Ο γαλανομάτης σταρ ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη.


Από τότε που έκανε την εμφάνισή του ως Troy Bolton, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Zac Efron μονοπωλεί τις σκέψεις και τα όνειρά μας: Ασύγκριτα γοητευτικός, αβίαστα ακαταμάχητος, ο Efron σημάδεψε πολλές νεανικές καρδιές με την ερμηνεία του στο «High School Musical» του 2006 -και στη συνέχεια αποφοίτησε από το εφηβικό σινεμά, για να μας προσφέρει μια σειρά από ενήλικες φαρσοκωμωδίες. Σήμερα, ο Efron ετοιμάζεται να κάνει... στροφή στην ποιότητα, με την ερμηνεία του στο πολυαναμενόμενο «The Iron Claw» της A24 -και εμείς αδράττουμε την ευκαιρία για να θυμηθούμε τις πιο αξέχαστες, φλογερές και ξεκαρδιστικές στιγμές του.

Baywatch (2017)

Σε μια εποχή όπου τα κωμικά σινε-reboot κλασικών τηλεοπτικών σειρών ήταν της μόδας, ο Dwayne Johnson και ο Zac Efron ανέλαβαν να επαναφέρουν το Baywatch, το κλασικό ναυαγοσωστικό δράμα της δεκαετίας του '90. Το αποτέλεσμα δεν γοήτευσε τους κριτικούς, για εμάς ωστόσο αποτελεί guilty pleasure, κυρίως επειδή μας προσφέρει σχεδόν αδιακόπη θέα στα σμιλεμένα σώματα των πρωταγωνιστών.

The Greatest Showman (2017)

Την ίδια χρονιά, ο Efron πλαισίωσε μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ τις εποχής μας (Hugh Jackman, Zendaya) στο πιο αναπάντεχο sleeper hit: Με την αστείρευτη ενέργεια του Jackman και τα catchy τραγούδια των Pasek & Paul (La La Land) να γοητεύουν το κοινό, το φαντασμαγορικό μιούζικαλ του Michael Gracy κατάφερε να ξεπεράσει τις μέτριες κριτικές και τις χλιαρές εισπράξεις των πρώτων ημερών, κερδίζοντας έτσι σε βάθος χρόνου, πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Neighbors (2014)

Κάνοντας πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2014, το «Neighbors» του Nicholas Stoller αποτέλεσε ένα από τα τελευταία δείγματα κλασσικής 2000s φαρσοκωμωδίας, πριν το Hollywood στραφεί εξ ολοκλήρου στο υπερηρωικό σινεμά. Ο Efron ενσαρκώνει εδώ μία διεστραμμένη βερζιόν της περσόνας του στο «High School Musical», υποδυόμενος έναν αχαλίνωτο κάγκουρα που έχει βαλθεί να κάνει τη ζωή του Seth Rogen πατίνι.

17 Again (2009)

Φρέσκος-φρέσκος από την εμφάνισή του στο High School Musical (και έχοντας το ίδιο, εμβληματικό 2000s κούρεμα), ο Efron πρωταγωνίστησε στην τρυφερή κομεντί «17 Again», στο ρόλο ενός απογοητευμένου μεσήλικα που γίνεται και πάλι 17 χρονών. Η ταινία δεν αποτέλεσε κολοσσιαία επιτυχία, κέρδισε ωστόσο τις καρδιές του κοινού και σήμερα θεωρείται κωμικό cult classic.

High School Musical (2006)

Ξεκινώντας ανυποψίαστα, ως τηλεταινία στο Disney Channel, το «High School Musical» μετατράπηκε γρήγορα σε ένα από τα μεγαλύτερα brands της δεκαετίας του 2000, και η γοητευτική παρουσία του Efron στο ρόλο του Troy Bolton σίγουρα έπαιξε τεράστιο ρόλο: Ο γαλανομάτης μπασκετμπολίστας έκαψε πολλές νεανικές καρδιές και ξύπνησε πολλές ευαισθησίες, με το φαινόμενο «High School Musical» να γεννάει αναρίθμητα προϊόντα, περιοδικά, κασετίνες, σχολικά, σημειωματάρια, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που τρέχουν μέχρι και σήμερα.