Τον Απρίλιο έρχεται διαδικτυακά το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

«Αυτή την περίοδο κάνουμε διδακτορικό στην παράλογη γεωγραφία. Διασχίζουμε κόσμους για να μην συναντηθούμε. Ευτυχώς υπάρχει το σινεμά.»

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

660x220-FY-td

Για όσους αναρωτιόμαστε ακόμη, καθώς δεν πειστήκαμε αρκετά από τη δύναμη που μας έδωσε το σινεμά στον εγκλεισμό, ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που υπογράφει το τρέιλερ για το φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, έχει την απάντηση: «Ο κόσμος ήρθε ανάποδα. Το πάνω κάτω, το έξω μέσα, το δίπλα μακριά. Σε βλέπω, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι είσαι εκεί. Αυτή την περίοδο κάνουμε διδακτορικό στην παράλογη γεωγραφία. Διασχίζουμε κόσμους για να μην συναντηθούμε. Ευτυχώς υπάρχει το σινεμά.»

6 με 14 Απριλίου συντονιζόμαστε μπροστά στις οθόνες μας (πού αλλού;) και παραδινόμαστε, μέσα από ένα ακόμη αφιέρωμα για φέτος, στην 7η τέχνη. Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου φέτος γίνεται 21 χρονών και η ευχή είναι μία, να επιστρέψει σύντομα  ζωντανά εκεί που συναντιόμασταν κάποτε, στα θερινά σινεμά. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για φέτος περιλαμβάνει συναντήσεις με δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών και φυσικά ταινίες.

adflmlfst.jpg

Το ''σημείωμα'' του καλλιτεχνικού διευθυντή της Nowhere Studio περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις σκέψεις που κρύβονται πίσω από το point για το φετινό Φεστιβάλ:

«Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, μέσα από το τρέιλερ του φεστιβάλ αποδίδει το κυρίαρχο συναισθήματα όλων μας στον καιρό της πανδημίας. Σε μια εποχή περιορισμών και ανατροπών, η μεγαλύτερη προσμονή μας, είναι να συναντηθούμε! Για το κύριο εικαστικό της επικοινωνίας του Φεστιβάλ, επιλέξαμε το στιγμιότυπο του τρέιλερ που απεικονίζει την στιγμή πριν την ένωση των δύο πρωταγωνιστών. Η συνέχεια στα σινεμά!»

 

Συντελεστές Τρέιλερ  Ηθοποιοί: Eλενα Τοπαλίδου, Μιχάλης Συριόπουλος. Ιδέα & Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος. Φωτογραφία: Γιώργος Κουτσαλιάρης. Μουσική: Larry Gus. Εφέ & Post Production: Άλεξ Δημητριάδης. Διεύθυνση Παραγωγής: Μάρια Ρεπούση. Βοηθός Κάμερας: Βαγγέλης Κασαπάκης. Ευχαριστίες : Θοδωρής Κουτσαύτης, Δανάη Τεζαψίδου