέσα στο 2025 ή το 2026.