Την επιστροφή τριών αγαπημένων franchise ανακοίνωσε η Disney, εν μέσω μεγάλης ωστόσο κρίσης στο εσωτερικό της. Δύσκολα τα πράγματα για τη Disney, ας ελπίσουμε σε τρία επιτυχημένα sequels που θα σώσουν την κατάσταση!


Την επιστροφή τριών αγαπημένων franchise ανακοίνωσε η Disney, εν μέσω μεγάλης ωστόσο κρίσης στο εσωτερικό της. Όσο η εταιρεία απολύει μαζικά εργαζομένους της και προσπαθεί να αναδιαρθρώσει την εσωτερική της δομή για εξοικονόμηση πόρων, η ίδια προχώρησε στην ανακοίνωση της δημιουργίας τριών sequels, που προβλέπει να της αποφέρουν κέρδη για την επανάκαμψή της σε μια από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της. Ο λόγος για τα πολυαναμενόμενα πια Toy Story 5, Frozen 3 και Zootopia 2.

«Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ετοιμάζουμε sequels στα animation studios μας για μερικά από τα πιο δημοφιλή μας franchises, τα Toy Story, Frozen και Zootopia» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε για την ανακοίνωση. «Θα έχουμε σύντομα περισσότερα να μοιραστούμε σχετικά με τις δύο αυτές παραγωγές, όμως αυτό είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα σχετικά με το πώς θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα σχετικά με τα brands και franchises μας».

Την περασμένη χρονιά, η εταιρεία σημείωσε περιορισμένη εισπρακτική επιτυχία με την ταινία Lightyear, η οποία απέφερε μόλις 226 εκατομμύρια δολάρια, πολύ λιγότερα από τα προβλεπόμενα. Το Toy Story 4 θεωρείτο πως θα ήταν η τελευταία ταινία της σειράς, με παραγωγούς μεταξύ άλλων τους Tom Hanks και Tim Allen. Το αν οι ίδιοι θα επιστρέψουν για την 5η ταινία δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό.

Από την άλλη πλευρά, οι ταινίες Frozen και Zootopia έχουν αποφέρει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην εταιρεία, γεγονός που εύλογα οδηγεί στη συνέχισή τους με τον ίδιο σκοπό.

Το πότε θα δούμε τις νέες ταινίες της Disney δεν είναι ακόμη γνωστό, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω σημαντικών διαδικασιών για να σταματήσει τις οικονομικές της απώλειες που είχαν εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, η εταιρεία πρόκειται να αναδιοργανωθεί σε τρία διαφορετικά τμήματα, το Entertainment, ESPN και Parks, Experience & Products, ενώ παράλληλα προχωρά δυστυχώς στην απόλυση περισσότερων από 7.000 υπαλλήλων της από διαφορετικά τμήματα. Σύμφωνα με τη Disney CFO, Christine McCarthy, οι συνολικές περικοπές θα αφορούν στο τμήμα του marketing (50%), του εργατικού δυναμικού (30%) και της τεχνολογίας (20%).