Το Platform απαριθμεί τους μεγαλύτερους εχθρούς του Σκοτεινού Ιππότη.


Είναι γνωστό πως ο Batman έχει μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς και αναγνωρίσιμους κακούς της υπερηρωικής μυθολογίας: Οι κινηματογραφικές εμφανίσεις του Σκοτεινού Ιππότη μονοπωλούνται πάντοτε από πολύχρωμους και εκκεντρικούς αντιπάλους, πολλοί από τους οποίους έχουν αφήσει ιστορία με τα κοστούμια και τις ατάκες τους. Εννιά ταινίες και πέντε δεκαετίες αργότερα, το κινηματογραφικό rogues gallery του Ανθρώπου Νυχτερίδα είναι γεμάτο με καθάρματα κάθε είδους -και εμείς σας παρουσιάζουμε τους 5 κορυφαίους κακούς του Σκοτεινού Ιππότη, έτσι όπως τους έχουμε δει στο σινεμά!

5. Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger)

Ίσως η λίστα μας να έχει ήδη χάσει το κύρος της -όμως δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον Mr. Freeze του Arnold Schwarzenegger. Ο θεόρατος Αυστριακός πήρε έναν από τους πιο τραγικούς και λεπτεπίλεπτους κακούς του Batman: The Animated Series, και τον μετέτρεψε σε έναν καταστροφικό φωνακλά που λατρεύει τα λογοπαίγνια. Στο τεκνικόλορ χάος του «Batman & Robin», ο Schwarzenegger βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, και ενσαρκώνει τον κατεψυγμένο επιστήμονα χωρίς ίχνος διακριτικότητας. Περιτριγυρισμένος από τα camp, πλαστικά σκηνικά του Joel Schumacher και οπλισμένος με ένα από τα χειρότερα scripts στην φιλμογραφία του Σκοτεινού Ιππότη, ο Schwarzenegger παραδίδει με διαφορά την πιο διασκεδαστική ερμηνεία του φιλμ -και όπως και ολόκληρο το «Batman & Robin», ο Mr. Freeze του Schwarzenegger είναι τόσο απαράδεκτος, όσο και απολαυστικός.

4. The Penguin (Colin Farell)

Με την ερμηνεία του στο «The Batman» του 2021, ο Robert Pattinson μας χάρισε τον καλύτερο Bruce Wayne όλων των εποχών -και πλαισιώθηκε από τον καλύτερο Πιγκουίνο όλων των εποχών, στο πρόσωπο του Colin Farell. Με όλο τον σεβασμό στον γκόθικ εφιάλτη του Danny De Vito, ο Πιγκουίνος του Farell αποτελεί την κορυφαία live-action εκδοχή του χαρακτήρα, με τον αξεπέραστο Ιρλανδό να παραδίδει μια απολαυστική, αυτοσαρκαστική, αξέχαστη ερμηνεία κάτω από αναρίθμητες στρώσεις μακιγιάζ.

3. Scarecrow (Cilian Murphy)

8 χρόνια μετά το θεότρελο «Batman & Robin», το Batman Begins έσκασε σαν βόμβα στις οθόνες μας και άλλαξε μια για πάντα το υπερηρωικό προσκήνιο. Η ανεπανάληπτη αισθητική του Christopher Nolan χαρακτηριζόταν από gritty ρεαλισμό και σκοτεινό horrorcore, και τίποτα δεν αντηχούσε καλύτερα τη νέα εποχή, από το φρικιαστικό «Σκιάχτρο» του Cilian Murphy. Ο Ιρλανδός ηθοποιός εγκαινίασε την δεκαπενταετή συνεργασία του με τον Nolan ενσαρκώνοντας με αφοπλιστική απλότητα τον Jonathan Crane, ενώ το design του Σκιάχτρου εμφύσησε τον κόσμο του Batman με μερικές αναπάντεχες ανατριχίλες.

4. Joker (Jack Nicholson)

Θα ήταν έγκλημα να μην αναφέρουμε εδώ τον Jack Nicholson, του οποίου η ερμηνεία καθόρισε τον Τζόκερ ως έναν από τους πιο περιζήτητους ρόλους του χολιγουντιανού στερεώματος. Μπορεί οι ταινίες του Tim Burton να μοιάζουν σήμερα χαριτωμένες, τότε όμως έκαναν θραύση με την dark αισθητική και την edgy ευαισθησία τους, και χωρίς τον Nicholson, δε θα είχαμε δει ούτε τον Heath Ledger, αλλά ούτε και τον Joaquin Phoenix στο ρόλο του θεότρελου αρλεκίνου.

5. Joker (Heath Ledger)

Πείτε μας συνηθισμένους, αλλά ο Τζόκερ του Heath Ledger δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη στα κινηματογραφικά χρονικά του Batman. Το «The Dark Knight» παραμένει μέχρι και σήμερα το αποκορύφωμα της υπερηρωικής φιλμογραφίας, και η ερμηνεία του Ledger είναι χαραγμένη ανεξίτηλα στη μαζική μας συνείδηση. Εκκεντρικός, ανατριχιαστικός, συναρπαστικός αλλά και ανθρώπινος, ο Τζόκερ του Ledger συνδύασε το συνηθισμένο με το εξωφρενικό, και μετατράπηκε άμεσα σε παγκόσμιο φαινόμενο -με τις υπερηρωικές ταινίες να προσπαθούν ακόμη μάταια να τον αναπαράξουν.

Τα Batman & Robin, Batman Begins, The Dark Knight, The Batman, καθώς και όλες οι κινηματογραφικές περιπέτειες του Ανθρώπου Νυχτερίδα, είναι διαθέσιμες τώρα στο Vodafone TV!