H πολυαναμενόμενη “Πτώση του Οίκου των Άσερ” έρχεται αντιμέτωπη με τον Yorkshire Ripper και άλλες σειρές θρίλερ και μυστηρίου που θα μας κάνουν τηλεοπτική παρέα το φθινόπωρο.


Ο Οκτώβριος, όσο και αν έξω θυμίζει ακόμα καλοκαίρι, είναι η εποχή για καλή τηλεόραση και ψυχαγωγία. Τι καλύτερο από 6 σειρές που θα μας παρασύρουν σε ιστορίες αληθινών εγκλημάτων, υπέροχες μεταφορές βιβλίων μυστηρίου και συναρπαστικά θρίλερ;

Η Πτώση του Οίκου των Άσερ

Άλλο περίμενες να δεις, άλλο σου εμφανίζεται, όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό. Βασισμένη ελεύθερα στο ομώνυμο έργο του Edgar Allan Poe, λες ότι η σειρά θα έχει αρκετά γοτθικά στοιχεία, πιστά στο πνεύμα του διάσημου Αμερικανού ποιητή και συγγραφέα. Μόνο που εδώ, όλα φέρνουν πιο κοντά σε ένα νέο κύκλο του «American Horror Story» ή ακόμα στη δραματική σειρά «Succession». O CEO μίας μεγάλης και διεφθαρμένης έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του όταν ένα ένα τα παιδιά του αρχίζουν να πεθαίνουν με μυστηριώδεις και ultra βίαιους τρόπους. Από τον Mike Flanagan, τον δημιουργό των "Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ" και "Midnight Mass", η σειρά προβάλλεται στο Netflix.

The Long Shadow

Σπαρακτικό true crime δράμα που μας ρίχνει βαθιά μέσα στην ιστορία και τους φόνους του κατά συρροή δολοφόνου Yorkshire Ripper που άφησε πίσω του περισσότερα από 13 θύματα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 στο Μάντσεστερ και στην ευρύτερη περιοχή του Γιορκσάιρ. Με μοναδικό all-star cast (Τόμπι Τζόουνς, Ντέιβιντ Μορισέι, Τζακ Ντιμ, Ντάνιελ Μέις κ.α.) και λεπτομερή απεικόνιση της εποχής και των ηθών της (τότε που οι γυναίκες sex workers ήταν οι μόνες υπεύθυνες για ό,τι τους συμβεί), το «The Long Shadow» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες σειρές της χρονιάς. Προβάλλεται στην COSMOTE TV.

Black Snow

Στο Black Snow θα συναντήσεις μία γνωστή φυσιογνωμία, τον αυστραλό ηθοποιό Travis Fimmel, γνωστό μέσα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο Vikings. Από την Αυστραλία έρχεται και το Black Snow, με την πλοκή να τοποθετείται σε μία μικρή πόλη και τον ντετέκτιβ James Cormack (Travis Fimmel) να ανοίγει – μετά από 20 χρόνια – την ανεξιχνίαστη υπόθεση δολοφονίας ενός 17χρονου κοριτσιού.

Harlan Coben's Shelter

Έχει βρει την 'κότα με τα χρυσά αυγά' ο αμερικανός συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου, Harlan Coben. Σχεδόν κάθε βιβλίο του – και δεν είναι λίγα – έχει μεταφερθεί σαν σειρά και ταινία στις μεγάλες streaming πλατφόρμες. Το Shelter είναι από τα λίγα βιβλία του Coben με νεαρούς πρωταγωνιστές. Ο 15χρονος Mickey Bolitar, μετά τον θάνατο του πατέρα του, μετακομίζει στο New Jersey με τη μητέρα του που μπαινοβγαίνει σε κέντρο αποτοξίνωσης και ζει στο ίδιο σπίτι με τον αποξενωμένο και λίγο μυστήριο θείο του. Η φίλη του στο σχολείο θα εξαφανιστεί ξαφνικά, ενώ μία περίεργη γειτόνισσα του λέει ότι ο πατέρας του δεν έχει πεθάνει, ζει...

Dear Child

Γερμανικό θρίλερ μυστηρίου του Netflix που σε παρασύρει και δεν σταματάς να το βλέπεις σερί μέχρι και το τελευταίο έκτο επεισόδιο. Είναι η ιστορία της Λένα που τα τελευταία 13 χρόνια ζει σε πλήρη απομόνωση, αυστηρούς κανόνες και πειθαρχία σε ένα σπίτι στο δάσος, μαζί με δύο παιδιά, τη Χάνα και τον Γιόναθαν. Ποιος τους φυλάκισε και για ποιο σκοπό; Κάποια στιγμή, η Λένα θα αποδράσει και ο πραγματικός τρόμος και η αναζήτηση της αλήθειας ξεκινάνε από εκείνη τη στιγμή. Σε μία άλλη άκρη της Γερμανίας, κάποιοι γονείς ψάχνουν να βρουν τη Λένα που χάθηκε μυστηριωδώς πριν από 13 χρόνια.

The Woman in the Wall

Τι γίνεται όταν ξυπνάς μία μέρα και ανακαλύπτεις ένα πτώμα γυναίκας, «χτισμένο» στον τοίχο του σπιτιού σου; Αυτό βρίσκει έντρομη η Lorna Brady (φοβερή η Ruth Wilson) στο σπίτι της στη μικρή πόλη της Ιρλανδίας, μόνο που δεν ξέρει πώς το νεκρό σώμα βρέθηκε εκεί. Το έκρυψε κάποιος άλλος ή η ίδια; Δεν θυμάται. Πάσχει από υπνοβασία και έχει να επουλώσει τα βαθιά τραύματα του παρελθόντος όταν 15 χρονών και έγκυος, την έστειλαν εσώκλειστη σε ένα αυστηρό καθολικό ίδρυμα για ανύπαντρες μητέρες και θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Πού βρίσκεται η κόρη που γέννησε; Στο δρόμο της, η Lorna θα συναντηθεί με τον ντετέκτιβ Colman Akande (εξαιρετικός σε άλλο ένα ρόλο ο πολύ ανερχόμενος Daryl McCormack) και θα προσπαθήσουν να έρθουν κοντά στην αλήθεια.