Ο Κίφερ Σάδερλαντ, της σειράς-φαινόμενο «24» και του «Designated Survivor», σε μία νέα κατασκοπευτική σειρά και έναν ρόλο από τα παλιά.


Κίφερ Σάδερλαντ. Ιδιαίτερη περίπτωση ηθοποιού. Δεν τον κατατάσσεις ανάμεσα στους αγαπημένους σου, δεν έχω ακούσει κάποιον να πει ότι ο Κίφερ Σάδερλαντ είναι ο αγαπημένος του ηθοποιός (θα μου πεις, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο COVID και ότι δεν είχαν ακούσει για κάποιους που κόλλησαν), αλλά έχει πρωταγωνιστήσει σε σειρές και ταινίες που όλοι έχουμε αγαπήσει. Φυσικά, όλοι τον έχουν συνδέσει με το ρόλο του Τζακ Μπάουερ στην κατασκοπευτική σειρά «24» (2001-2014), μία από τις καλύτερες action σειρές όλων των εποχών που του έφερε, μάλιστα, και βραβείο Emmy για την ερμηνεία του. Όπως και στο πιο πρόσφατο και εξαιρετικό πολιτικό θρίλερ «Designated Survivor». Αν πάμε πίσω στο παρελθόν και στις ταινίες που έχει παίξει, οι ρόλοι του στο «Stand by Me» και «The Lost Boys» αρκούν για να μείνει στην αιωνιότητα.



Ο 56χρονος Αμερικανός ηθοποιός επιστρέφει στις γνωστές του συνήθειες, με ένα νέο κατασκοπευτικό θρίλερ που μας βάζει για τα καλά μέσα στη «λαγουδότρυπα». Η νέα σειρά από τους δημιουργούς Τζον Ρέκουα και Γκλεν Φικάρα, στενοί συνεργάτες σε πολλές σειρές και ταινίες που σκηνοθετήσει και γράψει μαζί («Crazy, Stupid, Love», «This is Us», «Focus» κ.α.) έχει τίτλο «Rabbit Hole» και μας έρχεται από την πολύ ανεβασμένη -ειδικά στην Αμερική- streaming πλατφόρμα Paramount+.

Ο Τζον Γουάιρ (Κίφερ Σάδερλαντ) κινείται σε «σκοτεινά νερά». Ειδικεύεται στην βιομηχανική κατασκοπία και στη χειραγώγηση της αγοράς για λογαριασμό των πελατών του. Οι ενέργειές του, δουλεύει με έναν πολύ στενό κύκλο «μάγων της νέας τεχνολογίας», έχουν αντίκτυπο σε μεγάλες επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους τους, ακόμα και στην ίδια την κοινωνία και τη δημοκρατία. Μάστερ της εξαπάτησης, στους περισσότερους παρουσιάζεται σαν οικονομικός σύμβουλος μεγάλης χρηματοοικονομικής εταιρείας. Έτσι, ό,τι κάνει περνάει απαρατήρητο, έχοντας πρόσβαση στα μέσα και στα έξω μεγάλων οικονομικών κολοσσών. Ποιος μπορεί, τη σημερινή εποχή, να πιστέψει ότι οι οικονομικοί σύμβουλοι θέλουν το κακό μας και σκέφτονται μόνο την τσέπη τους;

 

Μόνο που έρχεται εκείνη η ώρα που ο Τζον Γουάιρ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, κατηγορούμενος από μία μυστηριώδη ομάδα ανθρώπων για φόνο. Ποιοι του έστησαν παγίδα ή όλα αυτά δεν τίποτα άλλο από σκέψεις του μυαλού του; Όσο προσπαθεί να σκεφτεί, τόσο πέφτει στην «λαγουδότρυπα» των θεωριών, των fake news και της συνομωσίας. Φυγάς πλέον, πρέπει να δράσει γρήγορα, να κρυφτεί μέσα σε έναν σύγχρονο digital κόσμο που δεν μπορείς να σβήσεις εύκολα τα ίχνη σου. Στο κατόπι του και μία πράκτορας του FBI που αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι τρέχει με τον Γουάιρ, καθώς και μία άγνωστη γυναίκα που γνώρισε τυχαία (ή όχι τόσο τυχαία) σε ένα μπαρ λίγες ώρες πριν τον «φόνο».

Όπως διαπιστώνετε, βάζουμε πολλά εισαγωγικά και ερωτηματικά, ούτε εμείς οι ίδιοι έχουμε καταλάβει, σε αυτά τα τρία πρώτα επεισόδια του «Rabbit Hole», ποιος είναι σύμμαχος με ποιον, ποιους δεν πρέπει να εμπιστευτείς, με τους ρυθμούς να είναι φρενήρεις και να μας φέρνουν στο μυαλό τις καλές εποχές του «24». Ανάμεσα στους κύριους πρωταγωνιστές και ο Τσαρλς Ντανς που αγαπήσαμε μέσα από το «Game of Thrones» και ο Ρομπ Γιανγκ γνωστός από το «The Americans» και το «The Resident».

Επενδύστε ελεύθερα στο «Rabbit Hole». Μην σας φαίνονται τόσο βαριά τα παραπάνω και η υπόθεση τόσο περίπλοκη, βασικά είναι περίπλοκη η υπόθεση μέχρι στο σημείο που θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται τα πραγματικά πρόσωπα και προθέσεις των πρωταγωνιστών. Πάνω από όλα, δεν λείπει το fun, σε μία τίμια σειρά που δεν περνάει απαρατήρητη.

Η σειρά «Rabbit Hole» προβάλλεται αποκλειστικά στην Ελλάδα στην COSMOTE TV.