Με executive producers τους original δημιουργούς του, τους Duffer Brothers


Το αγαπημένο μυστηριώδες σύμπαν του Stranger Things φαίνεται πως θα επεκταθεί λίγο παραπάνω, μιας που σύντομα πρόκειται να δούμε στο Netflix μια animated σειρά βασισμένη στην ιστορία του.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το Variety, που όμως δεν διέθετε περισσότερες πληροφορίες ως προς το τι ακριβώς θα δούμε στη νέα παραγωγή του κολοσσού του streaming. Βασική ωστόσο διαρροή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι η νέα αυτή σειρά θα δημιουργηθεί με πρότυπο τις αντίστοιχες animated σειρές με τις οποίες μεγάλωσαν τα πρωινά οι original δημιουργοί του Stranger Things, οι Duffer Brothers. Οι ίδιοι θα είναι φυσικά και οι executive producers της σειράς.

Το development της σειράς θα αναλάβει ο Eric Robles και η Flying Bark Productions, γνωστοί από την animated σειρά του Nickelodeon, Fanboy & Chum Chum, αλλά και από το Glitch Techs, που έκανε πρεμιέρα στο Netflix το 2020.

Μιλώντας για τη σειρά, οι Duffer Brothers δήλωσαν: «Πάντα ονειρευόμασταν μια animated εκδοχή του Stranger Things όπως τα cartoons με τα οποία μεγαλώσαμε τα πρωινά του Σαββάτου και το να βλέπουμε αυτό το όνειρο να πραγματοποιείται είναι συγκινητικό. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο συνεπαρμένοι από ό,τι έχει κάνει ο Eric Robles και η ομάδα του – τα σενάρια και το artwork είναι φανταστικά και δεν μπορούμε να περιμένουμε να το μοιραστούμε μαζί σας! Η περιπέτεια συνεχίζεται…».

Τα νέα για τη δημιουργία της animated σειράς έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση υλοποίησης ενός live-action serialized spinoff στο οποίο οι Duffers θα δώσουν πάσα σε μια νέα δημιουργική ομάδα, αλλά και μιας θεατρικής παράστασης με τίτλο Stranger Things: The First Shadow. Αυτή θα είναι ένα origin story και θα κάνει την πρεμιέρα της στο West End του Λονδίνου τον ερχόμενο Νοέμβριο.