Η Bianca στέλνει ένα μήνυμα για τη διαταραχή σωματικής δυσμορφίας, χορεύοντας στη μεγάλη οθόνη


Την πρώτη της plus size πρωταγωνίστρια παρουσίασε η Disney, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη διαταραχή σωματικής δυσμορφίας σε μικρούς, αλλά και μεγάλους.

Στην 85ετή ιστορία της στον κινηματογράφο, η εμβληματική εταιρεία δεν είχε επιλέξει ποτέ ξανά μία γυναίκα με αυξημένα κιλά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αναπαράγοντας δυστυχώς τα στενά κοινωνικά πρότυπα που θέλουν το γυναικείο σώμα να χωρά μόνο σε συγκεκριμένα, μικρά sizes.

Όλα φαίνεται, ωστόσο, πως αλλάζουν με την Bianca, μία συμπαθητική χορεύτρια «που παλεύει με την ίδια της την αντανάκλαση, ξεπερνώντας την αμφιβολία και τον φόβο, διοχετεύοντας την εσωτερική της δύναμη, χάρη και ισχύ».

Η Bianca πρωταγωνιστεί στην ταινία Reflect, που σκηνοθετήθηκε από την Hillary Bradfield και αποτελεί μέρος του Short Circuit, μίας σειράς πειραματικών ταινιών μικρού μήκους.

Οι πρώτες αντιδράσεις από το κοινό φαίνεται πως είναι πολύ καλές, με πολλές ενήλικες γυναίκες να εύχονται ο ρόλος να είχε παρουσιαστεί στο κοινό όταν οι ίδιες ήταν ακόμα παιδιά.

«Όταν ήμουν 16 ετών χρειαζόμουν αυτή την ταινία μικρού μήκους της Disney πριν παραιτηθώ απ΄ το μπαλέτο, γιατί δεν ήθελα να είμαι ένα από τα παχουλά κορίτσια της τάξης. Χαίρομαι που οι μικρές το έχουν» σχολίασε στα κοινωνικά μέσα μια ενήλικη θαυμάστρια του νέου χαρακτήρα της Disney.

Οι θαυμαστές της Disney, αλλά και γενικότερα των κινουμένων σχεδίων που απευθύνονται στους μικρούς μας φίλους και φίλες, ζητούσαν εδώ και αρκετό διάστημα να παρουσιαστεί μία plus size πριγκίπισσα, σπάζοντας επιτέλους τα χρόνια κοινωνικά στερεότυπα. Φαίνεται πως τώρα την απέκτησαν, στον δρόμο για την αναπαράσταση όλο και πιο ρεαλιστικών χαρακτήρων στην οθόνη, αλλά και στα πλαίσια της ορατότητας ανθρωποτύπων που υπήρξαν παραγκωνισμένοι εκτός του κοινωνικού γίγνεσθαι εξαιτίας προκαταλήψεων και λανθασμένων προτύπων.