Το πρώτο κουδούνι χτυπάει για τους μαθητές. Σας βάζουμε στο σχολικό κλίμα και τη νέα χρονιά με 6 υπέροχες ταινίες.


Το πρώτο κουδούνι βρίσκει τους περισσότερους μαθητές ανυπόμονους για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά και κάποιους όχι και τόσο. Είναι η περίοδος που οι μαθητές θα πάρουν τα κατάλληλα εφόδια και θα κάνουν φιλίες που θα κρατήσουν για μία ζωή.

Παρακάτω, επιλέγουμε 6 αγαπημένες back-to-school ταινίες, γεμάτες έμπνευση, χιούμορ και συγκίνηση.

 

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών (1989)

O Captain! My Captain! Αξεπέραστο δράμα, με τον  αείμνηστο Robin Williams, στο ρόλο ενός αντικομφορμιστή καθηγητή της αγγλικής λογοτεχνίας που με τις προοδευτικές του ιδέες εμπνέει και αλλάζει τις ζωές των μαθητών ενός συντηρητικού σχολείου αρρένων στο Vermont των ΗΠΑ. Το έχουμε σε πολλές μεταφορές ακόμα και στις θεατρικές σκηνές της Ελλάδας, όλοι θα θέλαμε να είχαμε ένα δάσκαλο σαν τον John Keating (Robin Williams).



School of Rock (2003)

Ανεβαστική, feel good και άκρως μουσική ταινία, που πετυχαίνει τον Jack Black στα καλύτερά του. Στο ‘School of Rock’, ο Jack Black, μουσικός και στην πραγματική ζωή, παίζει τον Dewey Finn, έναν ενθουσιώδη ροκά κιθαρίστα που παίρνει κρυφά τη θέση ενός αναπληρωτή καθηγητή σε ένα καθώς πρέπει σχολείο. Εκεί, βάζει σκοπό να φτιάξει μία νέα σούπερ μπάντα με μαθητές και να πάρουν μέρος στο επόμενο διαγωνισμό Battle of the Bands.

 

Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (1997)

Άλλη μία ταινία με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Robin Williams, μόνο που αυτή τη φορά στο πλάι του θα βρούμε τους Matt Damon και Ben Affleck, που υπογράφουν και το σενάριο (σε σκηνοθεσία Gus Van Sant). Ο 20χρονος Will Hunting (Matt Damon), μόλις αποφυλακίστηκε και πιάνει δουλειά σαν επιστάτης στο διάσημο πανεπιστήμιο MIT της Βοστόνης. Ένας καθηγητής θα ανακαλύψει το έμφυτο ταλέντο το Will στα μαθηματικά – μία πραγματική ιδιοφυία – και με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου, του Dr. Sean Maguire (Robin Williams), θα προσπαθήσουν να τον βοηθήσουν και να τον βάλουν σε ένα νέο δρόμο. Συγκινητικό και γεμάτο έμπνευση.


Ο Μπάτσος του Θηριοτροφείου (1990)

O Arnold Schwarzenegger μπορεί να έγινε γνωστός μέσα από ταινίες δράσης σαν το ‘Terminator’, αλλά πρωταγωνίστησε και σε πολλές κωμωδίες (‘Twins’, ‘Junior’, ‘True Lies’). Μία από αυτές είναι ο ‘Μπάτσος του Θηριοτροφείου’ που σηματοδότησε την αρχή των 90’s και – όπως φαντάζεστε – παίζει έναν σκληροτράχηλο και θηριώδη μπάτσο που πρέπει να υποδυθεί μυστικά ένα νηπιαγωγό για να βρει στοιχεία για έναν επικίνδυνο καταζητούμενο. Κάποιες στιγμές, περνάει πιο δύσκολα αντιμέτωπος με τα νήπια, παρά με σκληρούς κακοποιούς.

Matilda (1996)

Αγαπημένη και συγκινητική παιδική ταινία φαντασίας με πρωταγωνίστρια την 6χρονη Matilda, ένα παιδί με υψηλή νοημοσύνη, πολλά χαρίσματα και τηλεκινητικές ικανότητες, που πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στη ζωή σε ένα δύσκολο σπίτι και σε ένα ακόμα πιο δύσκολο σχολείο που έχει για διευθύντρια μία πολύ αυταρχική γυναίκα. Θα βρει στήριγμα στο πρόσωπο μίας νεαρής δασκάλας. Μία γλυκιά ταινία που όποτε προβάλλεται στην τηλεόραση την βλέπουμε με νοσταλγία.



Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (2001)

Κάθε αρχή σχολικής χρονιάς είναι δύσκολη, ιδιαίτερα αν είσαι ένα 11χρονο ορφανό παιδί που μαθαίνει ότι είναι γιος σπουδαίων μάγων, πρέπει από τη μία μέρα στην άλλη να αφήσεις την παλιά σου οικογένεια – η αλήθεια είναι ότι δεν τα πάει τόσο καλά μαζί της – και να αρχίσεις μαθήματα στο σχολείο Hogwarts για νεαρούς μάγους. Εκεί, ο Χάρι Πότερ (Daniel Radcliffe), θα βρει νέους φίλους και ίσως απαντήσεις για τους γονείς του. Η ‘Φιλοσοφική Λίθος’ είναι η αρχή για ένα από τα πιο αγαπημένα και επιτυχημένα κινηματογραφικά franchises, βασισμένο στα βιβλία της J. K. Rowling.