Ο δημιουργός ενός από τα πιο αγαπημένα anime όλων των εποχών, αλλά και τις πιο επιτυχημένης σειράς ανταλλάξιμων καρτών παγκοσμίως, δεν είναι πια ανάμεσά μας


Σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός του Yu-Gi-Oh!, Takahashi Kazuki, ο οποίος και βρισκόταν μόνος του σε διακοπές στο σύμπλεγμα νησιών Okinawa της Ιαπωνίας. Η σωρός του βρέθηκε στη θάλασσα, με τον ίδιο να φορά εξοπλισμό καταδύσεων, ενώ σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ των New York Times, η αιτία θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Γεννημένος στις 4 Οκτωβρίου του 1961, ο Takashi Kazuki ξεκίνησε την καριέρα του ως manga artist στα early 1980s. Το 1996 έγραψε την ιστορία του νεαρού αγοριού με τα μυτερά μαλλιά, του Yugi Mutou, που θα σημείωνε τεράστια επιτυχία επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, οδηγώντας μάλιστα και στη δημιουργία ενός παιχνιδιού ανταλλάξιμων καρτών, που θα ήταν και το πιο επιτυχημένο όλων των εποχών, σύμφωνα με τα Guinness World Records.

Το Yu-Gi-Oh! franchise οδήγησε στη δημιουργία 11 σχετικών σειρών, συμπεριλαμβανομένου του spinoff Yu-Gi-Oh! Go Rush!! που τρέχει ακόμη, αλλά και τεσσάρων ταινιών, βιβλίων και μυθιστορημάτων και 50 video games.

Το τελευταίο project του δημιουργού ήταν το Marvel’s Secret Reverse, ένα Marvel manga με τον Spider-Man και τον Iron Man, το οποίο και κυκλοφόρησε μόλις δύο εβδομάδες πριν.