Γλίτσες, πίτσες και καράτε!


Τα Χελωνονιντζάκια εισβάλλουν για ακόμη μια φορά στη μεγάλη οθόνη, με την ολοκαίνουρια περιπέτεια «Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem» που παίζεται αυτή τη στιγμή στους κινηματογράφους! Αν θέλετε να φρεσκάρετε τις Χελωνο-γνώσεις σας, ή να επισκεφθείτε για πρώτη φορά τους υπονόμους της Νέας Υόρκης, σας προτείνουμε τις παρακάτω 5 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές για την πιο απίθανη Χελωνο-βραδιά!

Teenage Mutant Ninja Turtles - Season 1 (1987)

Μπορεί τα Χελωνονιντζάκια να έκαναν το ντεμπούτο τους το 1984 στις σελίδες των κόμικς (έχοντας μία πολύ διαφορετική, σκοτεινή εμφάνιση), ήταν η τηλεοπτική σειρά του 1987 ωστόσο που τα εκτόξευσε στην κορυφή της βιομηχανίας: Η πρώτη σεζόν της σειράς αποτελεί το ιδανικό entry point για κάθε φιλόδοξο χελωνοφάν, μιας και αποτελεί μια σύντομη και διασκεδαστική εισαγωγή (έχοντας συνολικά μόλις 5 επεισόδια) στα απαραίτητα στοιχεία της ιστορίας: Το origin των χελώνων, ο δάσκαλός Splinter, η April O' Neil, ο μοχθηρός Shredder και ο χαιρέκακος Krang κάνουν εδώ τις πρώτες τους τηλεοπτικές εμφανίσεις, και αφήνουν ιστορία. (Oλόκληρη η πρώτη σεζόν είναι διαθέσιμη στο YouTube, στο παρακάτω βίντεο!)

Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Με τα Χελωνονιντζάκια να αποτελούν μία από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του '80, η "μετανάστευσή" τους στην μεγάλη οθόνη ήταν απλώς θέμα χρόνου: Η αρχή έγινε το 1990 με την καλτ κινηματογραφική ταινία της Lew Line Cinema (Mortal Kombat, Lord of the Rings), η οποία ζωντάνεψε τους θεότρελους χαρακτήρες των Ντονατέλλο, Μικελάντζελο, Λεονάρντο και Ραφαέλ χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά κοστούμια και μπόλικο αληθινό καράτε. Ο Ελληνοκαναδός Elias Koteas αποτελεί μέχρι και σήμερα highlight του φιλμ, στο ρόλο του περιπετειώδη κασκαντέρ Casey Jones.

Turtles Forever (2009)

Μετά από απουσία σχεδόν δέκα χρόνων, τα Χελωνονιντζάκια επέστρεψαν στη μικρή οθόνη το 2003, έχοντας ολοκαίνουριο design, νέους φίλους, αλλά και νέους εχθρούς. Η απίθανη τηλεταινία «Turtles Forever» του 2009 έφερε τα Χελωνονονιτζάκια του 2003 αντιμέτωπα με τους '80s προκατόχους τους, σε μια θεότρελη πολυσυμπαντική περιπέτεια που άνοιξε το δρόμο για το «Spider-man: Into the Spider-Verse» δέκα ολόκληρα χρόνια μετά.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Στα μέσα της δεκαετίας του 2010, ο περίφημος Michael Bay ανέλαβε να φέρει τα Χελωνονιντζάκια στον εικοστό πρώτο αιώνα, μετατρέποντάς τα σε θηριώδη τέρατα και πασπαλίζοντας τα με μπόλικες σκηνές δράσης. Παρά την χαρακτηριστικά πληθωρική αισθητική του Bay, το «Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows» του 2016 καταφέρνει να είναι αβίαστα διασκεδαστικό και απενοχοποιημένα χαζοβιόλικο, έχοντας ένα απίθανο καστ από αξιαγάπητους χαρακτήρες.

Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles: The Movie (2019)

Η πιο πρόσφατη εκδοχή των Χελωνονιντζακίων έκανε την εμφάνισή της στην πλατφόρμα του Netflix, και αναδημιούργησε πολλά από τα παραδοσιακά στοιχεία του μύθου: Τα Χελωνονιντζάκια είναι εδώ μαθητευόμενοι μάγοι, αντιμετωπίζοντας ορδές από εξωγήινους και λοιπά τέρατα, καθώς και τα οικογενειακά τους παρατράγουδα. Η περιπέτειές τους κορυφώνονται στη συναρπαστική τηλεταινία «Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles: The Movie» του 2019, όπου ο νεαρός Λεονάρντο μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για χάρη της ανθρωπότητας.