Ο βρετανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο blockbuster ‘Meg 2: Η Τάφρος’ και βρίσκεται αντιμέτωπος με προϊστορικούς καρχαρίες.


Μέλος της εθνικής ομάδας καταδύσεων, αθλητής karate και kickboxer, ικανότατος ποδοσφαιριστής, ο 56χρονος βρετανός ηθοποιός πάντα είχε τη δράση και την κίνηση μέσα του. Λίγο αργότερα, μέσα από κάποιες δουλειές σαν μοντέλο, τον ανακαλύπτει ο σκηνοθέτης Guy Ritchie και του προσφέρει τους πρώτους του ρόλους στις crime κωμωδίες ‘Lock, Stock and Two Smoking Barrels’ (1998) και ‘Snatch’ (2000).

Η καριέρα του Jason Statham δεν άργησε να απογειωθεί, παίζοντας πάντα τον ήρωα σε ταινίες δράσης. Αυτές τις ημέρες, τον βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στο δεύτερο μέρος της ταινίας ‘Meg 2: Η Τάφρος’, στα χνάρια ενός γιγαντιαίου μεγαλόδοντα καρχαρία.

O Jason Statham έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές εμπορικές επιτυχίες τα τελευταία 25 χρόνια. Θυμόμαστε κάποιες από αυτές. 

 

The Transporter 2 (2005)

Η πρώτη ταινία ‘Transporter’ του 2002 τον καθιέρωσε, το δεύτερο μέρος της τον απογείωσε. O Frank Martin είναι ένας βρετανός μισθοφόρος – οδηγός που μπλέκεται σε ζόρικες καταστάσεις στη Γαλλική Ριβιέρα, στο Μαϊάμι και όπου αλλού τον βγάλει ο δρόμος. Γρήγορα αυτοκίνητα, γρήγορες γυναίκες, συνεχής δράση, μπορεί όλο αυτό να θυμίζει λίγο ‘Mission Impossible’ με δόσεις ‘Fast & Furious’, αλλά το αποτέλεσμα είναι άκρως καταιγιστικό και αυθεντικό.

Crank (2006)

Καλός σαν Frank Martin στις ταινίες ‘Transporter’, ακόμα καλύτερος σαν Chev Chelios, ο επαγγελματίας δολοφόνος στο Λος Άντζελες που έχει δηλητηριαστεί από τη μαφία και για να μείνει ζωντανός πρέπει η αδρεναλίνη του να βρίσκεται στα ύψη. Στην ‘τσίτα’, πρέπει να βρει ποιοι τον δηλητηρίασαν και να τους πει δυο λογάκια. Καταλαβαίνετε τι γίνεται εδώ.

 

Snatch (2000)

Στη δεύτερη εμφάνισή του στον κινηματογράφο, η πρώτη ήταν στο ‘Lock, Stock and Two Smoking Barrels’ (1998), επίσης του Guy Ritchie, ο Jason Statham παίζει τον Τούρκο, έναν μποξέρ που τον κυνηγάει το big boss όταν ένας στημένος αγώνας πάει εντελώς λάθος. Στη μέση μπαίνει και ένα στόρι με ένα κλεμμένο διαμάντι. Η crime κωμωδία ‘Snatch’ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες βρετανικές ταινίες όλων των εποχών, με μία πλειάδα πολύχρωμων χαρακτήρων και πρωταγωνιστών να παρελαύνει, ανάμεσά τους και ο αμερικανός σταρ Brad Pitt



Furious 7 (2015)

Δεν θα μπορούσε να λείψει ένας χαρακτήρας και σουλούπι σαν τον Jason Statham από το μηχανοκίνητο action franchise ‘Fast & Furious’, άσχετα αν η πρώτη του εμφάνιση ήρθε πιο αργά, στο έκτο φιλμ της σειράς και μέσα από μία πολύ μικρή uncredited cameo εμφάνιση. Στο ‘Furious 7’, το τελευταίο φιλμ του αδικοχαμένου Paul Walker, ο Jason Statham υποδύεται τον Deckard Shaw, έναν επικίνδυνο βρετανό πρώην πράκτορα που προσπαθεί να πάρει εκδίκηση από την παρέα του Dominic Toretto (Vin Diesel) για το θάνατο του αδερφού του, Owen Shaw.

Spy (2015)

Κάτι πιο ελαφρύ και μία απόδειξη ότι ο Jason Statham μπορεί να παίξει και σε κωμωδία, άσχετα αν και εδώ υποδύεται έναν macho macho man. Κωμωδία δράσης, με πρωταγωνίστρια την Melissa McCarthy στο ρόλο μίας χαμηλόβαθμης υπαλλήλου της CIA, που οι συγκυρίες τη φέρνουν αντιμέτωπη με αδίστακτους λαθρέμπορους όπλων από την Ανατολική Ευρώπη και στο τέλος βρίσκεται να συνεργάζεται με τον επίσης πράκτορα της CIA, Rick Ford (Jason Statham). Εμφανίζεται και ο Jude Law σε έναν μικρότερο αλλά απολαυστικό ρόλο.



Οι Αναλώσιμοι (2010)

Μέλος αυτής της παράδοξης σειράς ταινιών που μαζεύει όλους τους action heroes των 80s, 90s και 00s και τους βάζει να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να ρίχνουν ξύλο και να κατατροπώνουν τους κακούς. Οι ‘Αναλώσιμοι’ είναι μία elite ομάδα μισθοφόρων που στέλνονται σε διάφορες αποστολές και συχνά βλέπουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τους τα παρουσιάζουν. Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, Liam Hemsworth, Jet Li,  Dolph Lundgren, Eric Roberts, Steve Austin, Mickey Rourke κ.α.