Όλα όσα γνωρίζουμε για την πιθανή δημιουργία ενός πάρκου που σίγουρα θέλουμε να επισκεφθούμε


Ρεπορτάζ για την πιθανότητα δημιουργίας ενός θεματικού πάρκου Peaky Blinders στο Birmingham έκαναν την εμφάνισή τους πρόσφατα στον βρετανικό Τύπο, γεγονός που πιστοποιεί το ότι, παρά το τέλος της σειράς, ο κόσμος δεν χόρτασε από το coolness του Thomas Shelby και των υπόλοιπων χαρακτήρων αυτής.

Σύμφωνα με τη Mail Online, εκπρόσωποι τουριστικών επενδύσεων της περιοχής του Birmingham αναζητούν τρόπους να εκμεταλλευτούν τη δημοφιλία της σειράς του BBC, δημιουργώντας μια σχετική attraction στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Neil Rami, chief executive της West Midlands Growth Company, ανέφερε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας: «Υπήρξαμε μάρτυρες του παγκοσμίου φαινομένου στο οποίο μετατράπηκε το Peaky Blinders, βάζοντας την περιοχή μας στον χάρτη με εσωτερικούς αλλά και διεθνείς επισκέπτες».

«Μετά από τη θετική επίπτωση που είχαν τα Commonwealth Games στο Birmingham το 2022, θέλουμε να διατηρήσουμε τους προβολείς της προσοχής στην περιοχή μας, εξερευνώντας την πιθανότητα να φτιάξουμε κάτι πιο μόνιμο ώστε να κεφαλαιοποιήσουμε από το θετικό momentum του Peaky effect με περισσότερους επισκέπτες».

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Πόλης του Birmingham, Ian Ward, ανέφερε επίσης: «Το Birmingham παίζει κεντρικό ρόλο στην ιστορία του Peaky Blinders, με την πόλη και τους δρόμους του Black Country να έχουν μπει στα σπίτια εκατομμυρίων θεατών στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Πέρα από τη δημοφιλία του Peaky Blinders, η απήχηση του Birmingham ως ηγετική τοποθεσία για ντόπιους και διεθνείς κινηματογραφιστές έχει αυξηθεί, με τον Steven Spielberg και τον Tom Cruise να έρχονται πρόσφατα στην πόλη για επόμενα projects».

Περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το πώς θα μπορούσε να είναι το θεματικό πάρκο δεν έχουν γίνει για την ώρα γνωστές, το σίγουρο είναι όμως πως η παράδοση του Ηνωμένου Βασιλείου σε αντίστοιχα αξιοθέατα – όπως τα studios όπου γυρίστηκαν οι ταινίες Harry Potter –  είναι δυνατή και προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το 2022 είχε προηγηθεί η είδηση ότι η ομάδα παραγωγής πίσω από το Peaky Blinders ετοιμαζόταν να ανοίξει μια αλυσίδα από official themed pubs, bars και μπαρμπέρικα με το brand name της σειράς, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα κέρδη της από αυτή.

Η έκτη και τελευταία σεζόν του Peaky Blinders ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2022, με τον δημιουργό του, Steven Knight, να έχει επιβεβαιώσει πως έχει ολοκληρώσει το σενάριο μιας feature length spin-off ταινίας. Ο Cillian Murphy, που ερμήνευσε τον Tommy Shelby, αναμένεται να επιστρέψει για τις ανάγκες αυτής, ενώ η ταινία θα ξεκινά κατά πάσα πιθανότητα από εκεί που μας άφησε το φινάλε της σειράς.