Η επιστροφή των franchise Saw, The Nun και Εξορκιστής μας υπόσχονται φθινοπωρινές ανατριχίλες.


Το 2023 αναδεικνύεται σε μία φοβερή χρονιά για τους φίλους των ταινιών τρόμου με πολλούς και καλούς τίτλους μέχρι στιγμής (Evil Dead Rise, Brooklyn 45, The Blackening, Cobweb, Knock at the Cabin κ.α.), και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα πολλά reboot, remake και συνέχειες γνωστών franchise τρόμου, ας ελπίσουμε ότι και αυτά θα μας αποζημιώσουν και θα μας τρομάξουν με το παραπάνω.

Ακολουθούν έξι τίτλοι που περιμένουμε με ανυπομονησία στην Ελλάδα το ερχόμενο διάστημα.



Talk to me

Η ταινία των δίδυμων ελληνοαυστραλών αδελφών Philippou που ξεπετάχτηκαν από το YouTube. Αυτή είναι η πρώτη τους μεγάλη ταινία, καρφωμένη εδώ και μέρες στις κορυφαίες θέσεις του αμερικανικού box office. Μία παρέα ανακαλύπτει πως να καλεί κακά πνεύματα με ενδιάμεσο ένα ταριχευμένο χέρι. Δεν παίζουμε με τέτοια πράγματα.



The Last Voyage of the Demeter

Βασισμένο σε ένα και μόνο κεφάλαιο του βιβλίου ‘Dracula’ του Bram Stoker, το φιλμ μας βάζει μέσα στη ρωσική σκούνα Demeter σε ένα καταραμένο ταξίδι από την Τρανσυλβανία στο λιμάνι του Λονδίνου. Το πλοίο μεταφέρει είκοσι τέσσερα ασημάδευτα κιβώτια και μία τρομακτική παρουσία που θα στοιχειώσει το πλήρωμα.

Saw X

Φτάσαμε αισίως στη δέκατη ταινία του horror franchise ‘Saw’ που του χρόνου θα κλείσει τα 20 χρόνια του. Η πρώτη ταινία ‘Saw’ του 2004 ταρακούνησε γερά την κινηματογραφική βιομηχανία και με budget που ίσα ίσα ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο δολάρια, έφερε πίσω στους παραγωγούς περισσότερα από 100. Μας εισήγαμε στον κόσμο και στα φονικά παιχνίδια του serial killer Jigsaw, που πάντα θα ψάχνει για το επόμενο θύμα. Το ‘Saw X’ μας πηγαίνει στο διάστημα ανάμεσα στο ‘Saw’ και στο ‘Saw II’, με τον Jigsaw να ταξιδεύει στο Μεξικό.

The Exorcist: Believer

Το timing δεν το λες ιδανικό ( ή το καλύτερο; ), τη στιγμή που ο σκηνοθέτης του πρώτου – και καλύτερου – «Εξορκιστή», William Friedkin, έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή σε ηλικία 87 χρονών. Γνωρίζουμε ότι δεν ήθελε κάποια συμμετοχή σε αυτό το νέο φιλμ που έρχεται να λειτουργήσει σαν sequel της κλασικής ταινίας του 1973. Αυτή τη φορά, δύο κορίτσια – αντί ενός – καταλαμβάνονται από δαιμονικό πνεύμα και ο πατέρας (Leslie Odom Jr.) του ενός ψάχνει τη λύση στο πρόσωπο της Chris MacNeil. H Ellen Burstyn από τον αυθεντικό «Εξορκιστή» εμφανίζεται και εδώ.

 

The Nun II

Η 9η συνολικά ταινία του franchise τρόμου ‘The Conjuring’ και δεύτερο φιλμ με πρωταγωνίστρια την διαβολική καλόγρια, αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στη Γαλλία και έτος 1956 όπου η αδελφή Irene θα βρεθεί αντιμέτωπη για άλλη μία φορά με τον δαίμονα Valak που έχει πάρει τη μορφή καλόγριας. Με πρωταγωνίστρια τη νέα scream queen, Taissa Farmiga (The Final Girls, American Horror Story, The Nun).

Five Nights at Freddy’s

Μία ταινία τρόμου με πολλά ερωτηματικά που η υπογραφή της Blumhouse Productions στην παραγωγή μας προδιαθέτει τουλάχιστον για κάτι πολύ ενδιαφέρον. Βασισμένη στην ομώνυμη σειρά video games, στο ‘Five Nights at Freddy’s’, ακολουθούμε τον υπάλληλο security Mike Schmidt (Josh Hutcherson) που πιάνει βάρδια στην πιτσαρία Freddy Fazbear, κάποτε δημοφιλής προορισμός για όλη την οικογένεια, και βλέπει τις ηλεκτρονικές μασκότ της πιτσαρίας να παίρνουν ζωή τα βράδια.