**Προσοχή spoilers **


Το γεγονός ότι παραλίγο να σκοτώσουν έναν αγαπημένο χαρακτήρα της τέταρτης σεζόν δήλωσαν οι δημιουργοί του Stranger Things, Matt και Ross Duffer, πράγμα που είχε γραφτεί στο αρχικό σενάριο της σειράς.

Στην τέταρτη σεζόν, ο πρόεδρος του Hellfire Club, Eddie Munson (Joseph Quinn), ο Dr. Martin Brenner (Matthew Modine) και ο bully Jason Carver (Mason Dye), ήταν οι μόνοι χαρακτήρες που είδαμε να πεθαίνουν, όμως στην πραγματικότητα οι Duffer Brothers είχαν σκοπό να «σκοτώσουν» και τον Ρώσο φύλακα ασφαλείας, τον Enzo (Tom Wlaschiha).

Ο Enzo είναι στη σειρά ο φύλακας που γίνεται φίλος του Hopper (David Harbour), όσο εκείνος βρίσκεται φυλακισμένος στη Ρωσία. Ο ίδιος παίζει κομβικό ρόλο στη σειρά, μιας που βοηθά τον Hopper, αλλά και την Joyce Byers (Winona Ryder) και τον Murray (Brett Gelman) να επιστρέψουν στο Hawkins. Φαίνεται λοιπόν πως οι δημιουργοί της σειράς τον… λυπήθηκαν, κρατώντας τον τελικά στη ζωή.

s

O Enzo. 

Το Stranger Things αναμένεται να επιστρέψει και για μια πέμπτη και τελευταία σεζόν, η οποία θα εκτυλίσσεται αποκλειστικά στο Hawkins.

Μιλώντας στο Happy Sad Confused podcast, ο Matt Duffer ανέφερε: «Θέλουμε να επιστρέψουμε σε πολλά από τα πράγματα που κάναμε στην πρώτη σεζόν. Πολλά από τα original groupings και ταιριάσματα που είχαμε στην πρώτη σεζόν- υπάρχει κάτι το όμορφο στο να κάνεις μια πλήρη περιστροφή».

Μαζί με την πέμπτη σεζόν, οι Duffer Brothers πρόκειται να αρχίσουν να δουλεύουν ένα spin-off και μια θεατρική παράσταση βασισμένη στη σειρά, ενώ οι ίδιοι πρόκειται να εργαστούν πάνω στη δημιουργία μιας live-action σειράς-διασκευής του Death Note, όπως και μιας διασκευής του μυθιστορήματος των Stephen King και Peter Straub, The Talisman.