Όταν το Game Of Thrones και η Cersei Lannister βρίσκουν τον δρόμο τους και στις δικαστικές αίθουσες!


Ένα quote του Game Of Thrones φαίνεται πως χρησιμοποίησε μια ομάδα εισαγγελέων στις ΗΠΑ για να αποδείξει την εγκληματική πρόθεση ενός διαδηλωτή που συμμετείχε στις ταραχές στο Καπιτώλιο της περασμένης χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jeremiah Caplinger, 25 ετών, αποδείχθηκε ένοχος στις 5 Νοεμβρίου του 2021 για την εισβολή του και την καταστροφή περιουσίας στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια των μεγάλων ταραχών που συγκλόνισαν την αμερικανική κοινωνία στις 6 Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με το δικαστικό υπόμνημα και όπως αυτό δημοσιεύθηκε από το Business Insider, ο Caplinger post-αρε μια εικόνα στα social media δύο μόλις ημέρες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, η οποία και αναπαριστούσε έναν στρατιώτη από την Αμερικανική Επανάσταση και συνοδευόταν με το caption: «Όπως είπε η Cersei Lannister, «Επιλέγω τη βία»».

Στις υποσημειώσεις του δικαστικού εγγράφου, οι εισαγγελείς χρειάστηκε να εξηγήσουν ολόκληρο το context γύρω από το περίφημο quote της ηρωίδας της σειράς, το οποίο και χρησιμοποιείται στην έκτη σεζόν της και στο επεισόδιο με τίτλο No One.

Στο έγγραφο αναγράφεται πιο συγκεκριμένα: «Η Cersei Lannister είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας στην τηλεοπτική σειρά του HBO, Game Of Thrones. Η ίδια χρησιμοποιεί τη φράση «Επιλέγω τη βία» σε επεισόδιο της σειράς στο οποίο και ακολουθεί μια μεγάλη σφαγή ώστε η ίδια να επιτύχει την πολιτική της σκοπιμότητα. Στο context του ότι ο Caplinger ανάρτησε αυτή τη φράση δύο μόλις ημέρες μετά τις 6 Ιανουαρίου, η υιοθέτηση αυτού του quote από τον ίδιο είναι ανησυχητική και παρέχει πληροφορίες ως προς την ψυχική του κατάσταση, αλλά και τις προθέσεις του κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο».

Οι εισαγγελείς σημειώνουν επίσης ότι η Cersei Lannister χρησιμοποιεί στη σειρά «ένα όπλο μαζικής καταστροφής ώστε να ανατινάξει ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κτίρια της πρωτεύουσας στη σειρά» το οποίο και περιείχε «πολιτικούς και θρησκευτικούς αρχηγούς».

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Caplinger αντιμετωπίζει τώρα μέχρι και έξι μήνες ποινή φυλάκισης.

Ποιος θα το φανταζόταν ότι η επική σειρά του ΗΒΟ, μετά από οκτώ ολόκληρες σεζόν και με αρκετά spin-offs να ετοιμάζονται για το επόμενο διάστημα, θα αποτελούσε το πειστήριο για την ενοχή ενός εγκληματία που συμμετείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο! Κάποιες φορές, ποπ κουλτούρα και πολιτική μπλέκονται με πολύ περίεργους τρόπους!