«Ουδέν νεότερο από το Δυτικό Μέτωπο» και «Τα πνεύματα του Ινισέριν» ξεχώρισαν ανάμεσα στις υποψήφιες ταινίες του κινηματογραφικού θεσμού


Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (19 Φεβρουαρίου) η απονομή των κινηματογραφικών βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας, των BAFTA. Στη φετινή τελετή, παραδοσιακά προοικονομία των επικείμενων Oscar, το Ουδέν νεότερο από το Δυτικό Μέτωπο κέρδισε το BAFTA καλύτερης ταινίας, ενώ ο Edward Berger κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.

.be

H ταινία βραβεύτηκε ακόμη με BAFTA καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, ξενόγλωσσης (μη αγγλόφωνης) ταινίας, φωτογραφίας, ήχου και πρωτότυπης μουσικής επένδυσης.

«Σ’ ευχαριστώ που μου χάρισες την αυτοπεποίθηση να μετατρέψω τις αμφιβολίες σε πίστη για να κάνω αυτήν την ταινία. Είναι μια τεράστια, τεράστια τιμή», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας κατά τη βράβευσή του, απευθυνόμενος στην κόρη του.

Η ταινία Τα πνεύματα του Ινισέριν ήταν η καλύτερη βρετανική ταινία, ενώ οι Kerry Kondon και Barry Keoghan κέρδισαν τα BAFTA Β’ γυναικείου και Β’ ανδρικού ρόλου.

Η Kate Blanchett κέρδισε το BAFTA Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Tár, ενώ το αντίστοιχο βραβείο στους άνδρες κέρδισε ο Austin Butler για την ερμηνεία του ως Elvis.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr