Ο αξιολάτρευτος σγουρομάλλης του αμερικάνικου σινεμά κλείνει σήμερα τα 40 του χρόνια!


Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως ο Jesse Eisenberg κλείνει σήμερα τα 40 του χρόνια: Ο συμπαθής ηθοποιός από τη Νέα Υόρκη άφησε ιστορία τη δεκαετία του 2000, ενσαρκώνοντας συνεσταλμένους εφήβους, εσωστρεφείς φοιτητές και άλλους νεαρούς χαρακτήρες που έρχονται αντιμέτωποι με την awkward πραγματικότητα της ενηλικίωσης. Παρέα με μια ολόκληρη γενιά κωμικών ηθοποιών (Michael Cera, Jay Baruchel κ.α.), ο Eisenberg άφησε το σημάδι του στο αμερικάνικο σινεμά εκπροσωπώντας τους απανταχού αγχωτικούς πιτσιρικάδες που ένοιωθαν πως δεν ανήκουν πουθενά -και μπορεί να μην έκανε ποτέ την προσπάθεια να επεκτείνει το ερμηνευτικό του εύρος, κατάφερε ωστόσο να εφαρμόσει τη μανιέρα του σε μια πολυποίκιλη και εντυπωσιακή καριέρα, πρωταγωνιστώντας σε οσκαρικά δράματα, indie αγαπημένα, διασκεδαστικά μπλοκμπάστερ και άλλα πολλά. Παρακάτω λοιπόν, σας παραθέτουμε τις πιο αξέχαστες στιγμές της πληθωρικής φιλμογραφίας του!

To Rome With Love (2012)

Θα μπορούσε κανείς να πει πως ο Γούντι Άλεν είναι ο original «αγχωτικός φοιτητής» του Χόλιγουντ: Ο δημιουργός από το Μανχάταν τοποθετεί πάντοτε έναν στρεσαρισμένο και άχαρο νεαρό στις ιστορίες του, και, όταν δεν μπορεί να το κάνει ο ίδιος, στρατολογεί κάποιον άλλο ηθοποιό με τρεμάμενη φωνή και αναμαλλιασμένη κούτρα για να τον ενσαρκώσει. Ο Eisenberg ταιριάζει φυσικά γάντι σε αυτή την περιγραφή, και πρωταγωνιστεί με άνεση στο «To Rome With Love» του 2012, πλαισιωμένος από ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών (Greta Gerwig, Penelope Cruz, Elliot Page, Ornella Muti, Roberto Benigni, Alec Baldwin).

American Ultra (2015)

Μπορεί όλοι σήμερα να μιλάνε για το δίδυμο Emma Stone-Ryan Gosling, αλλά το δίδυμο Jesse Eisenberg-Kristen Stweart αποτέλεσε ακλόνητο πυλώνα της δεκαετίας του 2000! Οι δύο νεαροί ερμηνευτές ακολούθησαν παρόμοιες επαγγελματικές πορείες και διασταυρώθηκαν επανειλημμένα στο πανί, με τη φιλμογραφία τους να κορυφώνεται στο «American Ultra» του 2015: Ο Eisenberg ενσαρκώνει εδώ έναν μαστουρωμένο μυστικό πράκτορα και η Stewart υποδύεται την πιστή σύντροφό του, σε ένα μάλλον αδιάφορο action comedy που, χάρη στην εξαιρετική χημεία των πρωταγωνιστών του, μετατρέπεται σε μία από τις πιο ρομαντικές ταινίες της χρονιάς.

Zombieland (2009)

Με την υπογραφή του αρχι-χαβαλετζή Ruben Fleisher («Venom»), το «Zombieland» αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις διασκεδαστικότερες καλτίλες του 21ου αιώνα: Ο συνδυασμός του κατατρομαγμένου Eisenberg με τον αφηνιασμένο Woody Harrelson δημιουργεί μια σειρά από αξέχαστες κωμικές στιγμές, σε ένα απολαυστικό και πλήρως απενοχοποιημένο κινηματογραφικό δίωρο.

The Social Network (2010)

Κάτω από το σκηνοθετικό βλέμμα του ασύγκριτου David Fincher και οπλισμένος με το φλογερό σενάριο του Aaron Sorkin, o Eisenberg ανέλαβε τον ρόλο που ήταν πάντα γεννημένος για να παίξει: Αφηρημένος, ανασφαλής, μικροπρεπής και αντικοινωνικός, ο Mark Zuckerberg του Jesse Eisenberg φαντάζει συγκρατημένος με τα σημερινά δεδομένα, αλλά χάρισε στον ηθοποιό την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Adventureland (2009)

Και φυσικά, στην κορυφή της λίστας μας βρίσκεται το εγκληματικά υποτιμημένο «Adventureland» του 2009, μία από τις αγαπημένες μας ταινίες ενηλικίωσης: Ο Eisenberg ενσαρκώνει εδώ έναν απογοητευμένο νεαρό που έχει μόλις ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές του, και λόγω οικονομικών δυσκολιών υποχρεώνεται να εργαστεί σε ένα παρακμιακό λουνα παρκ.