Με το cast να εμπλουτίζεται με πολλούς λαμπερούς ηθοποιούς


Ξεκίνησαν και επίσημα τα γυρίσματα για το Dune: Part Two, το sequel της επιτυχημένης ταινίας φαντασίας του Denis Villeneuve που έσπασε πέρυσι ταμεία.

Η πρόθεση να συνεχιστεί το franchise είχε γίνει γνωστή από τον προηγούμενο Οκτώβριο, όταν και έγινε γνωστό ότι η ταινία είχε φτάσει μόνο στο αμερικανικό box office τις εισπράξεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια μόλις εβδομάδα. Το Dune βραβεύθηκε επίσης με έξι Oscar, στις κατηγορίες Best Sound, Visual Effects, Production Design, Music, Editing και Cinematography.

Μιλώντας στο Καναδικό ΕΤ, ο Villeneuve ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για την ταινία, τη χαρακτήρισε ωστόσο ως τη μεγαλύτερη πρόκληση για την καριέρα του μέχρι σήμερα, μιας που αυτή θα είναι πιο σύνθετη από το 1ο Dune.

Ο Timothée Chalamet πρόκειται να επιστρέψει στον ρόλο του Paul Atreides μαζί με τη Zendaya στον ρόλο της Chani, με τη δεύτερη να παίζει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στην πλοκή της δεύτερης ταινίας.

Τα νέα μέλη του cast θα είναι οι Léa Seydoux, Christopher Walken, Florence Pugh και Austin Butler, ενώ αναμένονται και άλλες εκπλήξεις.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2023.