Το Milky Way του Βασίλη Κεκάτου ταξιδεύει στο Φεστιβάλ Series Mania


Πριν καν αυτή προβληθεί στο Mega, η σειρά αποτελεί την πρώτη ελληνική παραγωγή που συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ

Πριν καν αυτή προβληθεί στο Mega, η πολυαναμενόμενη σειρά του Βασίλη Κεκάτου, Milky Way, ξεκινά το διεθνές ταξίδι της, καθώς θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Series Mania.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Λιλ της Γαλλίας, από τις 17 ως τις 24 Μαρτίου του 2023 και αποτελεί μια πολύ σημαντική διάκριση για τις εγχώριες τηλεοπτικές παραγωγές.

Το Milky Way σε σενάριο και σκηνοθεσία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτου, είναι η πρώτη ελληνική παραγωγή που παρουσιάζεται ποτέ στο Φεστιβάλ Series Mania, και μάλιστα στο Επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα αυτού, όπου και επιλέγονται μόλις 8 σειρές από ολόκληρο τον κόσμο. Το Series Mania αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στις σπουδαιότερες τηλεοπτικές σειρές παγκοσμίως, προσφέροντάς τους αποκλειστική πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη.

Στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ έχουν ξεκινήσει παλαιότερα τη σταδιοδρομία τους σειρές των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων όπως το Netflix, το HBO Max, το Disney+, το BBC και το Channel 4. Tο Milky Way αναμένεται να διαγωνιστεί απέναντι σε γιγαντιαίες παραγωγές όπως το The Power της Amazon με πρωταγωνίστρια την Toni Collete, το The Fortress της Viaplay Original, την συμπαραγωγή των Apple TV+, Hulu Japan και France TV με τίτλο Les Gouttes De Dieu, και το Mentiras Pasajeras της Paramount+ σε παραγωγή των αδελφών Almodóvar.

Πρόεδρος της φετινής επιτροπής του φεστιβάλ είναι η υποψήφια για 3 βραβεία Emmy σεναριογράφος, σκηνοθέτις και παραγωγός σειρών, Lisa Joy, δημιουργός του βραβευμένου με 7 Emmy Westworld του ΗΒΟ, καθώς και πολλών άλλων σειρών.

Tα 8 επεισόδια του Milky Way γυρίστηκαν μέσα σε διάστημα 7 μηνών, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και μας μεταφέρουν σε μία ορεινή πόλη που δεν κατονομάζεται, με πρωταγωνίστρια την 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, η οποία ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Όλα θα ανατραπούν όταν μένει έγκυος από τον Τάσο, το μεγαλύτερο σε ηλικία αγόρι της, που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και το περιβάλλον της αγκαλιάζουν τότε το νέο της εγκυμοσύνης της, θέτοντας όμως μια σειρά από περιορισμούς στη ζωή και τα όνειρά της. Τότε εμφανίζεται στη ζωή της ο Τζο, ένα αγόρι διαφορετικό από ό,τι έχει συνηθήσει στο συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας και οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις, που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το δίλημμα του να κάνει αυτό που περιμένουν όλοι από εκείνην ή να διαλέξει εκείνη τον δρόμο της.

Το καστ της σειράς περιλαμβάνει τους Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο, Νικολάκη Ζεγκίνογλου, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμιδα Μπαζάκα, Ακύλλα Καραζήση, Αργύρη Μπακιρτζή, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννη Κοτίδη, Ξένια Ντάνια, Σταύρο Τσουμάνη, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσα, Κασσιόπη Κλέπκου, Μαρία Μαμούρη και Αλέξανδρο Βούλγαρη.

Guest stars της σειράς θα είναι ο Νίκος Καραθάνος, ο Αργύρης Ξάφης, ο Πρόδρομος Τσινικόρης, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Λαέρτης Μαλκότσης, ο Κίμων Κουρής, ο Ιβάν Σβιτάιλο, η Άλκηστις Πουλοπούλου, η Ελένη Φουρέιρα και πολλοί ακόμη.

Η μίνι σειρά 8 επεισοδίων σε παραγωγή της Foss Productions, συμπαραγωγή με το MEGA, σε συνεργασία με την Plays2Place και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο του 2023 από το MEGA.