Ο σκηνοθέτης της σειράς, David Fincher, δήλωσε πως η σειρά δεν ήταν αρκετά καλή «επένδυση» για το Netflix…


Οριστικό αντίο καλούμαστε να πούμε τελικά στο Mindhunter, 4 χρόνια μετά την κυκλοφορία της είδησης ότι δεν επρόκειτο να δούμε σύντομα τη συνέχειά του, μέσα από τον 3ο κύκλο της σειράς. Η αγαπημένη σειρά που δημιούργησε ο πολυβραβευμένος David Fincher έχει έκτοτε αποκτήσει cult status ως μια από τις παραγωγές του Netflix που λατρεύει ένα τεράστιο κοινό της υπηρεσίας streaming, με αυτήν ωστόσο να μην λέει να δώσει το ΟΚ ώστε να συνεχιστεί το ατμοσφαιρικό noir fiction.

Ο David Fincher παρ’ όλα αυτά διατηρεί εδώ και χρόνια τη συνεργασία του με το Netflix, έχοντας κυκλοφορήσει έκτοτε την ταινία Mank όπως και το ντοκιμαντέρ για την τέχνη του κινηματογράφου, Voir. Κάθε τόσο όμως, ο διεθνής Τύπος άφηνε να κυκλοφορήσει κάποια φήμη που ήθελε το Mindhunter να συνεχίζεται, χωρίς τη σχετική επιβεβαίωση. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωνε πάντα πως επιθυμία του ήταν να γυρίσει 5 σεζόν, δίνοντας ελπίδες στο fanbase της σειράς.

Αν λοιπόν ήσασταν κι εσείς ανάμεσα σε όσους προσδοκούσαν νεότερα για μια νέα σεζόν του Mindhunter, τα πράγματα φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολα και επίσημα: ο Fincher έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στην γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche, αναφέροντας εκεί πως το Netflix πιστεύει ότι το Mindhunter δεν είναι «αρκετά καλή επένδυση», αφού κοστίζει πολύ και δεν προσέλκυσε αρκετά μεγάλο κοινό στις προηγούμενες σεζόν του ώστε να δικαιολογήσει το budget του.

Έτσι, για ακόμη μια φορά, μια streaming πλατφόρμα του μεγέθους του Netflix φαίνεται πως οδηγεί στη λήθη μια σειρά που εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και τους κριτικούς, αποφασίζοντας ότι μάλλον είναι πιο εμπορικά συνετό το να επενδύσει σε άλλες, πιο safe παραγωγές. Τι να πει κανείς…