Η σειρά θα ακολουθεί τον χαρακτήρα όσο ο ίδιος περνά σε σκοτεινά μονοπάτια για να μεταμορφωθεί στον περίφημο Πιγκουίνο


Στον ρόλο του Oswald Cobblepot ή αλλιώς του Πιγκουίνου πρόκειται να επιστρέψει ο Colin Farrell, σε μια spin-off σειρά του Batman που ετοιμάζεται από το HBO Max.

Έπειτα από έντονη φημολογία για τη δημιουργία της την προηγούμενη χρονιά, η δημοφιλής streaming υπηρεσία ξεκίνησε και επίσημα τις διαδικασίες για τη σειρά, η οποία και θα τοποθετείται μετά τα γεγονότα της τελευταίας ταινίας Batman.

«Ο κόσμος που ο Matt Reeves δημιούργησε για τον Batman είναι ένας κόσμος που δικαιολογεί το να αναζητήσουμε το βαθύτερο βλέμμα μέσα από τα μάτια Oswald Cobblepot” ανέφερε ο Farrell σχετικά με τη σειρά.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος για τη συνέχιση της εξερεύνησης του Oz όσο ο ίδιος περνά σε σκοτεινά μονοπάτια για να μεταμορφωθεί στον περίφημο Πιγκουίνο. Θα είναι όμορφο να τον δούμε πίσω στους δρόμους της Gotham για λίγη τρέλα και λίγο χάος».

Ο Lauren LeFranc (Impulse, Agents of S.H.I.E.L.D.) πρόκειται να βρεθεί στον ρόλο του σεναριογράφου και showrunner της σειράς. Εxecutive producers θα είναι οι Reeves, Farrell, LeFranc και ο παραγωγός του Batman, Dylan Clark.

«Ο Colin έλαμψε μέσα από τη σκηνή ως ο Πιγκουίνος στον Batman και το να έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει σε βάθος τη ζωή του χαρακτήρα στο HBO Max είναι μια μεγάλη υπόθεση» ανέφερε ο Reeves σε σχετικές του δηλώσεις. «Ο Dylan κι εγώ είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε με τον Lauren στη συνέχεια της ιστορίας του Oz, όσο ο ίδιος αναζητά με βία την εξουσία της Gotham». 

Πριν από λίγες μόλις ημέρες, ο Reeves επιβεβαίωσε τα πλάνα δημιουργίας ενός prequel spin-off για το Αστυνομικό Τμήμα της Gotham City, το οποίο για την ώρα φαίνεται πως δεν θα πραγματοποιηθεί. Η σειρά επρόκειτο να μοιάζει με το Prince Of The City, χωρίς ωστόσο να περιστρέφεται γύρω από την ιστορία του Batman.

Ο Reeves επιβεβαίωσε αργότερα ότι το spin-off έχει εξελιχθεί σε ένα horror-inspired TV show για τον κόσμο του Arkham. Για την ώρα ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις ως προς την κυκλοφορία του.