Ο νέος κύκλος της βραβευμένης με Emmy σειράς της Lucasfilm και του γαλαξία του Star Wars, έκανε πρεμιέρα την 1η Μαρτίου, αποκλειστικά στο Disney+.


Τα ταξίδια του Mandalorian στον γαλαξία του Star Wars συνεχίζουν. Ο άλλοτε μοναχικός κυνηγός επικηρυγμένων, Din Djarin, έχει επανενωθεί με τον Grogu. Στο μεταξύ, η New Republic αγωνίζεται να οδηγήσει το γαλαξία μακριά από τη σκοτεινή ιστορία του. Ο Mandalorian θα συναντηθεί με παλιούς συμμάχους και θα κάνει νέους εχθρούς, καθώς εκείνος και ο Grogu συνεχίζουν, μαζί, το ταξίδι τους.

Ο τρίτος κύκλος της σειράς “The Mandalorian” του Disney+ έκανε θριαμβευτική πρεμιέρα την 1η Μαρτίου με το πρώτο επεισόδιο. Ποιους χαρακτήρες αγαπήσαμε και ξεχωρίσαμε στους δύο πρώτους κύκλους; Κάποιους τους λατρέψαμε, κάποιους όχι τόσο. Ποιοι είναι οι δικοί σας αγαπημένοι χαρακτήρες και ήρωες από τη σειρά “The Mandalorian”;

The Mandalorian / Din Djarin
Νομίζατε ότι είχε κλειδώσει ο Grogu για την πρώτη θέση αλλά ο ρόλος του Pedro Pascal σαν τον κυνηγό κεφαλών Mando, του «πάει γάντι», ακόμα και αν σε πολλά επεισόδια δεν βλέπουμε το πρόσωπό του. Βασικά, δεν πρέπει να βγάλει το κράνος του, αλλιώς θα μπλέξει. Mando και Baby Yoda, μακράν ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά δίδυμα των τελευταίων ετών. Τι άλλο να γράψεις ειδικά για τον Pedro Pascal, πρωταγωνιστεί στις δύο πιο επιτυχημένες σειρές του σήμερα, “The Mandalorian” και “The Last of Us” και θα μας απασχολήσει πολύ για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Grogu
Μικροσκοπικός, με μοναδικές δυνάμεις, από το γένος των Yoda, ο Grogu ή αλλιώς Baby Yoda είναι το νέο icon της ποπ κουλτούρας και ένα από τα αξιολάτρευτα πλάσματα στο σύμπαν του Star Wars. Και ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί νέοι fans βλέπουν τη σειρά. Μην τον βλέπετε έτσι μικρούλι, οι δυνάμεις του είναι πραγματικά μεγάλες, έτοιμος να εξελιχθεί σε Jedi. Ο μικρός είναι μόλις 50 χρονών, για τα δεδομένα των Yoda, ακόμα μωρό.

Peli Motto
Φοβερή η κωμικός Amy Sedaris στο ρόλο της αξιαγάπητης Peli Motto, μηχανικού διαστημικών σκαφών και κατοίκου του ερημικού πλανήτη Tattoine. Διατηρεί το αστρικό της συνεργείο, οι δουλειές πηγαίνουν «σφαίρα» και έχει για μαστοράκια κάποια εκνευριστικά Jawas. Ο Mando την έχει χρειαστεί πολλές φορές για να σουλουπώσει τα δικά του πολεμικά αστροσκάφη, να του βρει ανταλλακτικά και να φροντίσει-προστατεύσει τον Baby Yoda όσο αυτός ήταν απασχολημένος με διάφορα άλλα -επικίνδυνα- θέματα. Η Peli φέρνει και λίγο σε Ellen Ripley (Sigourney Weaver) από το “Alien”, τι λέτε;

Bo-Katan Kryze
Η τρίτη σεζόν μας προϊδεάζει για πολύ Bo-Katan Kryze, τη θηλυκή Mandalorian που απολαύσαμε σε κάποια επεισόδια στη δεύτερη σεζόν. Μπορεί η παρουσία της να ήταν brief αλλά έσωσε από βέβαιο θάνατο τον Mando και τον Grogu, ας μην προσθέτουμε, όμως, έξτρα spoilers. Η Αμερικανίδα ηθοποιός Katee Sackhoff παίζει την Bo-Katan Kryze, ιδανικός ρόλος, με την ίδια να δανείζει πριν από λίγα χρόνια τη φωνή της και στις animated σειρές “Star Wars: The Clone Wars” και “Star Wars Rebels”, ακριβώς για τον ίδιο ρόλο της δυναμικής Bo-Katan Kryze.

Moff Gideon
Άλλος ένας villain στο “Mandalorian”, ποιος καλύτερος-τρομακτικότερος από τον φοβερό Giancarlo Esposito σαν Moff Gideon; Τόσα χρόνια μας έδινε ανατριχίλες σαν κοτοπουλάς-επιχειρηματία-ναρκέμπορο Gustavo Fring στις σειρές “Breaking Bad” και “Better Call Saul”, καιρός να ασχοληθεί και με το διάστημα. Από τους τελευταίους ζωντανούς -και αδίστακτους- ηγέτες της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να αποκτήσει ξανά δυνάμεις, ο Moff Gideon διακαώς προσπαθεί να εντοπίσει και να αιχμαλωτίσει τον Grogu.

