Όλα όσα γνωρίζουμε για το Money Shot: The Pornhub Story, που θα δούμε στην πλατφόρμα μέσα στον Μάρτιο


Την κυκλοφορία ενός ντοκιμαντέρ για το Pornhub ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών το Netflix, το οποίο και αναμένεται να παρακολουθήσουμε στους δέκτες μας μέσα στον μήνα Μάρτιο. Και το Money Shot: The Pornhub Story, όπως αυτό τιτλοφορείται, αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις, αφηγούμενο την ιστορία ενός κολοσσού στο adult περιεχόμενο, πίσω από τον οποίο κρύβονται από ό,τι φαίνεται σκάνδαλα και σοβαρότατες κατηγορίες ως προς τη λειτουργία του.

Το Pornhub ιδρύθηκε το 2007, για να αλλάξει τον ρου της ιστορίας στη βιομηχανία του adult entertainment για πάντα, με το ίδιο να αποτελεί σήμερα έναν ιστότοπο αξίας δισεκατομμυρίων και με αστρονομικά επίπεδα επισκεψιμότητας. Το ίδιο ωστόσο αντιμετωπίζει διαχρονικές και σοβαρότατες κατηγορίες, τόσο για περιπτώσεις αναπαραγωγής μη συναινετικού βιντεοσκοπημένου πορνογραφικού υλικού, όσο και για sex trafficking.

Η υπόθεση έγινε παγκοσμίως γνωστή τον Φεβρουάριο του 2021, όταν η μαμά εταιρεία του Pornhub, η MindGeek, ήρθε αντιμέτωπη με επίσημη δικογραφία προς την ιστοσελίδα για την αναπαραγωγή ακατάλληλων video που έδειχναν θύματα παιδικής πορνογραφίας και trafficking. Η MindGeek αντιμετωπίζει επίσης κριτική ως προς το μονοπώλιο της ίδιας στη βιομηχανία του πορνό, μιας που η ίδια είναι ιδιοκτήτρια της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιστοσελίδων της εν λόγω κατηγορίας περιεχομένου.

Η περιγραφή που το Netflix έχει δώσει στη δημοσιότητα για την υπόθεση του Money Shot έχει ως εξής: «Όσο οι οργανώσεις ενάντια στο trafficking αναζητούν δικαιοσύνη για τα θύματά τους, μπορεί ο online γίγαντας να προστατέψει αυτούς από τους οποίους εισπράττει κέρδη ή έχουμε να κάνουμε με ένα νέο κύμα λογοκρισίας για ενήλικους performers που δημιουργούν συναινετικά πορνό»; Η ταινία υπόσχεται επιπλέον σε βάθος συνεντεύξεις με performers, ακτιβιστές και πρώην υπαλλήλους της εταιρείας.

«Αυτό το ντοκιμαντέρ απαιτεί από εμάς να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει σεξουαλικότητα και συναίνεση όταν διαδικτυακές πλατφόρμες δισεκατομμυρίων πλουτίζουν με user-generated περιεχόμενο», δήλωσε η σκηνοθέτρια και παραγωγός του Money Shot, Suzanne Hillinger. «Ποιος διαθέτει και ποιος θα έπρεπε να διαθέτει την εξουσία σε αυτά τα περιβάλλοντα; Η ελπίδα μας είναι αυτή η ταινία να ξεκινήσει σημαντικές συζητήσεις γύρω από το sex και τη συναίνεση, τόσο στο internet όσο και στον έξω κόσμο», συνεχίζει η ίδια.

Το trailer του Money Shot: The Pornhub Story: