«Ήταν η προσπάθειά μου να καταλάβω τις δικές μου σχέσεις με τις γυναίκες» δήλωσε η δημιουργός και πρωταγωνίστρια της άκρως επιτυχημένης σειράς.


Με ένα κείμενό της γιόρτασε η Lena Dunham τη 10η επέτειο από την πρώτη προβολή του Girls, της σειράς που η ίδια έγραψε και πρωταγωνίστησε, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία στο γυναικείο και όχι μόνο κοινό των millennials.

Η σειρά συμπλήρωσε 10 χρόνια από την πρώτη της προβολή την Παρασκευή 15 Απριλίου. Μετά την πρεμιέρα της το 2012, προβλήθηκε για έξι ακόμη σεζόν στο δίκτυο του ΗΒΟ, για να ολοκληρωθεί στις 16 Απριλίου του 2017.  

Μέσα από εκτεταμένο κείμενό της στο περιοδικό Vogue, η Dunham εξήγησε πως το Girls αποτέλεσε την προσπάθεια της ίδιας να καταλάβει τις σχέσεις της με τις γυναίκες και τη γυναικεία φιλία εν γένει.

«Όταν έγραφα το Girls, είχα ήδη 24 χρόνια εμπειρίας του αισθήματος της σύνδεσης, αλλά και του διαχωρισμού από τα κορίτσια», έγραψε η δημιουργός. «Πολύς κόσμος αντιλήφθηκε από τον τίτλο της σειράς ότι εγώ μιλούσα στο όνομα όλων των κοριτσιών, ότι είχα δώσει ένα μικρόφωνο στον εαυτό μου για να εκφράσω τον μισό πληθυσμό και ότι στη διαδικασία αυτή κατέληξα να γράψω μια μονολιθική σαπουνόπερα. Όμως αυτήν ήταν στην πραγματικότητα η προσπάθειά μου να καταλάβω, ίσως και να τελειοποιήσω, τις δικές μου σχέσεις με τα κορίτσια, με τις γυναίκες».

Η Dunham έγραψε και υπήρξε η παραγωγός και πρωταγωνίστρια του Girls, κεντρική ηρωίδα στο οποίο ήταν η Hannah, μια φιλόδοξη συγγραφέας που περνά τα twenties της στη χαοτική Νέα Υόρκη, χωρίς την οικονομική στήριξη των δικών της.

Μέσα από μια ανάρτησή της στο Instagram, η Dunham ευχαρίστησε τους fans της σειράς για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. «Έχω διαβάσει μερικά πολύ γλυκά μηνύματα από εσάς, στα οποία μοιραστήκατε πόσα σήμαινε η σειρά, και αυτό ήταν τουλάχιστον συγκινητικό», έγραψε η Dunham. «Δεν υπάρχει κανένα insta wrap-up που να μπορεί να περιγράψει τη μαγεία και το χάος αυτού του ταξιδιού, ή αρκετός χώρος σε μια λεζάντα για να τιμήσω τους ανθρώπους με τους οποίους δημιουργήσαμε αυτή τη σειρά».

Η Dunham πρόσθεσε: «Το κοινό έχει πολλά περισσότερα εφόδια από εμένα ώστε να τονίσει τα καλύτερα σημεία όσων καταφέραμε και όσων δεν καταφέραμε, οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι αυτό: η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική πια ώστε να μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο στον οποίο αυτή δεν θα ήταν η πρώτη μου και μοναδική «ενήλικη» δουλειά».

Μαζί με την Dunham, στο Girls πρωταγωνιστούσαν οι Alison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Adam Driver, Alex Karpovsky και Andrew Rannells.

https://www.instagram.com/p/CcfkW0kL9iV/?utm_source=ig_web_copy_link