The Client
Ο μυστηριώδης «πελάτης» παραμένει πιστός στην Αυτοκρατορία παρά την πτώση της. Είναι αυτός που δίνει στον Mando μία δύσκολη αποστολή που θα πληρωθεί αδρά. Να βρει, να συλλάβει και να του παραδώσει τον Grogu. Με τη σειρά του, ο Client, με τη βοήθεια του Dr. Pershing, θα πάρει το πολύτιμο αίμα του Grogu και θα το μεταγγίσει στους Dark Troopers, δίνοντάς τους νέα ζωή και δυνάμεις (ή τουλάχιστον αυτό υπόσχεται). Αυτό όμως που ξεχωρίζει, πάνω από όλα, είναι ο σπουδαίος Γερμανός σκηνοθέτης Werner Herzog στο ρόλο του Client. Πάντα θα μας εκπλήσσει ο κ. Herzog.

Kuiil
“I have spoken”, η χαρακτηριστική ατάκα του ηρωικού Kuiil, της εξωγήινης φυλής των Ugnaught. Ζει μόνος του, σαν άλλος γαλαξιακός νομάς, στον μακρινό πλανήτη Arvala-7, εκεί που κατευθύνεται ο Mando για να εντοπίσει τον Grogu, με σκοπό να τον παραδώσει στον Client. Η βοήθεια του Kuiil προς στον Mando θα είναι καθοριστική σε αυτό το άγνωστο και επικίνδυνο μέρος που προσγειώνεται ο ήρωάς μας. Δεν θα τον υποδεχτούν όλοι με δάφνες ή ό,τι άλλο φυτρώνει σε αυτόν τον πλανήτη. Θα θέλαμε να τον δούμε σε περισσότερα επεισόδια αλλά και ακόμα και έτσι, αποδείχτηκε ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του “Mandalorian”.

Ahsoka Tano
Μπορεί η παρουσία της στη σειρά να μην ήταν τόσο μεγάλη αλλά υπήρξε αρκετά κρίσιμη, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για τον Grogu. Η Ahsoka Tano θα μας απασχολήσει για καιρό. To Disney+ ετοιμάζει μία νέα σειρά για τα τέλη της χρονιάς, με κύρια πρωταγωνίστρια την ίδια, με την μοναδική Rosario Dawson να την υποδύεται περίφημα. Ρόλος κομμένος και ραμμένος για αυτήν. Σοφή κίνηση από το Disney+, αν σκεφτούμε ότι η Ashoka Tano -με αυτή την ξεχωριστή εμφάνιση και χαρακτηριστικά- είναι ένας πολύ δημοφιλής χαρακτήρας μέσα από τις animated σειρές “Star Wars: The Clone Wars” και “Star Wars Rebels”. Είναι μία δυναμική Jedi που προέρχεται από τη φυλή ανθρωποειδών Togruta και χειρίζεται όσο κανείς άλλος το lightsaber.

Boba Fett
Μπορεί να κυκλοφόρησε ήδη το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του “Mandalorian” αλλά σας προτείνουμε πρώτα να δείτε τη σειρά “The Book of Boba Fett” (άλλοι την ονομάζουν εύλογα “The Mandalorian 2.5”). Θα σας λυθούν όποιες απορίες για τον Mando, τον Grogu, ακόμα και παλιούς γνώριμους σαν τον Luke Skywalker. Σημαντικός χαρακτήρας στη μυθολογία Star Wars, ο κυνηγός κεφαλών Boba Fett μέσα από το “Book of Boba Fett” αλλά και τις εμφανίσεις του στο “Mandalorian”, δεν μας πείθει τόσο. Αρκετά γκρίζος και πεζός σαν χαρακτήρας, βαρύ πεπόνι, ευτυχώς βρέθηκε ο Mando και ο Grogu για να σώσουν την παρτίδα. Άλλοι θα διαφωνήσουν πλήρως, γούστα είναι αυτά.

Doctor Pershing
Περίεργος ο ρόλος του γιατρού και κλωνοποιού Pershing, υπεύθυνου για την αρπαγή και μετάγγιση του αίματος του Grogu και πάντα υπό τις οδηγίες του Client, του Moff Gideon και άλλων σκοτεινών χαρακτήρων. Υπεύθυνος και για τα πειράματα στον μικρό μας Grogu, σίγουρα δεν βρίσκεις κάτι καλό πάνω του. Αν σκαλίσεις πιο βαθιά, ίσως τελικά λυπήθηκε το μικρό αυτό πλάσμα και δεν προχώρησε στη θανάτωσή του ή απλά σκέφτηκε ψυχρά και ορθολογικά και δεν «σπατάλησε» το τελευταίο πλάσμα του είδους του. Ίσως του χρειαστεί ο Grogu στο μέλλον ή ένας στρατός από Grogu-κλώνους. Ο Ιρανο-Αμερικανός ηθοποιός Omid Abtahi στο ρόλο του Doctor Pershing.