Σε σκηνοθεσία του Pablo Larraín


Σε biopic για τη ζωή της Maria Callas πρόκειται να πρωταγωνιστήσει η Angelina Jolie, ερμηνεύοντας την εμβληματική τραγουδίστρια όπερας κατά τις τραγικές τελευταίες ημέρες της ζωής της. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Variety, την ταινία πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Pablo Larraín, ο οποίος και πρόσφατα σκηνοθέτησε την Kristen Stewart ως πριγκίπισσα Diana στο Spencer, για το οποίο και προτάθηκε για Oscar Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Η ταινία θα τιτλοφορείται κατά πάσα πιθανότητα Maria και το σενάριο αυτής υπογράφει ο Steven Knight, που έγραψε επίσης το Spencer και Eastern Promises.

«Το να έχω την ευκαιρία να συνδυάσω τα δύο πιο βαθιά και προσωπικά πάθη μου, το σινεμά και την όπερα, είναι ένα όνειρο που περιμένω χρόνια να κάνω πράξη», ανέφερε ο Larraín σε σχετικές του δηλώσεις. «Το να το κάνω με την Angelina, μια εξαιρετικά γενναία καλλιτέχνη γεμάτη περιέργεια, είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Ένα πραγματικό δώρο».

Η Jolie πρόσθεσε: «Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη για τη ζωή και την κληρονομιά της Maria. Θα δώσω όσα μπορώ για να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Ο Pablo Larraín είναι ένας σκηνοθέτης που εκτιμώ εδώ και καιρό. Το να έχω την ευκαιρία να πω περισσότερα για την ιστορία της Maria μαζί του και με ένα σενάριο του Steven Knight, είναι ένα όνειρο».

Η Jolie πρωταγωνίστησε τελευταία στην παραγωγή της Marvel, Eternals, το 2021, ενώ θα επιστρέψει στον ρόλο της Master Tigress στο Kung Fu Panda 4 το 2024.