Το “Barry” σαρώνει τα βραβεία Emmy, ο δεύτερος κύκλος του “From” τρομάζει, η Πατρίσια Αρκέτ συναντά τον Ματ στο “High Desert” και άλλες τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να τις ανακαλύψετε.


Με τόσες streaming πλατφόρμες στη διάθεσή μας και δεκάδες νέους τίτλους τηλεοπτικών σειρών να κυκλοφορούν κάθε μήνα, λογικό είναι να μην βρίσκουμε χρόνο για να δούμε τις περισσότερες από αυτές. Η πραγματικότητα δείχνει ότι το Netflix συνεχίζει να κυριαρχεί σε συνδρομητές στην Ελλάδα, οι τίτλοι του συζητιούνται εντονότερα, αλλά και οι άλλες streaming πλατφόρμες (Disney+, Prime Video, Apple TV+) ακολουθούν δυναμικά.

Παρακάτω, επιλέγουμε και σας προτείνουμε 6 τηλεοπτικές σειρές -εκτός Netflix όλες- που νομίζουμε αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία, πέρασαν κάπως απαρατήρητες από πολλούς στην Ελλάδα -ίσως μόνο το “Barry” έχει κάνει λίγο ντόρο στη χώρα μας- και πρέπει να τις δείτε.

Barry (2018-2023, HBO Max)


Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα, λίγο πριν ολοκληρωθεί ο τέταρτος -και τελευταίος- κύκλος της μαύρης κωμωδίας με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Χέιντερ. Δεν γνωρίζουμε πόσοι την βλέπουν στην Ελλάδα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αποδεικνύεται ένα από τα μεγάλα assets του HBO Max, κερδίζοντας το κοινό και πολλά βραβεία Emmy. Ο Μπάρι (Μπιλ Χέιντερ) είναι ένας πρώην πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού που αποφασίζει μετά την αποστράτευσή του να γίνει πληρωμένος δολοφόνος. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Λος Άντζελες για να εντοπίσει και να εξουδετερώσει τον επόμενο στόχο του, ο Μπάρι γράφεται σαν μαθητής στην ίδια σχολή υποκριτικής με τον στόχο του και εκεί γνωρίζει μία γυναίκα (Σάρα Γκόλντμπεργκ) που ίσως του αλλάξει μυαλά και τη θεώρηση των πραγμάτων. Μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν του;

From (2022-2023, MGM+)


Από τις περσινές science fiction – horror σειρές έκπληξη, εκεί που νόμιζες ότι έχεις δει τα πάντα, το “From” αποδεικνύει ότι μπορεί να φρεσκάρει το είδος και να σε κρατήσει κολλημένο στην πολυθρόνα. Μία μικρή αμερικανική πόλη στη μέση του πουθενά κάνει τα πάντα για να κρατήσει κατοίκους και περαστικούς μέσα της. Μία και μπήκες, δύσκολα ξαναβγαίνεις. Βρίσκεσαι σε μία λούπα τρόμου και δεν βρίσκεις διέξοδο για να αποδράσεις από την μυστηριώδη αυτή πόλη. Προσπαθείς να προσαρμοστείς σε αυτή την πραγματικότητα. Δεν φτάνει μόνο αυτό, όταν πέφτει το σκοτάδι, σκοτεινά πλάσματα καραδοκούν στο δάσος. Οι κάτοικοι -με μπροστάρη τον αυτοδιορισμένο σερίφη και δήμαρχο- και οι περαστικοί που εγκλωβίστηκαν στην πόλη, πρέπει να βρουν έναν τρόμο να βγουν από τον εφιάλτη. Η δεύτερη σεζόν αυτής της συναρπαστικής σειράς τρόμου μόλις ξεκίνησε -προβάλλεται, μάλιστα, και στnν Cosmote TV- και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο άγρια και ζοφερά. 



Somebody Somewhere (2022-2023, HBO Max)


Η περσινή τηλεοπτική αποκάλυψη, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, συνεχίζει να συγκινεί και στη δεύτερη σεζόν που προβάλλεται αυτές τις ημέρες. Το ξέρουμε, δεν την έχετε δει πολλοί, φροντίστε να βάλετε το “Somebody Somewhere” στην what-to-watch-next λίστα σας. Ένα γλυκόπικρο δράμα, γεμάτο χιούμορ και ρεαλισμό, με γήινους χαρακτήρες που τραβάνε τα δικά τους ζόρια στη μικρή πόλη Μανχάταν του Κάνσας (είναι η γενέτειρα πόλη της πρωταγωνίστριας, Μπρίτζετ Έβερετ, έτσι δεν λείπουν τα πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία και αναφορές). Αποκάλυψη, λοιπόν, στον ρόλο της Σαμ η Μπρίτζετ Έβερετ (μία από τις καλύτερες stand-up comedians των ΗΠΑ και ΦΩΝΑΡΑ), προσπαθεί να σταθεί όρθια μετά την αυτοκτονία της αδερφής της. Αποκάλυψη και ο ηθοποιός Τζεφ Χίλερ στον ρόλο του Τζόελ, συνάδελφος, παλιός συμμαθητής με τη Σαμ, ένας αισιόδοξος gay άνδρας που ζει και ονειρεύεται σε μία κλειστή επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ.

