Η λίστα του βραβευμένου σκηνοθέτη με επτά ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις αν θέλεις να λέγεσαι πραγματικός σινεφίλ


Επτά ταινίες που ο ίδιος θεωρεί «τέλειες» κατονόμασε πρόσφατα ο Quentin Tarantino, οι οποίες και ανήκουν στις κατηγορίες horror, κωμωδίας, αλλά και sci-fi.

Ο σκηνοθέτης του εμβληματικού Pulp Fiction του 1994 κατονόμασε πιο συγκεκριμένα το The Texas Chainsaw Massacre του 1974 ως μια από τις τελειότερες χολυγουντιανές παραγωγές όλων των εποχών. Ο ισχυρισμός αυτός του Tarantino εμφανίζεται στο νέο του βιβλίο, Cinema Speculation, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Harper Collins, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και πάλι σε αυτόν στην εμφάνισή του στην εκπομπή του Jimmy Kimmel την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Ο Kimmel ρώτησε πιο συγκεκριμένα τον σκηνοθέτη ποιες άλλες ταινίες θεωρεί ο ίδιος εξίσου «άπιαστες», για να λάβει την απάντηση: «Λοιπόν, δεν υπάρχουν πολλές – και αυτό επιβεβαιώνει ότι η τέχνη του κινηματογράφου είναι δύσκολη».

Ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης ξεκαθάρισε ότι οι δικές του επτά αγαπημένες ταινίες μπορεί να μην είναι οι αγαπημένες όλου του κοινού, στη συνέχεια όμως τις κατονόμασε με αυτοπεποίθηση. Στο top seven του λοιπόν βρίσκονται οι ταινίες Jaws (Τα Σαγόνια του Καρχαρία) (1975), The Exorcist (Ο Εξορκιστής) (1973), Annie Hall (1977), Young Frankenstein (1974) και Back to the Future (Πίσω στο Μέλλον) (1985).

Ο Tarantino πρόσθεσε ακόμη μια ταινία στη λίστα του, το western The Wild Bunch (Άγρια Συμμορία) του Sam Peckinpah του 1969, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι παρά το γεγονός ότι αυτή δεν είναι μια τέλεια από άποψη τεχνικής ταινία, είναι τόσο «άπιαστη» που πρέπει να μπει στη λίστα.

Δείτε τη συνέντευξή του στον Jimmy Kimmel:

Οι αγαπημένες ταινίες του Quentin Tarantino:

The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Jaws (1975)

The Exorcist (1973)

Annie Hall (1977)

Young Frankenstein (1974)

Back To The Future (1985)

The Wild Bunch (1969)