Κι όμως, διαβάσατε καλά!


Η έκτη σεζόν του πολυαγαπημένου και απολαυστικά δυστοπικού Black Mirror πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα της το επόμενο διάστημα, υποσχόμενη για ακόμη μια φορά φουτουριστικές αυτοτελείς ιστορίες που θα μας καθηλώσουν. Και καθώς εδώ και μήνες ολόκληρος ο κόσμος μοιάζει να κινείται σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης όσο ποτέ άλλοτε, δεν προκαλεί καν έκπληξη το γεγονός ότι η εν λόγω τεχνολογία αποτέλεσε αρωγό για την παραγωγή ενός από τα επεισόδια της σειράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Charlie Brooker, δημιουργός του Black Mirror, παραδέχθηκε πρόσφατα ότι επιχείρησε να γράψει ένα επεισόδιο για την επερχόμενη σεζόν της σειράς χάρη στον κολοσσό του ΑΙ, το δημοφιλέστατο σήμερα ChatGPT. Μιλώντας στο περιοδικό Empire, ο Brooker μοιράστηκε με τους θαυμαστές του ότι «έπαιξε λιγάκι» με το ChatGPT για το σενάριο, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ωστόσο απογοητευτικό.

«Έπαιξα λιγάκι με το ChatGPT. Το πρώτο πράγμα που του έδωσα εντολή ήταν «φτιάξε μου ένα επεισόδιο του Black Mirror» και μου έβγαλε κάτι που, εκ πρώτης όψεως έμοιαζε πιστευτό, αλλά με μια δεύτερη ματιά ήταν απλώς σκατά. Επειδή το μόνο που κάνει είναι να ψάξει τις συνόψεις των επεισοδίων του Black Mirror και να τις ανακατέψει μεταξύ τους. Και αν πας λίγο παρακάτω βλέπεις ότι «Ωχ δεν υπάρχει καμιά καινούργια ιδέα εδώ»», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο Brooker δήλωσε ωστόσο ότι τελικά η ΑΙ τεχνολογία τον βοήθησε να γράψει την επερχόμενη σεζόν του Black Mirror, αφού με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αποφύγει τα πολύ κλισέ στοιχεία σε αυτήν.

«Γνωρίζω ότι έχω γράψει πολλά επεισόδια που τελικά καταλήγουν στο «Μα βρισκόταν σε έναν υπολογιστή όλη αυτήν την ώρα». Οπότε σκέφτηκα ότι θα αφαιρέσω κάθε στοιχείο του τι εκτιμάται ότι συνιστά ένα επεισόδιο του Black Mirror. Δεν έχει νόημα να γράφεις μια αυτοτελή σειρά χωρίς να μπορείς να σπάσεις τους δικούς σου κανόνες. Είναι σαν να σου ρίχνουν ένα παγωμένο ποτήρι νερό στα μούτρα».

Μέχρι στιγμής, για τη νέα σεζόν της σειράς έχουν γίνει γνωστοί και οι τίτλοι των επεισοδίων, τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω:

Επεισόδιο 1 – Τίτλος: Joan is Awful

Επεισόδιο 2 – Τίτλος: Loch Henry

Επεισόδιο 3 – Τίτλος: Beyond the Sea

Επεισόδιο 4 – Τίτλος: Mazey Day

Επεισόδιο 5 – Τίτλος: Demon 79.

Στη νέα σεζόν πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Aaron Paul, Josh Hartnett, Kate Mara, Auden Thornton, Rory Culkin, Zazie Beetz, Clara Rugaard, Danny Ramirez, Anjana Vasan, Paapa Essiedu, Katherine Rose Morley, David Shields, Samuel Blenkin, Myha'la Herrold, Daniel Portman, John Hannah, Monica Dolan, Salma Hayek, Annie Murphy, Michael Cera, Rob Delaney, Ben Barnes και Himesh Patel.

Το Black Mirror: Season 6 θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 15 Ιουνίου.