Dave (2020-2023, FXX)


Λίγο πριν το τέλος του τρίτου κύκλου αυτής της πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσας κωμικής σειράς που μιλάει τη γλώσσα του σήμερα όπου τα πάντα να κινούνται γύρω από τα like, τα follow, τα views και τα social media. Με αυτοβιογραφικά στοιχεία, ακολουθούμε τη ζωή του -νευρωτικού και εγωκεντρικού- ράπερ Lil Dicky (Ντέιβ Μπαρντ), από τη Φιλαδέλφεια και τις πρώτες προσπάθειες πριν γίνει γνωστός μέσω του YouTube, μέχρι την άνοδο στα charts και τις sold out περιοδείες, με  όλα τα καλά, κακά και ευτράπελα που μπορεί να φέρει η ξαφνική διασημότητα σε κάποιον. Ο Ντέιβ δεν χαρίζεται, σατιρίζει τη μουσική βιομηχανία και τον κόσμο των social media, αλλά κυρίως αυτοσαρκάζεται, άσχετα αν κατατάσσει τον εαυτό του ανάμεσα στους θρύλους της ραπ. Δεν γίνεται αλλιώς με όνομα Lil Dicky, πρέπει να αυτοσαρκαστείς.



High Desert (2023, Apple TV+)


Στο “High Desert” για λογαριασμό της Apple TV+ έχουμε την τηλεοπτική συνάντηση δύο σπουδαίων ηθοποιών, της κύριας πρωταγωνίστριας Πατρίσια Αρκέτ και του Ματ Ντίλον σε πιο δεύτερο αλλά εξίσου καθοριστικό ρόλο. Ολόφρεσκη σειρά, κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγες μέρες , με τα τρία πρώτα επεισόδια να ανεβαίνουν ταυτόχρονα. Με φόντο την έρημο της Γιούκα Βάλεϊ της Καλιφόρνια, η Πέγκι (Πατρίσια Αρκέτ), μία πρώην τοξικομανής προσπαθεί να τα «φέρει βόλτα» και να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της σαν ιδιωτική ντετέκτιβ. Χωρισμένη από τον σύζυγό της, Ντένι (Ματ Ντίλον), δεν αργεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μία υπόθεση που περιλαμβάνει έναν αυτοαποκαλούμενο γκουρού και έργα τέχνης -υποτίθεται μεγάλης αξίας- που κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι. Ισορροπώντας ανάμεσα στην κωμωδία, το μυστήριο και την αστυνομική δράση, οι fans του “Better Call Saul” και “Better Call Saul” να μην το προσπεράσουν.

 

The Afterparty (2022-2023, Apple TV+)


Στις αρχές Ιουλίου, το “Afterparty” επιστρέφει με τον δεύτερο κύκλο του, μία από τις αμερικανικές σειρές-έκπληξη που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από πολλούς στην Ελλάδα. Με ένα all-star cast νέων πρωταγωνιστών, Ιλάνα Γκλέιζερ, Τζέιμι Ντιμιτρίου, Ντέιβ Φράνκο, Τίφανι Χάντις, Σαμ Ρίτσαρντσον, Τζον Έρλι, και -από όσα διαβάζουμε- άλλους τόσους στον δεύτερο κύκλο που έρχεται, ένα reunion συμμαθητών καταλήγει στον φόνο ενός, που τυγχάνει να είναι και ο διάσημος οικοδεσπότης του πάρτι. Όλοι τώρα φαίνονται ύποπτοι, όλοι έχουν να πουν τη δική τους ιστορία, πολλοί από αυτούς δεν έχουν ιδωθεί από το σχολείο και δεν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους. Οι ντετέκτιβ έρχονται για να διαλευκάνουν τον φόνο. Μέχρι τότε, κανείς δεν πρέπει να φύγει από την έπαυλη. Για τους φίλους της Αγκάθα Κρίστι (με γλώσσα millennial), των whodunit μυστηρίων, του χιούμορ και ταινιών σαν το “Knives Out”, μην είστε ακάλεστοι στο πάρτι.