Μετά της διθυραμβικές κριτικές του Poor Things στη Βενετία, ο βραβευμένος σκηνοθέτης αποκαλύπτει ακόμη μια συνεργασία του με τη μούσα του.


Το κοινό δεν έχει προλάβει καλά καλά να δει το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου στις αίθουσες, κι όμως ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης έκανε πρόσφατα γνωστό ότι ο ίδιος γύρισε ακόμη μια ταινία με την Emma Stone και μάλιστα στην Ελλάδα, κάτω από απόλυτη μυστικότητα.

Η αποκάλυψη από την πλευρά του σκηνοθέτη έγινε σε συνέντευξή του στο Cineuropa, ενώ ήδη γνωρίζουμε πως έχει ακόμη μια ταινία στα σκαριά, το And. Ο τίτλος της εν λόγω ταινίας παραμένει μυστικός. Πρόκειται για την τέταρτη συνεργασία του με την Emma Stone μετά τα The Favourite, Poor Things και τη μικρού μήκους Βληχή που είχε κυκλοφορήσει την περασμένη χρονιά, γεγονός που κάνει το σινεφίλ κοινό να πιστεύει πως ο σκηνοθέτης έχει βρει για τα καλά τη μούσα του. Στην διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκεται επιπλέον ο Robbie Ryan, με τον οποίο επίσης συνεργάστηκε στα The Favourite και Poor Things.

Ως προς το Poor Things τώρα, η ταινία πραγματοποίησε πρόσφατα την πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, εισπράττοντας διθυραμβικές κριτικές και ένα οκτάλεπτο standing ovation.

Στο cast της ταινίας πρωταγωνιστούν πέρα από τη Stone ο Mark Ruffalo και ο Willem Dafoe, με την πλοκή να βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray.

Το Poor Things θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ στις ελληνικές αίθουσες αναμένεται για τον Ιανουάριο του 2024.