Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το Gargoyles ετοιμάζεται για live-action treatment και δεν βλέπουμε την ώρα.


Τον δρόμο των remakes φαίνεται πως επιλέγει σε μεγάλο βαθμό η Disney το τελευταίο διάστημα, επενδύοντας σε nostalgia driven παραγωγές-«σιγουράκια» για το κοινό. Έτσι, μετά την επιτυχία του Goosebumps που παίζεται ήδη στο Disney+ λίγο πριν από το Halloween, η νέα σειρά που φημολογείται πως θα δούμε σε ένα πολλά υποσχόμενο remake είναι τα Gargoyles!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, η αγαπημένη animated σειρά των '90s ετοιμάζεται να γίνει remake ως live-action σειρά, γυρνώντας μας πίσω σχεδόν 30 χρόνια. Πίσω από την παραγωγή θα βρίσκονται προσωπικότητες όπως ο James Wan – δημιουργός του Conjuring franchise – και ο Gary Dauberman – συνδημιουργός και σεναριογράφος του Annabelle franchise – μαζί με την Atomic Monster.

Η original σειρά Gargoyles διήρκεσε για τρεις σεζόν – από το 1994 έως το 1997 – , ενώ προβαλλόταν και στην ελληνική τηλεόραση από τη συχνότητα του Mega και την παιδική ζώνη του Disney Channel. Στη σειρά πρωταγωνιστούν τα εμβληματικά αγάλματα, που ζωντανεύουν μετά από χίλια χρόνια και μετακομίζουν από την Σκωτία στη Νέα Υόρκη με σκοπό να προστατεύσουν την πόλη από άλλα σκοτεινά πλάσματα.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε λοιπόν να θυμηθείτε τη σειρά, ανατρέξτε στο Disney+  όπου stream-άρει η αυθεντική εκδοχή της και δείτε και το ελληνικό intro της από την εποχή που προβαλλόταν στο Mega Channel.